Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Oseriösa individer bestämmer om våra pengar, om vår hälsa, om våra liv

av | 6 dec, 2017 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 6 minuter

Sverige driver vind för våg just nu och styrs av svaga, handlingsförlamade personer som inte är kapabla nog att agera ändamålsenligt i en tid då verkligt ledarskap behövs. I goda tider kan man i bästa fall komma undan med en lallande regering. I tider av oro, kriser och otrygghet krävs dock helt annan kaliber än en kår av ministrar som beter sig likt en grupp förvirrade naiva förskolebarn. Deras inkompetens och usla verklighetskontakt avspeglas inte minst på sociala medier, där de visar sina sanna jag. Jag har ingen lust att ge dem fortsatt ansvar för mitt liv.

I januari ifrågasattes jag av statsminister Stefan Löfven när jag sa sanningen om det svenska tillståndet. Jag blev kölhalad och utpekad som något slags samhällsfara och omstörtande individ, när det enda jag bekräftade i en intervju i tjeckisk webb-teve var att Sverige höll på att spåra ur. Programledaren frågade om no-go-zoner, om jihadister och om flyktingar och jag sa att det han undrade över stämmer. Det står jag fast vid. Nu, i december 2017, beskrivs till exempel Rinkeby ”nästan som en krigszon” av chefsåklagare Lise Tamm. Det är ännu hårdare ord än de jag använde. Dock fortsätter jag att trakasseras offentligt av högt uppsatta personer inom svensk politisk maktelit, nu senast socialminister Annika Strandhäll och justitieminister Morgan Johansson. ”Ett Kafkaliknande scenario”, som en person uttryckte det.

Tyvärr är det inte ”åsikter” jag gav uttryck för, utan fakta runt situationen i Sverige, som nu, snart ett år senare, förvärrats ytterligare. Alltfler svenskar känner sig otrygga, polisen har tappat greppet om en rad områden, medicinska ålderskontroller har visat att många av de (huvudsakligen män) sökt sig till Sverige har ljugit om sina skäl till att få asyl, och om sin ålder, ja, det är en övervikt på män som sökt sig hit i flyktingströmmarna, ja, en rad av dessa män begår brott i Sverige (till exempel Uppsala har haft problem med drogmissbruk bland ensamkommande och därmed ökad kriminalitet runt till exempel Resecentrum, något jag också skrivit om). Ja, vi kan absolut prata om massinvandring, om man ser till antalet invånare i Sverige och jämför med hur mottagandet av flyktingar och migranter sett ut och ser ut i övriga Europa. Ja, sexualbrotten ökar lavinartat i Sverige, och vi har fått ny slags sexualbrottslighet med överfallsvåldtäkter som nu är vanligare än sexuellt våld i relationer, där gärningsmännen är främlingar för brottsoffren i allt högre utsträckning (enligt NTU). 95,6% av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst, enligt en undersökning som en privatperson gjort, samt att män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter i Sverige. Men eftersom BRÅ konsekvent vägrar undersöka gärningsmäns etnicitet sedan 2005) är det just en medborgarstudie – och alternativa medier – som avslöjar dessa siffror för oss. Plus en rad skrämmande, ohyggliga detaljer i det nya, brutala våldet mot kvinnor och barn – som idag blivit så pass normaliserat att vi knappt orkar bry oss om vidriga rubriker och fakta om hur detta våld drabbar befolkningen i landet.

Anmälningsbenägenheten sjunker däremot. 13 outredda våldtäktsfall per dag innebär att många offer drar sig för att kontakta polisen. Känslan är att man ändå bara blir förnedrad, att gärningsmän går fria, eller får löjeväckande låg påföljd. De som inte har rätt att vistas i Sverige blir ofta inte utvisade trots vidriga brott mot kvinnor och barn. Rättssäkerheten är satt ur spel och förtroendet för samhället sjunker som en sten. Istället föds ilska, bitterhet, besvikelse, och en växande känsla av att samhällskontraktet är brutet.

Gruppvåldtäkter mot pojkar som lett till fällande domar är en ny typ av brottslighet vi har fått i Sverige och här är samtliga dömda förövare afghaner. Jag sa i intervjun att många svenskar funderar på att lämna landet och jag står fast vid det också. Det är vad många människor pratar om just nu, även om det kanske inte syns i statistiken. Ja, vi beväpnar oss, om så bara med försvarsspray och larm. Vad värre är att vi inte går ut överhuvudtaget för att skydda oss mot brott. Antalet sexuella ofredanden har ökat med 20% under 2016…

Under tiden som Sverige förfaller beter sig dessvärre en rad styrande politiker fullständigt oseriöst. Det är alltså dessa personer som förfogar över våra pengar och fattar beslut som påverkar våra liv. I tider då grupper ställs mot grupper, då unga dör i cancerköer och funktionsnedsatta fråntas LSS-stöd, i tider då gamla människor far illa och kvinnor får föda i bilar och i garage, beter sig alltså vår socialminister Annika Strandhäll som en osnuten bimbo på sociala medier.

Hur kan vi få bukt med till exempel sexuellt våld, när vår egen socialminister Annika Strandhäll öppet ger sitt stöd till en publisher som blundat inför sextrakasserier mot kvinnor på en av Sveriges största tidningsredaktioner? Strandhäll har också tid att sprida förtal, helt utan att kolla fakta. Istället för att ligga sömnlös och fundera på hur hon ska få vården på fötter ägnar hon sig åt idiotiska ställningstaganden på Twitter…

…som även retweetas av hennes kollega Morgan Johansson…

Sveriges utrikesminister Margot Wallström å sin sida, inte heller den mest trovärdiga, mörkar och undanhåller fakta:

Wallström har inga problem med att skatteplanera heller…

Även Sveriges integrationsminister Helen Fritzon försöker komma undan skatt – samtidigt som hon, förmodar jag, kräver att landets medborgare ska betala allt mer ur sina redan nu hårt ansträngda plånböcker…

Listan på missförhållanden bara växer och växer, samtidigt som Sverige slits isär av både kriminalitet och polarisering. I frustration bråkar vi med varandra och meningslösa icke-konflikter tar tid och energi. Blicken leds till fjärran och något banalt – som en författares litterära verksamhet som hittills varit helt opolitisk – medan granater och bomber exploderar två meter ifrån oss och 20 kvinnor och barn våldtas dagligen. Så mycket lidande som pågår i välfärdslandet, det är faktiskt inte klokt!

Just nu är det en ansvarslös grupp människor som styr landet mot avgrunden. Oseriösa individer beslutar om våra pengar, om vår hälsa, om våra liv. De erkänner gång på gång att de ”varit naiva”, men jag ser inte något slut på deras naivitet, på deras inkompetens, på deras ansvarslösa beteende gentemot sitt land. Jag tycker inte att de förtjänar den makt de har och jag tänker inte hålla tyst om det jag anser vara fel, oavsett hur mycket landets regering försöker misstänkliggöra mig. Det är så enkelt att jag inte vill att de ska fortsätta bestämma över mig och mina barns liv.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer