Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Snälla, bespara oss ett fruntimmer som rikspolischef!

av | 5 okt, 2023 | Poliskrisen, Kriminalitet

Lästid: 4 minuter

Att nuvarande rikspolischef Anders Thornberg som suttit på sin post i sex år är en dysfunktionell myndighetsperson råder det få tvivel om. Kanske har han självinsikt nog för han vill själv inte fortsätta när hans förordnande går ut i februari 2024. Men nu riskerar vi att gå ur askan i elden. Jörgen Holmlund, säkerhetsexpert vid Försvarshögskolan och tidigare polisöverintendent, tycker att det ”kanske är dags att utse en duktig kvinna” som Sveriges högste polischef. Jag får nästan lite panik när jag hör dessa förvirrade resonemang. Vem kan avses? Carin Götblad? Linda Staaf? Eller någon sentimental batikhäxa à la Petra Stenkula i Malmö som blir ledsen i ögat av de kriminellas härjanden och skriver mail till föräldrarna, eller kanske Emelie Kullmyr, nu polischef i Göteborg, som inte fattar ett skvatt av vad yttrandefrihet betyder? Jag vill ropa: Vad ni än gör, låt inget känslostyrt fruntimmer bli rikspolischef. Eller vill ni att Sverige fullkomligt går under?

Sverige skakas av eskalerande gängvåld, mord, sprängningar och rivaliserande gäng som skjuter hejvilt så att även oskyldiga mördas då de råkar befinna sig i vägen för kulorna och bomberna. Samtidigt har vi brist på poliser och framför allt har vi en svag och vek polisledning. Polismyndigheten lider fortfarande av sviterna av Dan Eliassons ”omorganisation” som i princip raserade denna viktiga myndighet. Reform i uniform, jo jag tackar jag…

Senaste året har nuvarande rikspolischef Anders Thornberg ifrågasatts allt häftigare. Åter pågår diskussionerna mellan regeringen, SD och polismyndighetens ledning om vem som ska ta över, enligt uppgifter till SVT Nyheter. Redan i februari 2023 krävde SD att Thornberg skulle avgå. Sedan var det dags för samma krav, i juni 2023 efter Farstaskjutningen. ”Det paradigmskifte som vi nu står för måste genomsyra polismyndigheten. För att utnyttja alla de nya möjligheter som vi nu ger polis och rättsväsende krävs även nytänkande”, skriver Richard Jomshof (SD) i Expressen den 4 oktober. Åter kräver man att polisledningen ska bytas ut och våldsmonopolet återtas.

Tillåt mig att tvivla att detta kommer att ske om vi får dit en inkvoterad poliskvinna. Våldsmonopolet blir inte så våldsamt som det krävs när en kvinna blir förgrundsfigur. Det hade möjligen fungerat om Sverige fortfarande var svenskt, men med dussintals kriminella klaner som infiltrerat Sverige och som slåss både bakom kulisserna och skjuter ihjäl varandra i bostadsområden, samtidigt som de styrs av allt annat än feministiskt tänk så behövs det en stor stark och auktoritär karl vid polisrodret. Jag vill inte att den svenska polismyndigheten ska styras av det kvinnligt toxiska gnälltänket! Sorry men vi har ”proof of concept” – kvinnor funkar inget vidare när det handlar om auktoritet och sunt förnuft på viktiga strategiska positioner som militär och polis. Även politiskt är det ofta en katastrof när fruntimmer ska styra. Tyvärr, säger jag. Jag önskar verkligen det vore annorlunda.

Mitt förslag på ny rikspolischef har i flera år varit Peter Springare, som hamnade i kylan för att han 2017 sa sanningen om vad Sveriges eskalerande kriminalitet beror på. Jag inser dock att Springare troligen är persona non grata i polismyndigheten då han öppet avfärdar genustrams och värdegrundskäbbel och vill att polisen ska ägna sig åt sina kärnuppgifter utan politisering och idiotiskt mångfaldstänk. Då har jag en annan kandidat: Jale Poljarevius, som nu åter syns som en av de största och viktigaste brottsbekämparna i Sverige. Jale kan både organisationen och vet vad som krävs, han är orädd och av rätt virke, med rötter i Balkan och full insyn i den mångbrottslighet som mångkulturen gett oss.

Jag vill ha en kapabel karl som rikspolischef. Gör Sverige en tjänst och låt oss slippa fler inkompetenta kvinnor i strategiskt viktiga myndigheter!

 

Här en tidigare text om inkompetenta fruntimmer som sabbat Sverige:

Det en gång kloka Sverige dränks numera i en syndaflod av korkade kvinnor – applåderade av kuvade män

*********

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Jag har den glada nyheten att meddela att min nyaste satirbok nu finns att beställa, signerad av mig enligt dina önskemål! Vill du stötta mitt författarskap och mitt arbete får du därför gärna beställa ”Kortslutning i lögnfabriken” – att ni köper mina böcker betyder mycket otroligt mycket för mig! Det går även fint att köpa alla tre satirböckerna i ett härligt roligt bokpaket.

Mejla din beställning till: katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Lögnfabriken”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer