Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Varför fick den terrormisstänkte Akilov 85 000 av Özz Nujens familj?

av | 31 jan, 2018 | Samhälle

Lästid: 6 minuter

Att Sveriges migrationspolitik är gravt dysfunktionell är ett faktum. Politiker och makthavare förfar lättvindigt med människoliv och utsätter landets medborgare för livsfara. Det visar fallet med den misstänkte terroristen Rahmat Akilov. Hade svensk migrationspolitk fungerat som den skulle, så hade terrordådet på Drottninggatan troligen inte skett  och oskyldiga människor hade inte behövt dö. Vad som är oroväckande är att det i fallet Akilov finns en rad obesvarade frågor, som uppstår vid läsning av förundersökningsprotokollet. Bland annat varför den kände komikern Özz Nujens syster, som är migrationsadvokat, samt Özz Nujens far, överfört totalt 85 000 till den misstänkte terroristen hösten 2015.

Jag har tidigare intervjuat en gränspolis som berättar hur enkelt det är att skaffa sig en så kallad spökidentitet – eller flera – i Sverige. Kaos råder och det är enkelt att få så kallade samordningsnummer. Bedragare skriver sig på samma adress och kan sätta igång och lura staten och bidrags-Sverige, dit hederliga svenskars skattepengar går. Skatteverkets kontroller är obefintliga, Transportstyrelsens likaså och Migrationsverket agerar godtroget och anmärkningsvärt naivt. Därför fortsätter tusentals människor uppehålla sig illegalt i Sverige. Vilka de är och var de finns vet ingen. Blir de påkomna efter åratal skyddar det magiska ordet asyl dem från alla påföljder. En av dessa individer är Rahmat Akilov, som till en början sökte asyl under annat namn.

Vid läsning av förundersökningsprotokollet om Rahmat Akilov och terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017 framkommer flera underliga detaljer. Faktiskt är läsningen en mardrömslik uppvisning i hur illa det ligger till med människor som uppehåller sig i Sverige på illegala grunder, och som utnyttjar och lurar det svenska asylsystemet.

Akilovs asylansökan i Sverige föregicks av en riktig liten Europaturné. Tack vare en polsk EU-visering tog han sig från Uzbekistan till Tjeckien, sedan till Tyskland och Danmark. Han stannade ca en vecka i varje land. Från Danmark åkte han till Sverige men det skulle dröja två månader innan han tog kontakt med Migrationsverket… Efter tre månader i Sverige reste han till Turkiet, där han stannade i fyra månader. Från Turkiet flög han till Warszawa och sedan efter en vecka tog han sig till Nynäshamn.Vad denna resa gick ut på förtäljer inte historien, och inga svar ges i förundersökningsprotokollet. Är det så vi föreställer oss en asylsökande person i nöd? Knappast, enligt vad jag erfar. Knappast att något annat land än Sverige skulle agera så slappt i fråga om sina gränser, som står likt trasiga grindar och slår och släpper in allsköns suspekta existenser. Landet är fullt av dem, tusentals utan uppehållstillstånd som gått under jorden. Svensk migrationsverklighet liknar mest en cirkus, med total avsaknad av verklighetskontakt och fortsatt brist på kontroll på vilka man släpper in i landet, hur deras vägar sedan ser ut och vad de har för sig. Således kan en asylsökande resa hur det passar honom, och fortfarande kräva sin rätt och bidrag från Migrationsverket.

Men resorna är inte det värsta i fallet Akilov, även om de är graverande nog. Värre är Akilovs finansiella situation, som jag strax kommer att belysa. För här råder inget annat än total humbug. Åren 2014-2017 får han totalt 153 000 i överföringar från olika personer. Av dessa pengar är 75 000 från den kände komikern Özz Nujens syster, advokaten Debbie Nujen, hennes partner/sambo Richard Damm och 10 000 är från Özz Nujens far, Mamoste Nujen.

Om min familj överfört 85 000 till en person som senare visade sig vara misstänkt terrorist som kallblodigt mördat sex personer och skadat ett stort antal andra, så hade jag trätt fram och förfasat mig. Men här råder tystnad större än tomtar tippe-tappar i husen. Vilket givetvis får en att undra. Har polisen förhört Debbie och Mamoste Nujen, samt Richard Damm, och frågat varför dessa överföringar gjordes?

Hösten 2015 befinner sig Akilov på Gotland, vilket framgår av hans kontoutdrag.

Ungefär samtidigt köper Özz Nujen en gård. Detta blir givetvis omskrivet i pressen. 

Från artikeln:

”Komikern och skådespelaren Özz Nûjen köpte för några år sedan Gazeliegården och den gamla skolan i Tingstäde tillsammans med sin storasyster. Han har under en längre tid renoverat gården för att få till en verksamhet i fastigheten. Tanken är att det framöver ska gå att spela teater där.

– Min förhoppning är att det ska bli en teater som får namnet Tingstäde teater. Jag och min storasyster har tillsammans renoverat den under en längre tid, säger Özz Nûjen.

Han säger att det ännu är en del av renoveringen som återstår innan det är en färdig scen på plats.

– Det jag behöver nu är bra ljud och ljus. Sedan är det mesta renoverat, men det är lite jobb som ännu återstår, säger Özz Nûjen.”

Den logiska frågan är huruvida den terrormisstänkte Rahmat Akilov anlitades för att bygga/renovera/riva på Gazeliegården? Nästa undring är hur familjen kom i kontakt med Akilov, och en nästkommande fråga är hur det kommer sig att man betalade så dyrt för hans eventuella tjänster, om det nu var arbete han fick betalt för? Detta är givetvis bara spekulationer, men nog är det lustiga vägar som verkar korsas när en komiker och hans syster som arbetar som migrationsadvokat, kommer i kontakt med en ljusskygg asylsökande och väljer att ge honom uppdrag på Gotland. Dessutom har syskonens far bidragit med tio tusen, rätt in på Akilovs konto. Kanske hör det inte hit, men Debbie Nujens partner Richard Damm öppnar ett flyktingboende hösten 2015, bolaget Other Omsorg AB registreras den 9 oktober 2015.

Nåväl. Enligt förundersökningsprotokollet tjänade Akilov 44 446 kronor under 2015.

De 85 000 är således inte med som redovisad inkomst till Skatteverket. Dock får Akilov bidrag från Migrationsverket. Han skaffar även ett falskt LMA-kort, för detta betalar han 500 kronor.

Kontanta uttag som Akilov gör via bankomat uppgår till 197 000 kronor. Akilov har dessförinnan skickat han stora summor pengar utomlands – oklart till vad. Totalt rör det sig om 174 000 kronor, varav 65 000 sägs gå till hans familj. Men de övriga nästan 110 000, som skickas till Uzbekistan, Turkiet, Ryssland, är det mer oklarheter med. Terrorfinansiering? Svar gives icke. Från november/december slutar han helt använda kort. I förhör hävdar han att han lever på kontanter han får för ströjobb. Trovärdigt?

För att krydda det hela ytterligare kan här berättas om ett ouppklarat mord på Gotland, den 23 oktober 2015. En man i 40-års åldern påträffas död utomhus. Akilov befann sig på Gotland detta datum. Enligt hans kontoutdrag lämnar han ön 24 oktober. Om jag var polis… men det är jag inte.

 

”Inte ovanligt att asylprocessen utnyttjas för att begå brott i Sverige”

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer