Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Så deltar folkvalda politiker och makthavare i trakasserier och skolgårdsmobbning i hemlig hatgrupp

av | 17 aug, 2020 | Maktmissbruk

Lästid: 6 minuter

Jag ville först inte riktigt tro det var sant: Att folkvalda politiker faktiskt stöttar mobbning och censur av det fria ordet på nätet. Tyvärr har inblicken i den nu slutna Facebookgruppen ”name & shame” fått mig att mer och mer inse att svensk politik verkligen är ett kapitel för sig. Till exempel är riksdagsledamoten för socialdemokraterna Marianne Pettersson med i gruppen, liksom Sofia Sternevald, kommunikationsansvarig i Svenska Kyrkan. Gislavedmoderaten Markus Lewintus anser att oliktänkande ska polisanmälas, en åsikt han delar med anhängare till extremvänstern. Lewintus är förste vice ordförande i kulturnämnden i Gislaved men har inga problem att själv försöka tysta svenska författare. Även Lotta Halvardsson Ekdahl som arbetar som nattsamordnare på självmordslinjen Mind, tillika projektledare på Preventos som är en organisation där man arbetar med ungas psykiska ohälsa, samtycker till nätmobbning. Inte förvånande är även den så kallade Näthatsgranskaren Tomas Åberg med och kallar människor för ”idioter” – samtidigt som han satt i system att anmäla pensionärer för ”näthat”. Det som förenar medlemmarna i den hemliga hatgruppen är avsky mot ansvarsfull politik och systemkritik av den sittande regeringen. Här hittar vi ledande vänsterpartister, socialdemokrater, miljöpartister och andra individer med makt, avlönade av våra skattepengar. Dessa politiker och makthavare verkar inte medvetna om att det ställs högre krav på deras moral än på gemene mans.

Knarkarkärring. Vidrig. Äcklig. Trasig. Psykiskt sjuk. Fascist. Orden som används i den nu slutna Facebookgruppen ”name & shame” är varken artiga eller sakliga. Maktmissbruket blir sällan så tydligt som här, när bland annat folkvalda politiker eggar varandra till att näthata och smutskasta meningsmotståndare. Förminskande och aggressiva epitet haglar och man uppmanar varandra att polisanmäla dem man ogillar. Genomgående pyr hatet i synnerhet mot Sverigedemokrater, som man anser bär skulden till Sveriges problem. Självklart får alla människor tycka vad de vill – problemet uppstår när människor med makt anser att andras åsikter ska stoppas och röster som de själva betraktar som negativa, inte ska få höras. Dessa individer är avlönade med våra skattepengar och fattar viktiga politiska beslut som påverkar allas våra liv i Sverige. Dessa individer har också ofta tyngd i sina röster och makten de sitter på kan med lätthet missbrukas då de vill manifestera sin styrka.

Själv är jag luttrad och har inga problem att bråka med dessa personer. Men för en vanlig medborgare blir det givetvis djupt obehagligt och skrämmande att veta att en kommunalpolitiker anser att en avvikande politisk åsikt ska polisanmälas. Kanske känner politikern polisen, kanske har han kontakter inom rättsväsendet? Vem vet vem han äter lunch eller middag med? Människor blir redan idag av med uppdrag och jobb då den här typen av grupper på sociala medier organiserar sig för att sabotera och skapa drev mot politiska meningsmotståndare. Eftersom de stora medierna fortfarande styrs av vänsterns och socialdemokratins meningsfränder vet de att de själva sitter tryggt i båten medan de försöker misskreditera dem som inte stillatigande vill fortsätta se på när Sverige raseras. De inser kanske inte ens att de själva utgör ett hot mot demokratin och yttrandefriheten med sin förföljelse av oliktänkande. Ja, återigen – det är så här en totalitär makt fungerar. Med den skillnaden att i Sverige organiserar sig dessa individer frivilligt och utgör en mental inkvisition på sin fritid. Och att de inte har några problem med att leva på skattepengar från de individer de tycker är okej att trakassera, förfölja, håna och mobba.

Vuxenmobbning är för övrigt ett folkhälsoproblem i Sverige, där tystnadskultur brer ut sig och där folk stryker längs med väggarna i rädsla att konfrontera dem som begår övergrepp. Detta vet och utnyttjar folkvalda politiker och andra myndighetspersoner då de i en Facebookgrupp som ”name & shame” skamlöst förtalar, hänger ut och hånar sina medmänniskor. Det är en sorglig tankeröta och en gränslöshet där dessa mobbare tror de gör en god gärning ­– när de i själva verket underminerar demokratin. Jag undrar hur de beter sig ute i verkligheten? På sina arbetsplatser? Hur kan man arbeta med självmordsprevention när man själv inte har några problem att betrakta grov mobbning?

Sverige, vi har ett demokratiproblem. Ett ohyggligt allvarligt sådant.

Här är en lista på några av de folkvalda politiker och andra myndighets- och omsorgspersoner som är med i den slutna Facebookgruppen ”name & shame”:

Markus Lewintus – Moderaterna i Hestra, ordförande för Moderaterna i Gislaveds kommun, ledamot kommunfullmäktige Gislaved, förste vice ordförande i Kulturnämnden:

Marianne Pettersson – Riksdagsledamot Socialdemokraterna:

Sofia Sternevald – Kommunikationsansvarig Svenska Kyrkan:

Lotta Halvardsson Ekdahl – Nattsamordnare på självmordslinjen Mind och projektledare på Preventos:

Anders D H Permer – Vård- och omsorgsnämnden Botkyrka, ordförande Attention Huddinge, vice ordförande Organiserade Aspbergare Stockholm:

Toivo Jokkala – Vänsterpartiets rådgivare i klimat- och miljöfrågor i EU-utskottet

E-post: Toivo.jokkala@ep.europa.eu

Aneth Amundsson – Ombudsman på Socialdemokraterna Jönköping:

Annica Erlandsson – 2:a vice ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnden Västra Götaland:

Thereze Almström – Kampanjkoordinator Miljöpartiet Västra Götaland:

Lotta Anne-Charlotte Karlsson – Vice ordförande vård- och omsorgsutskottet Töreboda:

Ebba Elena Alexandra Karlström – Ordförande på Vänsterpartiet Stor-Stockholm:

Marit Normasdotter – Region och kommunalpolitiker Vänsterpartiet:

Sven Rickström – Vice ordförande Vänsterpartiet Fruängen:

Jessica Nilsson – Vice ordförande Vänsterpartiet Vetlanda:

Här är några konversationer medlemmarna emellan:

 

Kom ihåg att detta är människor som älskar att tala om ”hatsvansar” och snabbt påpeka att tonen ska hållas ”god”!

It’s okay when we do it…

Här är del 1 i min granskning av ”cancel culture” där dessa individer spelar en viktig roll:

“Cancel culture”: Möt fotsoldaterna som aktivt arbetar för att förstöra ditt liv på grund av dina åsikter

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer