Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ingen vill svara på varför man inte utreder de 85 000 som misstänkte terroristen Akilov fått av Özz Nujens familj

av | 31 jan, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Hade jag köpt en gård och renoverat den ihop med min släkt och det i efterhand visat sig att en av hantverkarna är misstänkt för att ha begått Sveriges värsta terrordåd där sex personer mist livet och ett tiotal skadats allvarligt, ett dåd som faktiskt dessutom traumatiserat många i landets befolkning på obestämd framtid, så hade jag nog varit lite mer ödmjuk. Jag hade själv kontaktat tidningarna och sagt att jag ska gå till botten med detta. Hade mina syskon betalat 85 000 svart för rivning och byggjob till en enda kille, så hade jag nog också fått dra ner mina brallor. Det hade varit en sund, normal reaktion.

Nu ser det inte ut så. Nu är det ”jag fattar inte” och ”jag vet inte” och syskonet håller sig borta och är oanträffbar. På Debbie Nujjens jobb http://advokatklint.se säger receptionisten att Debbie Nujen är ute hela dagen i tjänsteärenden och går inte att nå idag.

Vid kontakt med olika myndigheter är det omöjligt att få reda på huruvida det startats en utredning om de 85000 kronorna, som helt tydligt betalats utan att ha redovisats. Akilov själv säger i förhör att han arbetat svart på Gotland. (nedan är RA= Rahmat Akilov och FL1= förhörsledare 1).

* På Ekobrottsmyndigheten går det inte få något svar om de ska starta en utredning eller inte.

* Åklagarmyndigheten vill inte svara på varför Debbie Nujen eller Rickard Damm inte är åtalade för att ha betalat svarta pengar till Akilov.

* Nacka Tingsrätt säger att varken Debbie Nujen eller Rickard Damm är dömda för brott i Nacka eller på Gotland.

* Förhörsledare #2, Fredrik Matsson, i förhöret där Akilov erkände att han har jobbat svart, vägrar att svara på om han eller någon av de två andra förhörsledarna har anmält misstanke om betalning för svartjobb.

* Förhörsledare #2, Fredrik Matsson, vägrar att svara på varför man inte har kallat Debbie Nujen till förhör trots att vetskapen om att minst 75 000kr är inbetalade av henne och/eller hennes partner till den misstänkte terroristens konto.

Debbies Nujens mobilnummer och två av Rickard Damms mobilnummer är det ingen som svarar på. Fortsättning lär följa.Intressant är till exempel att kika på Debbie Nujens partners bolag, som heter Othem Omvårdnad, och som bildades i oktober 2015. Othem är en ort på Gotland, inte så långt från Tingstäde, där alltså den aktuella gården som Akilov lär ha arbetat på, finns.

Det verkar inte vara någon vidare lukrativ verksamhet?

F-skattsedel saknas, då blir det lite svårt att sälja tjänster.

Well, kanske är man helt enkelt trött på verksamheten…

Men innan jag sätter punkt måste jag fråga hur det kommer sig att mainstreammedia nöjer sig med att en person de kontaktar bara svarar” jag vet inte” och ”jag fattar ingenting” på frågor man rimligtvis borde ha någon aning om? Har man en syster som är asyladvokat och en svåger som driver flyktingboenden, och renoverar en gård ihop, där även ens kära pappa pyntar in 10 000, så kan man inte vara fullkomligt främmande för vad som sker. I alla fall bör inte de som kallar sig journalister nöja sig med en axelryckning.

PS. Özz Nujens senaste krönika har rubriken ”En ny underklass växer fram i Sverige” och där skriver han bland annat detta:

”Se till att privatisera mera, låt vem som helst starta och äga en skola. Profitörer, skattesmitare och djupt religiösa, se till att deras utbildning inte håller samma höga kvalitet som dina barns, strunta i kontroller, uppföljningar och skolplaner. Om deras skolor och lokaler snabbt blir nedgångna eller får färre bibliotek och gymnastiksalar så är även det bra. Skrik sedan att alla har samma förutsättningar i det här jävla landet och att folk får själva välja väg i livet och att de får skylla sig själva om de valt fel. Lägg gärna till: ”men det får man väl längre inte säga i det här jävla landet?!”

Jag funderar som bäst vilka skattesmitare han syftar på. Inte sin egen, välutbildade syster väl?

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer