Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Näthatsgranskarens lögner om Linköpings Universitet

av | 7 mar, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 3 minuter

Granskningen av Näthatsgranskaren går vidare. Nu kan Katerina Magasin avslöja att ansökan till MUCF – Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor – innehåller en ren lögn. Det handlar om samarbetet med Linköpings universitet, där en av förgrundsfigurerna hos Näthatsgranskaren, Tomas Åberg, säger sig ingå i ett forskningsprojekt. Något sådant forskningsprojekt finns dock inte, visar uppgifter från Linköpings universitet.

Enligt den ansökan som inlämnats till MUCF i oktober 2017 uppger personerna bakom Näthetsgranskaren bland annat att man har ett pågående samarbete med Linköpings universitet, och att forskningsprojektet handlar om att identifiera möjligheter till förbättringar inom rättsväsendet vad gäller hatbrott samt att utvärdera det arbete man gjort under 2017.

I ansökan till MUCF skriver man också att man från universitetet säkrat 30 000 kronor i arvoden.

Men en direkt förfrågan till Linköpings Universitet avslöjar att detta är falska uppgifter. Enligt en registrator vid Linköpings Universitet, som har gjort en sökning i lärosätets diarium där Stefan Holgersson står som ansvarig, visar det sig att Tomas Åberg inte är anställd vid Linköpings universitet och tjänstgör inte som forskningsassistent i något projekt där. Dessutom visar det sig att Stefan Holgersson är tjänstledig fram till 24 september 2018. De projekt Holgersson lett under 2017 har inte alls handlat om hatbrott, utan om polisarbete i socioekonomiskt utsatta områden i Sverige, samt om polisens nya trafiksäkerhetsarbete inom nya Polismyndigheten. Således noll om hatbrott.

Enligt villkoren för att få bidrag från MUCF står bland annat följande:

Det finnas härmed anledning att ifrågasätta Näthatsgranskarens trovärdighet. Om man far med osanning om ett forskningsprojekt vid Linköpings Universitet, vad mer är icke korrekt i verksamheten och ansökan? Eller, som en före detta kollega till Tomas Åberg, f d Bergström, lät hälsa via ett sms:

Här är ytterligare uppgifter om en av männen bakom Näthatsgranskaren:

Djurplågare bakom ”Näthatsgranskaren”: Lät sina djur svälta till döds

Och här är de tidigare artiklar om Näthatsgranskaren på Katerina Magasin:

Lex Kapten Klänning: Hur mycket granskning tål Näthatsgranskaren?

Näthatsgranskaren – ett digitalt medborgargarde i statens tjänst

*******

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer