Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Oberoende journalister och fri media tvingade Centern bekänna pedofilfärg

av | 2 dec, 2020 | Politik

Lästid: 4 minuter

Bara någon timme efter att jag publicerade min text om Centerpartiets skyddande av sin pedofilvurmande politiker Frederick Federley, samt mitt ifrågasättande av varför etablerade media inte agerar, gick Centerns ledning ut med sin kommuniké om att deras förtroende för Federley är ”skadat”. Källor med insyn hade under dagen rapporterat om hur paniken blivit allt större inom partiledningen. Även andra fria journalister och medier hade då i en vecka skrivit om pedofilskandalen både på sina publikationer och på sociala medier och för varje timme ökade trycket på partiet. Inte ens Annie Lööfs avledningsmanöver – att säga nej till fler lättnader för gymnasieafghanerna, den lag hon själv initialt möjliggjort – hjälpte. Till slut brast bubblan. Man kunde inte längre låtsas att det regnade. Tragiskt nog gjorde inte etablerade medier sitt jobb från början, de väntade och väntade på att Centern själva skulle agera… Det som förloppet i Centerns pedofilgate visar tydligare än någonsin är, hur ohyggligt viktigt det är med fria medier. Det är precis på grund av sånt här som vi oberoende opinionsbildare och journalister behövs mer än någonsin! För att det är tack vare oss och våra påtryckningar i sociala medier som sanningen till slut kommer fram. Det är vi och våra envisa, outtröttliga röster som driver systemkritik och motstånd mot det politiska vansinne som pågår i Sverige och som hotar hela vårt samhälles existens. Det är vi som trots smutskastning och okvädinsord som ”konspiratörer” och ”foliehattar” står kvar och fortsätter hamra in våra frågor och publicera sanningar tills det blir helt omöjligt för de etablerade lögnhalsarna på sina höga hästar att fortsätta spela sin falska charad. Det är vi som gör det jobb som traditionella välavlönade och statligt stödda fejkmedier numera svikit.

”Avståndstagandet” är dock bara en mild västanfläkt. Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson skriver i ett sms till SVT Nyheter att centerledningen fick kännedom om brotten “på måndag eftermiddag den 23 november, dagen innan det blev allmänt känt”. Arthursson skriver också att det i samtal med Federley “framkommit att han har vetat om detta under en längre tid” och att det har “skadat förtroendet för honom”. Federley, som är andre vice ordförande i Centerpartiet är nu sjukskriven till den sista januari 2021. Arthursson skriver: “Tids nog får vi diskutera vad detta betyder för hans politiska framtid. Där är vi inte nu.”

Varför ställer inte journalisterna frågor om vilken sjukdom det är när en högt uppsatt politiker tar ledigt för att slicka sina sår efteratt han visat prov på grovt bristande omdöme? Eller vad jag ska kalla det… för vad ska det kallas att en vuxen människa låter en våldtäktsman som utsatt två små barn för de värsta brott som existerar bo hemma hos sig, när man själv har barn i samma ålder som pedofilens offer? I Sverige räcker det nästan att man står intill en sverigedemokrat för att bli avskedad från arbetet.

Och varför får inte Arthursson följdfrågan hur det kommer sig att det först är framöver Centerpartiet tänker diskutera Federleys politiska framtid? Varför inte nu?

Man tycker att det borde innebära en del att då leva samman med en barnvåldtäktsman, att till och med veta om dessa vedervärdiga brott och ÄNDÅ acceptera personen.

Jag vet inte hur ni andra är funtade men för min del skulle det vara helt omöjligt att finna attraktion i någon som grovt våldtagit småbarn. Det finns ingen förlåtelse för sådant. Även om han är utsläppt ur fängelset finns inget han kan göra för att sona sina brott. Att våldta barn är brott man aldrig kan sona.

Utan fria medier och oberoende journalister skulle den här skandalen och detta hyckleri aldrig kommit fram. Utan oss hade alltihop sopats under mattan och Centern kommit undan med blotta förskräckelsen. Men nu är korken ute ur flaskan, nu står det om pedofilskandalen i de flesta etablerade medierna, och kanske har deras journalister börjat gräva. För jag är säker på att det finns fler smutsiga detaljer i den här härvan. Vänskapskorruption, smutsiga lojaliteter, mörkande. Det skulle inte förvåna mig om pedofilskandalen blir slutet för Centern.

Gårdagens artikel som gav resultat:

Hur länge ska Annie Lööf och Centern tillåtas tiga om pedofilskandalen som bara växer?

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer