Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sverige exploderar av okontrollerad befolkningstillväxt – samtidigt fortsätter migrationspolitiken ansvarslöst in i väggen

av | 6 sep, 2020 | Samhälle

Lästid: 7 minuter

Hur många människor finns det egentligen i Sverige? Ingen kan idag ge ett konkret svar. För saken är att ingen riktigt vet. Frågan aktualiseras nu än skarpare då sambandet mellan utomeuropeisk migration och kriminalitet allt mer kommer i öppen dager, trots styrande politikers ihärdiga förnekande av sambandet. En indikator på att vi har riktig humbug i befolkningsfrågan är att ingen riktigt verkar veta vet hur många så kallade samordningsnummer, alltså tillfälliga identitetsbeteckningar för invandrare, som faktiskt delats ut och vilka av dessa som är verkliga personer. Samordningsnummer ges ut utan krav på styrkt id. Myndigheter godtar att man mejlar in en kopia på en id-handling. Man vet alltså inte ens vem det är som mejlar. Häromdagen ställdes en fråga på Twitter om dessa samordningsnummer och huruvida dessa ingår i antalet individer som beräknas utgöra Sveriges befolkning. Svaret blev att de 870.000 samordningsnummer INTE ingår i de 10,4 miljoner människor som landets befolkningsmängd sägs utgöra. 10,4 miljoner är de som är FOLKBOKFÖRDA – de andra får hänga med ändå, utanför befolkningsstatistiken. Med andra ord har vi idag närmare 11,3 miljoner människor i landet. I januari 2017 blev vi fler än 10 miljoner invånare. Om tio år, 2029, beräknas folkmängden ha ökat med en miljon och befolkningen i Sverige passerar 11 miljoner, uppskattar SCB:s statistiker. Men här tar man alltså inte med i beräkningen det skuggsamhälle som exploderar i antalet individer. Sverige har redan passerat 11 miljoners-gränsen nio år före estimerad tid. Hur kan detta inte vara en stor nyhet, hur kan detta inte analyseras och diskuteras?

Pratet om att man har minskat invandringen är bara lögner serverade folket av en regering som tappat kontrollen. Den stora invandringen till Sverige fortsätter istället med oförminskad styrka. Under årets åtta första månader har Migrationsverket beviljat över 60 000 uppehållstillstånd, motsvarande en medelstor stad i Sverige. Med samma takt kommer Sverige ha delat ut nära 85 000 vid årets slut. Summan på årsbasis motsvarar en stad som skulle bli Sveriges 26:te största, ungefär samma storlek som Solna, Kungsbacka eller Kristianstad, skriver tidningen Samhällsnytt.

2002 fanns 8 940 788 invånare i Sverige. Av dessa var tolv procent utrikes födda, sex procent födda till en utrikes född förälder och 79 procent född till två inrikes födda föräldrar. 2018 hade befolkningen ökat till 10 230 185 personer varav 19 procent var födda utomlands, 7,5 procent födda till en utrikes född förälder och 68 procent födda till två inrikes födda föräldrar. Tittar man på barn mellan 0 och fjorton år förändras siffrorna än mer dramatiskt – i denna grupp med 1 819 729 barn är bara 62 procent födda till två inrikes födda föräldrar.

Här är befolkningsstatistiken från SCB:

https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/befolkningsprognos-for-sverige/

Och så här skrev man då Sverige passerade 10 miljoner invånare:

https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/nu-ar-vi-10-miljoner-invanare-i-sverige/

Ur texten hos SCB:

Den 20 januari är en historisk dag för svensk befolkningsstatistik. Då beräknas Sverige för första gången ha en folkmängd som överstiger 10 miljoner folkbokförda personer. De senaste åren har befolkningen i Sverige ökat kraftigt. Anledningen till att befolkningen ökar är att det föds fler än det dör och att invandringen är större än utvandringen. Av ökningen från 9 till 10 miljoner står invandringsöverskottet för tre fjärdedelar och födelseöverskottet för en fjärdedel.

Lägg märke till det lilla ordet ”folkbokförda”. Det betyder att det redan 2017 i själva verket fanns långt fler individer än de tio miljonerna man har koll på. Det betyder också att de som inte är folkbokförda kan vara i princip hur många som helst och att siffrorna om befolkningsmängd därmed inte är korrekta. För andelen individer med så kallade samordningsnummer växer okontrollerat. Kanske är de fler – kanske färre. För det är gott om så kallade ”spökpersonligheter” bland de nummer som delas ut. Något jag skrev om redan 2017, långt innan detta uppmärksammades av etablissemangets medier.

“Att skaffa sig en spökidentitet i Sverige är en barnlek”

Skatteverkets beskrivning av vad samordningsnummer är för något: Samordningsnummer är en identitetsbeteckning för personer som inte är eller har varit folkbokförda i Sverige. Syftet med samordningsnummer är att myndigheter och andra samhällsfunktioner ska kunna identifiera personer även om de inte är folkbokförda i Sverige.

Men systemet med samordningsnummer för utländska medborgare är djupt problematiskt. Sedan det infördes för 20 år sedan har alltså minst 870.000 nummer delats ut, men bara 150 000 av dessa nummer har övergått till att bli personnummer. Övriga samordningsnummer finns kvar i systemet. Enligt Gränspolisen och Skatteverket är det oklart hur många av dessa nummer som det finns en faktisk person bakom. Däremot vet myndigheterna att samordningsnummer används av kriminella som begår välfärdsbrott och annan ekonomisk brottslighet.

Idag är det enkelt för en utländsk person att få ett samordningsnummer.

Samordningsnummer ges ut utan krav på styrkt id. Myndigheter godtar att man mejlar in en kopia på en id-handling. Man kan till exempel mejla alternativt faxa in en kopia på ett falskt utländskt pass till Transportstyrelsen för att få ett samordningsnummer. Och ja, man kan få ett samordningsnummer genom att man låtsas köpa en bil eller påstår att man ska arbeta i Sverige fast det aldrig är tanken. Många gånger är den identitet som söker samordningsnumret lånad av någon som antingen varit medveten om det eller är en kapad identitet.

Även om flera av de myndigheter som utfärdar samordningsnummer har skärpt reglerna kvarstår stora problem, nämligen sekretessen mellan myndigheterna. Skatteverket kan sitta på uppgifter om personer som tyder på brottsmisstanke, men som inte får användas av andra myndigheter. Myndigheter får inte kommunicera med varandra om individer och därför blir hanteringen en veritabel lekstuga med vars hjälp vem som helst enkelt kan skaffa sig en spökidentitet och sedan leva ett liv vid sidan av systemet. Tjänstemännen är också mer än lovligt naiva. Skatteverkets kontroller är obefintliga, Transportstyrelsens likaså och Migrationsverket agerar godtroget och man kan dessutom misstänka korruption, något som uppdagats vid flera tillfällen.

https://www.expressen.se/nyheter/risk-for-mutor-hos-migrationsverket/

Allt detta sammantaget leder till att hundratusentals utlänningar fortsätter uppehålla sig illegalt i Sverige, och kanske även söker sig hit för att utnyttja ett lättlurat system. Vilka de är och var de finns vet ingen. Blir de påkomna efter åratal skyddar det magiska ordet asyl dem från alla påföljder. Enligt Aftonbladet i januari 2020 finns det ”omkring en miljon” samordningsnummer registrerade och de gäller på obegränsad tid… med andra ord, du kan fuska för alltid.

De med samordningsnummer är med i statistiken – men de utan? De går under radarn.

En perfekt storm är inte bara under uppsegling. Vi är mitt uppe i den. Man fortsätter strössla med uppehållstillstånd, dela ut samordningsnummer och planerar för fortsatt mottagande av kvotflyktingar till Sverige så snart coronapandemin lugnat sig – trots att vårt land befinner sig i djup ekonomisk kris, med kraftigt ökad arbetslöshet (i maj 2020 uppgick antalet arbetslösa i åldern 15–74 år till 497 000, icke säsongrensat, en ökning med 110 000 personer jämfört med motsvarande månad föregående år, vilket motsvarar ett arbetslöshetstal på 9,0 procent, en ökning med 1,9 procentenheter). Vi har bostadsbrist och kommuner som går på knäna. Vi har en krympande andel människor som ska försörja allt fler då en stor andel migranter är ekonomiska sådana, det vill säga de som lockas till Sverige av signalpolitiken att man får ett bra liv utan större ansträngning i vårt land… Varannan utrikesfödd har inget arbete efter åtta år i Sverige.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svart-for-utrikesfodda-att-fa-jobb-tar-i-snitt-atta-ar

Vi har en importerad kriminalitet och växande ghetton och ovanpå det löjligt låga straff till grovt kriminella samt en polis som i princip abdikerat från sitt kärnuppdrag att skapa ordning och reda. Vi har ett rättsväsende som i praktiken inte fungerar mot dem som hotar samhällets trygghet. Sveriges gränser står öppna för kriminella och ovanpå det har vi en kvävd yttrandefrihet. Vem som styr landet är högst oklart, men efter gårdagens polisiära avslöjande att 40 kriminella våldsverkande klaner tagit allt fler områden i besittning, är det högst osäkert om Stefan Löfvens regering är chef över Sverige.

Håll ännu hårdare i hatten framöver. It’s gonna be a bumpy ride.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer