Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Cancel culture”: Möt fotsoldaterna som aktivt arbetar för att förstöra ditt liv på grund av dina åsikter

av | 13 aug, 2020 | Åsiktskorridoren

Lästid: 6 minuter

Kanske har du hört uttrycket ”cancel culture”, en modern inkvisition som syftar till att tysta och eliminera oliktänkande från alla tänkbara plattformar, från jobb, ja helst från världens yta. Metoden används av vänsterliberala kluster som med näbbar och klor slåss mot mångfald i åsiktsbildning. Den går ut på att lynchmobbar genom drev utövar påtryckningar mot uppdragsgivare, arbetsplatser samt medier för att skandalisera och omöjliggöra individer. Men vilka är det som ingår i dessa lynchmobbar? Jag har tittat närmare på några av de svenska fotsoldaterna som häckar i Facebookgruppen ”nameandshame” där även den ökände Näthatsgranskaren Tomas Åberg ingår. 693 personer inbillar sig här att de kämpar för ett bättre Sverige när de mailar medier och uppdragsgivare i syfte att försöka skapa hatdrev mot enskilda individer. Jag har själv blivit föremål för deras ”kamp” – där de i vad som närmast kan beskrivas som upphetsning peppar varandra att okynnesanmäla inlägg i sociala medier för att försöka stoppa opinionsbildning de ogillar. En del anser att man bara ska strunta i sådant. Men jag är av motsatt uppfattning. De här tendenserna bör kritiseras och stävjas ­ – eftersom de leder till att människor skräms från att yttra sig och debatten stryps. Något som hotar vår yttrandefrihet och demokrati. Här finns utmärkt material för till exempel SVT:s Kulturnyheterna att sätta tänderna i. ”Cancel cultures” företrädare kan väl träda fram och berätta om sina metoder och sin kamp! De har ju själva kontaktat SVT för att få respons. Varsågod, jag är säker på att här finns finfin kulturjournalistik att göra.

Ofta startas dessa drev på absurda grunder, så som till exempel i fallet med den världsberömda författaren J.K Rowling, som har anklagats att vara ”transfobisk” för att hon anser att bara kvinnor kan ha mens. Ja, så sjuk är ”cancel culture”, att en åsikt räcker för att man ska bli anklagad, hatad och aktivt motarbetad för att förlora sitt anseende och framför allt försörjning. Det har flera lärare och professorer på universitet i USA och Storbritannien erfarit. I Sverige pågår samma absurda utveckling, där det räcker att hävda att det bara finns två biologiska kön för att anses olämplig som lärare.Rasistkortet ska vi inte prata om! Just nu arbetar SVT aktivt för att förmå kajakklubben ”Eskimå” i Karlskrona att tvingas byta namn

I mitt fall startades den senaste tidens drev då jag publicerat en rad satiriska texter där jag kritiserat kvinnoförtryck, islamisering och Stefan Löfvens märkliga förnekelse av rådande samhällssituation, där han istället för att ta itu med våldet lovar att se över möjligheten att utreda huruvida man kan förbjuda ”rasistiska” organisationer, då det i hans ögon är detta som är Sveriges största problem just nu.

Mina texter har väckt ont blod i gruppen nameandshame och medlemmarna har skridit till verket för att sätta stopp för min röst. Nameandshame tycks vara en metastas till den tidigare #jagärhär-gruppen, där man organiserat massanmälningar på Facebook och hetsat varandra till att sabotera normala diskussioner genom att spamma folks kommentarsfält med nonsensargument och trollande. Här finns nu en trupp bestående av 693 socialdemokrater, vänsterpartister, miljöpartister samt andra som troligen önskar att de levde i 60- och 70-talets kommunistregimer och att det fria ordet inte fanns. Det här är främst äldre personer, få är under 50, och arbetar som barnmorskor, lärare, kommunanställda, statligt anställda, vårdpersonal, kyrkligt anställda, och diverse politiska aktivister åt vänster. ”Vi kan inte debattera med dem, men vi kan hänga ut dem och hashtagga dem med ”nameandshame” skriver initiativtagaren Åsa Hägglöf i gruppens introduktion. Och nej, det handlar inte om saklighet – det är ren och skär sadism, där man gör allt för att förstöra livet för sina hatobjekt.

Debatt förs enklast genom att man försöker stämpla sina motståndare som rasister, genom att polisanmäla för tankebrott, samt försöka stoppa antagonisternas möjlighet att försörja sig. Om möjligheten till offentlig bålbränning fanns, skulle detta troligen anses vara en passande konsekvens till den som vågar öppna munnen med kritik av samhällsutvecklingen.

Maarit Helena, Kicki och Linda ger varandra styrka och ”tar kampen”. ”And I love it” utbrister Kicki Loch euforiskt.

Tomas Åberg, ”Näthatsgranskaren”, lovar att han ”kommer att polisanmäla”.

Sedan är det dags att kontakta medierna. Maarit skriver till SVT, och får peppande svar av de andra i gruppen:

Linda Holmgren skriver också till SVT, och till TV4, samt berättar att hon ”tipsar” Expressen:

Maarit Blomgren skriver till Aftonbladet:

 

TV4 svarar Linda Holmgren:

Och så fortsätter det. Den här typen av individer arbetar aktivt för att stoppa röster och personer de inte gillar.

Cancel culture – det är så här den ser ut. Kritik kallas för ”hat”, ifrågasättande blir ”hets”. Många gånger sanktioneras detta av etablissemangets politiker, som gillar att kritiken mot deras inkompetens på detta sätt kan tystas. Resultatet blir ett dysfunktionellt samhälle där tystnadskulturen brer ut sig mer och mer och där man snart inte kan lita på någon, då tidigare vänner drar sig inte för att sätta knivar i din rygg. Det vore fint om dessa människor kunde lägga ner samma energi på att förbättra samhället i stället för att ägna sig åt högstadiemobbning på sociala medier.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer