Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

I ett normalt land vore man stolt över en polis som knäcker buset

av | 15 jun, 2018 | Media

Lästid: 5 minuter

Jag läser SVT:s märkliga artikel med rubriken ”Twitterkontot som delar poliskåren” och förundras. Sverige är ett land så allvarligt drabbat av masspsykos att dess public service går till attack mot dem som faktiskt försöker få lite ordning på samhället. I stället för att jaga dem som tillåtit samhällsförfallet med blåslampa, ger man sig på individer som är modiga, ärliga och kompromisslösa mot kriminella som skapar otrygghet och våld. Står SVT härmed på de kriminellas sida, eftersom man åter uttrycker oro för deras känslor?

Det är en ung och märkbart stressad kvinnlig SVT-reporter som intervjuar Jale Poljarevius, polischefen i Uppsala som står bakom Twitterkontot polisenuppsala som nu är alltså blivit föremål för SVT:s ”granskning”. Det är en välkänd, delvis uppfordrande, delvis gnälligt och präktigt tonläge och retorik där tittaren antas vara av samma åsikt som SVT. Ett ”vi och de”, således, där vi är SVT och Sveriges samtliga invånare, och de representerar ”de onda” som SVT nu tagit på sig uppgiften att syna. ”Hur ser du på kritiken”, undrar reportern (utan att säga att detta är påhittat och att de enda som ”kritiserar” är SVT själva). Jale har en ängels tålamod och svarar att det är okej att ha åsikter på hans twittrande. ”Men om du tänker på mig som allmänhet, eller någon annan som förfäras över det här, fortsätter reportern enträget. Ja, hon säger precis så, och antyder härmed att någon skulle vara jätteorolig för att Poljarevius faktiskt krossar kriminella våldverkare. I mina ögon är de enda som ska vara oroliga är just våldsverkarna själva. Men SVT är kanske på deras sida? På mördarnas, våldtäktsmännens, misshandlarnas, rånarnas? Denna mångfald har ju public service levererat förut, när man till exempel lät fd polischefen Dan Eliasson uttrycka sympatier för 22-åriga Alexandra Mezhers mördare, ett mord som var konsekvens av Sveriges ansvarslösa migrationspolitik.

Jale Poljarevius twittrar om att utplåna och förinta gäng, och det är detta som alltså oroar SVT, inte vapnen och gängen i sig. Vem minns inte hur SVT ”granskade” Facebooksidan ”Rädda vården” eftersom man oroade sig för att en privatperson, en sjuksköterska, påtalade bristerna i vården, och hängde därför ut mannen som om det var han som var vårdens problem? Jag funderar på vad det är för människor som står bakom dessa sjuka granskningar som SVT ägnar sig åt. Är det miljöpartister och kommunister som tycker att kriminalitet är bra och därför vill jaga och tysta en polischef som faktiskt lyckas åtgärda problemen? Eller förstår dessa bortskämda medelklassmänniskor i sina bostadsrätter i Stockholms innerstad inte hur den nya kriminaliteten ritat om verkligheten i nutidens Sverige, fattar de noll om gruppvåldtäkter, droger, rån, dödsmisshandel, pedofilbrott, skjutningar och avrättningar med automatvapen, granatattacker? Vad är det för ”journalister” som gör på detta sätt?

”Är du väldigt kränkt av det så gör en anmälan till justitiekanslern. Är det så att du har rätt då får det bli en lagföring av mig.”, svarar Jale utan att röra en min.

SVT har alltså suttit och analyserat kontots alla 2000 twitterinlägg sedan 2016 och bygger en soppa på sin tunna spik för att dreva mot polischefen. Jales twitterkonto kallas mäktigt trots att han inte ens hade 10.000 följare (det har han nu, efter SVT:s uppmärksamhet), och skriver att det råder ”kritikstorm från både forskare och polis” (det är en presstalesperson vid polisen och en så kallad ”expert på polisen i sociala medier” anser att det skrivs mycket om gäng.

En professor i polisvetenskap ställer sig frågan om man vill ha en polis som bedriver krig mot gängen i syfte att ”utplåna” dem). Och att Twitterkontot splittrar poliskåren. Som om det var en subversiv, samhällsfarlig gärning. Och var går egentligen gränsen för hur en polischef får uttrycka sig? Man kommer fram till att polischefen måste vara en olämplig, icke politiskt korrekt individ som inte ömmar för de små liven, de stackars gängkriminella… Jale tänker inte på deras känslor. Det kan nu konstateras efter denna grundliga granskning av de TVÅ (ensam klarade inte av detta gedigna arbete) statligt anställda stasi f’låt, journalisterna Kina Pohjanen och Lotta Olin Persson.

Ja, bilda dig gärna en egen uppfattning om Jale. I mina ögon är han en hjälte som borde ha medalj av staten – inte bli utsatt för en påhittad problematik om hur han UTTRYCKER sig. Jag har träffat Jale och intervjuat honom och jag kan säga att är det någon som kan bidra till att Sverige räddas ur den djupa skit vi sitter i, så är det han. Jale Poljarevius borde bli polischef och public service borde skrotas en gång för alla. Läs gärna de tidigare intervjuerna med Jale och fråga dig sedan – är det han eller något annat som är det stora samhällsproblemet idag? Tack för ordet.

Polischefen i Uppsala: ”Gängbrottsligheten är jättehög prio för mig”

 

”Multikultur skapar multikriminalitet”

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer