Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Familjen Nujens pengar till Akilov blottlägger ett större systemhaveri, nämligen asyladvokaters profitering på massinvandring

av | 3 feb, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 7 minuter

De senaste dagarna har det spekulerats en hel del om komikern Özz Nujens eventuella ekonomiska förehavanden med den sedermera terrormisstänkte Rahmat Akilov. Enligt de kontoutdrag som figurerar i polisens förundersökning har Nujens syster Debbie Nujen, hennes man Richard Damm samt fadern Mammoste betalat ut totalt 85 000 kronor till den terrormisstänkte Akilov, pengar som ej redovisats till Skattemyndigheten. Men detta är inte det mest graverande i det anmärkningsvärda fallet. Det som reser de viktigaste frågorna är, huruvida asyladvokater i själva verket profiterar på en massiv invandring till Sverige och därför ingår i de högljudda grupper som försvarar att stor asylinvandring fortsätter, samt att det föråldrade asylsystemet utnyttjas maximalt. Där är Akilov bara en bricka i spelet, dock en viktig pusselbit för att kasta ljus på enorma systemfel och stora grupper tjänstemän som samvetslöst skor sig på haveriet.

Att det finns grupper i samhället som tjänar grovt på en skenande invandring i allmänhet och flyktingkrisen hösten 2015 i synnerhet är knappast någon hemlighet. De som tjänar mycket pengar och således har allt att vinna på att asylkaoset fortsätter, är till exempel entreprenörer som driver hvb-hem, asyladvokater, tolkar, gode män, buss- och taxirörelser som anlitas av Migrationsverket, med flera. Många gånger kläs deras syften i termer av medmänsklighet, godhet och humanism, men de fina orden är ofta enbart snömos för att dölja långt mer cynisk avsikter: I klartext, att tjäna storkovan.

Och statens kostnader skenar verkligen. På fyra år har till exempel advokatkostnaderna i asylärenden fördubblats, enligt Samhällsnytt. Samhällsnytt skriver: Enligt utlänningslagen och europeiska direktiv som reglerar asylinvandringen har personer som sökt asyl i Sverige rätt till skattesubventionerad rättshjälp i alla instanser. Vanligtvis brukar det vara advokater som representerar sina klienter i migrationsärenden – från första beslutet i Migrationsverket, genom överklagande i migrationsdomstolar och till ett slutligt avgörande i Migrationsöverdomstolen. Det här har gjort det möjligt att fördröja handläggning av asylansökningar som med alla överklaganden inräknade kan ta flera år. Därmed blir advokater som fakturerar Migrationsverket för sina tjänster de stora vinnarna i sammanhanget. Samhällsnytt begärde ut Migrationsverkets statistik över utbetalningar till advokater för åren 2013-2016. Enligt myndighetens beräkningar har utbetalningarna ökat  från drygt 269 miljoner kronor år 2013 till över en halv miljard kronor år 2016. Antalet migrationsärenden har ökat avsevärt. Samtidigt har advokaternas timtaxa ökat med 66 kronor sedan 2014, enligt Samhällsnytt.

En av alla advokatbyråer som tjänat på migrationskaoset är Debbie Nujen, Özz syster, och enligt kontoutdragen också den som betalat ut 75 000 icke redovisade kronor till den terrormisstänkte Akilov. Debbie Nujen arbetar på advokatfirman Klint.

När man kikar närmare så kan man se att den största delen av verksamheten sker för Migrationsverket och övrig, marginell del för kommuner och Bolagsverket. Med andra ord är Klint Advokatbyrå en verksamhet som lever på aylinvandring och de mål som uppstår i samband med detta. Debbie Nujen är delägare i advokatfirman Klint.

Debbies man Richard Damm driver bolaget Othem Omsorg AB, (som jag nämnt tidigare) vars verksamhet beskrivs så här: Bolaget ska bedriva konsultverksamhet inom vård och omsorg, företagsservice och investera i fastigheter samt därmed förenlig verksamhet. Bolaget ska också bedriva boende för ensamkommande flyktingar, och boende enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), erbjuda hushållsnära tjänster, boendestöd till ungdomar. Special ledarskap till elever i skolor, vara ledsagare och utföra hemtjänst för ungdomar och vuxna samt hyra ut vård- och omsorgspersonal samt därmed förenlig verksamhet.

Vid en närmare titt på sifforna så har har ingen lukrativ affärsverksamhet pågått, men det är nog inte fel att hävda att det givetvis skulle kunna trilla in en och annan sekin om intresse fanns. Många har skott sig på behov av flyktingboenden och hvb-hem. Att sen kanske inte kraft och energi finns, är en annan historia. Men man undrar ju om inte gården på Gotland kunde varit avsedd att tillhandahålla boende till flyktingar… saker man kanske aldrig får reda på.

Varför detta är intressant? Därför att hyckleri och ansvarslöshet av enorma proportioner blottläggs. Özz Nujen har som komiker och opinionsbildare arbetat hårt för att utmåla svenskarna som ett rasistiskt folk som avskyr invandrare, och därmed spelat på känslor av skuld och skam. Det är en lobbyverksamhet som i slutänden går ut på att Sverige måste ta emot tusentals ekonomiska migranter och att kritik mot migrationspolitiken är bara ett uttryck för ”främlingsfientlighet”. Detta har Özz i olika formuleringar basunerat ut i bland annat krönikör i tidningen Expressen. Få har känt till att Özz syster samtidigt lever på dessa asylsökanden, och att hon även har varit verksam i en organisation som aktivt förnekat till exempel hedersvåld, Terrafem. Här är f ö Debbie Nujen aktiv som utbildare våren 2018.

Även i organisationen Terrafem finns starka röster för en fortsatt stor asylinvandring till Sverige, och organisationen stöttas till    exempel av socialdemokraten Ulf Bjerreld, som är ordförande för föreningen Tro & Solidaritet – som i sin tur har en del på sitt samvete, bland annat täta kopplingar till Muslimska Brödraskapet. 

Cynismen i att utnyttja papperslösa asylinvandrare för att med deras hjälp i form av obeskattad arbetskraft renovera sin egen gård blir skriande. Många har frågat sig hur familjen Nujen kommit i kontakt med Rahmat Akilov, och denna fråga har hittills inte besvarats. Det blir därför svårt att undvika spekulationer, som att Debbie Nujen kan ha kommit i kontakt med Akilov, men kanske även andra asylsökanden, genom sitt arbete som asyladvokat. Det hela lämnar därmed en obehaglig eftersmak och givetvis fler frågor, som dock Sveriges mainstreamjournalister inte verkar intresserade av att få besvarade:

Hur vanligt är det att asyladvokater skrupelfritt anlitar asylansökande till att utföra diverse tjänster svart?

Hur vanligt är det att asyladvokater och andra som tjänar pengar på en massinvandring som utarmar Sveriges alla system, kämpar för att upprätthålla detta system enkom för att själva få ekonomisk vinning därav?

Försöker man från samhällets sida och från berörda myndigheter tysta den enorma skandalen att människor kommer till Sverige som asylsökande och jobbar illegalt, samtidigt som de får bidrag som finansieras av skattebetalare? Nedan syns de pengar som utbetalats till den terrormisstänkte Akilov, 35000 kronor åren 2014-2016… samtidigt som han fick in stora summor svart, som han bland annat skickat till utlandet och där det kan finnas misstanke om terrorfinansiering.

Hur stora är dessa ekonomiska intressen i en asylindustri, som skapat en allvarlig situation i Sverige, med resultat att både invandrare och svenskar far illa? Jag tänker närmast på humbugen med så kallade ”ensamkommande barn”, det vill säga män, som kostat Sverige många miljarder i onödiga utgifter och som skapat lidande på det privata planet för misshandlade, våldtagna och trakasserade minderåriga, som tvingats dela boenden med dessa vuxna individer? Men där det också är känt att dessa individer skickat pengar till sina anhöriga i utlandet. 

Sveriges asylmaffia har mycket att stå till svars för. Debbie Nujen och hennes man Richard Damm är bara små pusselbitar i en större helhet, men just därför måste varenda felaktighet belysas. Att Debbie Nujens bror, komikern Özz, blir ifrågasatt är inte ett dugg konstigt. Hittills har ingen ryggrad eller civilkurage kunnat skådas i hur han och familjen bemött pressens frågor. Jag hoppas därför att dessa frågeställningar kan börja diskuteras öppet och osentimental, för alla landets medborgares skull. Sveriges obefintliga kontroller, öppna gränser och oförmåga att utvisa illegala invandrare som ges möjligheter att arbeta svart och samtidigt få bidrag och i värsta fall få möjlighet att förbereda nya terrorbrott är en ytterst allvarlig problematik. Att inte se dessa samband och försöka åtgärda dem, är att fullkomligt strunta dels i vårt lands säkerhet, dels i allas vår gemensamma ekonomi och i förlängningen välfärdssystem.

Så, mainstream-medias journalister: jag har serverat er upplägget ni nu kan bygga vidare på. Ställ frågorna. Utkräv svar av ansvariga, av aktivisterna, av Migrationsverket, av familjen Nujen, inte minst advokat Debbie Nujen! Ge er inte. Skriv, skriv, skriv! Även er, och era familjers tillvaro och trygghet står på spel. 

Mina tidigare avslöjanden om familjen Nujen och pengar till terrormisstänkte Rahmat Akilov:

Varför fick den terrormisstänkte Akilov 85 000 av Özz Nujens familj?

Ingen vill svara på varför man inte utreder de 85 000 som misstänkte terroristen Akilov fått av Özz Nujens familj

 

Uppdatering: Min webbsida blev, efter att jag publicerat denna text, utsatt för sabotage i form av en attack, som släckte ner sidan i flera timmar. Jag slogs då av att Åsiktsnätverket Jagärhär tidigare ryckt ut till familjen Nujens försvar. Både Özz och Debbie är, inte helt oväntat, med i det 75.000 man starka nätverket.

Jagärhär kämpar hårt för att bara viss, selekterad del av verkligheten ska nå ut till allmänheten (det man kallar ”relevanta” fakta).

Det vore tråkigt om kriget om Sverigebilden nu också började resultera i att man släcker ner obekväma webbsidor…

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer