Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Kommer ni agera när era egna döttrar våldtas?”

av | 3 okt, 2017 | Debatt

Lästid: 3 minuter

”Er oförmåga att lösa problem är vidrig, och jag förstår verkligen inte hur ni kan sova om nätterna, eller se er själva i spegeln.” Det skriver idag Jennifer Almlöf, 25, till ansvariga svenska politiker, som en reaktion på intervjun om den gruppvåldtagna 13-åriga flickan.

Jag läste precis en intervju med pappan till en tonårsdotter som blivit gruppvåldtagen. Det är en av de sorgligaste texter jag läst. Hjärtat sjönk i bröstet. Jag vågar inte ens föreställa mig den enorma smärtan denna familj går igenom. Så började funderingarna komma. Hur många pappor i Sverige har gått igenom samma sak? Hur många mammor, syskon, mor och farföräldrar? En hel familj som blir ärrad för livet. Hur många?

Om inget ändras snart, på riktigt, kommer vi snart vara ett helt land fullt av trasiga människor och ärrade familjer. Ett förstört folk, utan rättvisa. En fråga som därför måste ställas, till politiker, ni som har makten att faktiskt stoppa denna utveckling, är: Hur många offer krävs för att ni ska inse allvaret och skydda ert folk? Är inte det er främsta uppgift längre? Det ser inte ut så. Man säger att denna utveckling är oacceptabel, man pratar om krafttag, men ändå händer ingenting. Det blir bara värre.
Är ni nöjda? Eller måste varenda människa bli utsatt innan ni kavlar upp ärmarna och tar tag i problemet? Kommer ni, politiker, reagera och agera när det är era egna döttrar som blir våldtagna? Är det nog då? Ni sitter där ni sitter främst för att skydda folket, som satt er där, och ni verkar inte vara intresserade av att göra detta. Er oförmåga att lösa problem är vidrig, och jag förstår verkligen inte hur ni kan sova om nätterna, eller se er själva i spegeln.

Här har ni en riktig utmaning; Motbevisa mig. Visa att ni inte är helt värdelösa. Lös det här problemet, med riktiga krafttag som straffskärpningar och utvisningar. Visa att ni bryr er, för det verkar ni definitivt inte göra i nuläget. Motbevisa mig, så finns kanske en chans att jag kan ta något ni säger på allvar i framtiden. Att det ni säger inte är tomma ord. Vi behöver handling. Nu. Innan det är för sent.

Är det verkligen så mycket begärt?

JENNIFER ALMLÖF

Jennifer Almlöf är fristående skribent och bloggare. Hon är 25 år gammal och bor i Jämtland.

 (Det här är en debattartikel innehållande opinionsmaterial, publicerad på Katerina Magasin. Åsikterna i artikeln står skribenten för. Mer finns att läsa på skribentens blogg, https://lillajamtland.wordpress.com)

Serien om svenska våldtäkter hittar du här :

Svenska våldtäkter, del 1: Camilla

Svenska våldtäkter del 2: Karin, 20

Svenska våldtäkter del 3, Maja: ”De upprepar jävla fitta, jävla hora, samtidigt som de släpar mig genom tunneln”

Svenska våldtäkter del 4, en pappa berättar: ”Min dotter blev gängvåldtagen när hon var 13 år”

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer