Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Matti och Katti avsnitt 128 om uteblivna påskhälsningar, Public Service muslimpropaganda och kändisars vaccinskador

av | 4 apr, 2024 | SwebbTV

Lästid: 2 minuter

Under påsken har vi firat Jesu återuppståndelse, en central händelse för de kristna. Tyvärr märker vi en ökande attack mot de kristna högtiderna, med önskan att de ska försvinna till förmån för muslimska högtider. Detta är en utveckling som måste motarbetas.

Det är märkbart hur public service ger stor uppmärksamhet åt arabiska känslor, till exempel genom att rapportera om ”stor oro för israeliska dadlar på ramadanbordet”, en nyhet som kan verka obetydlig för många. SVT ger även tips om muslimska serier att titta på, medan TV4 nyligen hade en kock i slöja som gav råd om svensk påskmat. Samtidigt uppmanar extremistgrupper som IS till terrordåd mot kristna mål under ramadan och infiltrerar till och med svenska kyrkor.

I USA har president Biden valt att fira påskdagen, en av de heligaste dagarna för kristendomen, som ”transsynlighetens dag”, vilket har väckt starka reaktioner från företrädare för den tidigare administrationen, inklusive Trump. I Sverige står Moderaternas ledare, Kristersson, inför motstånd mot en ny könslag som splittrar partiet. En majoritet av väljarna (63%) stödjer idén om visitationszoner.

En annan uppmärksammad händelse är domen mot Ingrid Carlqvist, som nu måste betala rättegångskostnaderna för centerpartisten Anton Sauer. Det rödgröna styret i Stockholm har gett 4 miljoner kronor till Ibn Rushd men nekat bidrag till GAPF, en organisation som arbetar mot hedersvåld. Det romska lägret i Järfälla hamnar återigen i fokus, denna gång genom Christian Petersons rapportering.

Författaren David Lagercrantz betonar vikten av att locka unga till att försvara landet, även om han själv inte kände att han ville bära vapen när han var ung. Postnords VD vill försämra servicen ytterligare, medan brevbärarna protesterar genom ett upprop via Mitt Skifte.

Komikern Christoffer Nyqvist har drabbats av hjärtproblem, vilket han säger har förstört hans liv. Detta väcker frågor om hur många fler som kommer att öppet berätta om sina hälsoproblem i framtiden.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *