Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Kan en vänsteraktivist ljuga hur mycket som helst och ändå fortsätta kalla sig journalist?

av | 7 dec, 2019 | Media

Lästid: 11 minuter

Kan en skribent ljuga hur mycket och hur ogenerat som helst, och ändå fortsätta kalla sig journalist? Och kan en tidning som vill betrakta sig som seriös publicera dessa lögner utan att bli ifrågasatt? Eller är det när ett vänsterliberalt narrativ presenteras, som man kommer undan med vilka påståenden som helst? Som när Linnéa Claeson ljuger om hur många penisbilder hon får och hur ofredad hon blir, att man bara accepterar det? Jag har precis läst en opinionstext av en person som vill kalla sig journalist, vid namn Sofia Mirjamsdotter, som helt sonika skriver att ökningen av våldtäktsanmälningar i Sverige beror på svenska gärningsmän. Och att Sveriges problem, som hon är ”obeskrivligt trött på”, beror på Sverigedemokraterna. Mirjamsdotter skriver fler anmärkningsvärda saker i denna text, men jag fastnar främst för påståendet om våldtäkterna. Jag skulle vilja se den statistik som slår fast att det är svenska män som står bakom de ökande våldtäktsamälningarna? Jag har sammanställt ett bemötande av hela krönikan, och visar att Mirjamsdotters text är så späckad med lögner att den måste vara unik i sitt slag till och med jämfört med hur Dagens nyheter och SVT brukar ljuga. Intressant nog återfinns den mesta faktan som motsäger Mirjamsdotters lögner, i mainstreammedier.

Tidningen som Mirjamsdotter skriver i heter Allehanda och finns norröver och är ”en del av mittmedia”, det är en mainstreammediaprodukt och Mirjamsdotters ledare kallas ”liberal”, men egentligen borde den etiketteras ”fake news” eller bara ”lögn”, för det är inte mycket som är korrekt i den. Jag bemöter här nedan Mirjamsdotters text för att visa hur djupt falsk och ohederlig den är.

SM inleder med:

Det är faktiskt djupt oroväckande att vi hamnat i ett läge där det verkar ha blivit någon form av allmän sanning att Sverige är mer eller mindre laglöst land. Att kriminaliteten slår all time high och att myndigheterna helt har tappat kontrollen. 

Mina kommentarer: FAKTA: Ja, Sverige ÄR ett mer eller mindre laglöst land och ja, kriminaliteten slår all time high, och JA, myndigheterna har tappat kontrollen – enligt egen utsago. Här bara några artiklar från hösten 2019 som bekräftar att så är fallet.

Sprängdåden i Sverige har mer än dubblats hittills i år. Enligt kriminologen Amir Rostami saknar de motstycke i Europa – kanske även i världen. ”Vi måste tyvärr söka oss till krigszoner för att hitta en motsvarighet”, säger han till DN

https://www.expressen.se/kvallsposten/forskaren-sprangdaden-i-sverige-saknar-motstycke/

Förr reste experter hit för att lära sig av den svenska modellen – i dag kommer de för att studera sprängningar och misslyckad integration. När vårt grannland inför gränskontroller för att värja sig mot Sveriges problem finns inte längre några bortförklaringar. Stefan Löfven har tappat kontrollen, skriver Arin Karapet (M).

https://www.expressen.se/debatt/stefan-lofven-har-tappat-kontrollen-over-sverige/

Hittills i år har 14 personer skjutits ihjäl i Stockholms län. Enligt kriminologen Sven Granath visar trenden på en ökning av det dödliga våldet, skriver DN. ”Dödligheten har oroväckande nog varit högre i år”, säger han till tidningen.

https://www.expressen.se/nyheter/kriminologen-det-dodliga-valdet-okar/

Rekordmånga rån mot barn har polisanmälts under 2019:s första hälft, detta efter chockerande höga siffror för 2018. Bara de senaste tre åren har antalet anmälda rån mot barn ökat med 75 procent, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). ”Det har blivit svårare och då ger man sig på en grupp som inte kan skydda sig lika bra”, säger Sven Granath, kriminolog på Polismyndigheten, till SVT.

https://www.expressen.se/nyheter/rekordmanga-ran-mot-barn-och-unga/

Att Danmark införde gränskontroller mot Sverige i november kanske har undgått Mirjamsdotter? Eller är det också en konsekvens av att Sverige ”aldrig varit tryggare”?

SM fortsätter:

Lika obehaglig är den allt mer accepterade förklaringen till detta påstådda tillstånd. Att det skulle bero på invandringen. Det finns en uppenbar förklaring till att vi hamnat här. Förklaringen heter Sverigedemokraterna, och deras genomarbetade, långsiktiga och tålmodiga strategi för att sprida dessa påståenden och få människor att tro på dem. Saken är bara att det inte gör dem mer sanna. Varken det faktum att SD klättrar i opinionen, eller att flera av de övriga partierna och medierna låter deras verklighetsbeskrivning dominera det politiska samtalet gör den mer korrekt. 

Min kommentar: SM menar alltså att det är Sverigedemokraternas fel att det skjuts, att barn rånas, att tortyr av djur ökar, att gamla människor inte vågar gå ut, att kvinnor våldtas? Kan Mirjamsdotter visa siffror, statistik, något faktaunderlag som bekräftar påståendet att det är Sverigedemokraterna som står bakom bomberna, otryggheten, bilbränderna, framväxten av segregerade och parallella samhällen?

SM skriver vidare:

Sverigedemokraterna kallar sig för Sverigevänner. Det är också obegripligt med tanke på att knappast några andra verkar tycka så genuint illa om Sverige. Inte minst verkar de ogilla den värdegrund som vår regeringsform utgår ifrån. 

Min kommentar: Hur tycker Sverigedemokraterna illa om Sverige? Sanningen är att de tycker illa om vanskötseln och den negativa utvecklingen – som i sin tur beror på den skeva värdegrund som den vänsterliberala regeringsformen missbrukar å det grövsta. Så där kanske Mirjamsdotter har rätt, att de ogillar myndighetsvänstern, som i sin tur raserar den demokrati som Sverige är tänkt att bygga på.

SM skriver:

De ägnar i stort sett all sin tid på att försöka svartmåla Sverige genom exempelvis överdrifter gällande kriminaliteten.

Min kommentar: Lögn igen. Däremot lyfter många av oss systemkritiker det faktum att Sverige spårar ur, för att kunna göra något åt problemen, eftersom vi inte vill leva i ett dysfunktionellt land som ger upp inför våldet. Jag har talat om detta i flera år och blivit gruvligt ifrågasatt och mina påståenden har dissekerats i minsta detalj, till och med i SVT. Men när Mirjamsdotter ljuger fritt från sin plattform i mainstreammedia, så är det ingen som höjer på ögonbrynen.

SM skriver:

Våldsbrotten minskar. Det dödliga våldet minskar. Detta är fakta.

Min kommentar: Ren lögn. Från BRÅ: De senaste fyra åren (2015–2018) har antalet fall av dödligt våld legat på en högre och jämnare nivå än tidigare år, och därmed har den tidigare nedåtgående utvecklingen brutits.

https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper.html

SM skriver:

Det dödliga våldet var som högst runt 1990 och sedan dess har det sjunkit, sett till antal mördade personer, även om det förekommer stora avvikelser enskilda år. Stora, eftersom antalet mördade personer är ganska lågt från början. Om man dessutom tar hänsyn till befolkningsutvecklingen är det dödliga våldet mindre per capita. Våra myndigheter har rätt bra koll och polisen har tillförts resurser för att stävja den grova gängkriminaliteten som finns. I Malmö, som blivit känt som en av Europas farligaste städer, och som i vissa sammanhang beskrivs som mer eller mindre en krigszon, har brottsligheten minskat. Färre personer blir utsatta för brott i Malmö nu än på 20 år. Det är fakta. 

Min kommentar: Nej, detta är ren lögn, igen, för våra myndigheter har ingen koll alls. Inte på kriminaliteten och inte på migrationsfusket, som orsakar stora skador på samhället.

– Vi har inte kontroll på situationen. Det har de kriminella, säger Lisa Sannervik, Uppsala­polisens talesperson. En hel enhet på Uppsalapolisen arbetar med att utreda den senaste tidens grova brott.

https://www.uppsalatidningen.se/aktuellt/kriminella-har-kontrollen-5057317.aspx

Klassiker från juni 2017:

5000 kriminella uppdelade på 200 nätverk. Rikspolischefen Dan Eliasson presenterade i dag Sveriges 61 utsatta områden. Och han är orolig. – Hjälp oss, hjälp oss, vädjade han till andra samhällsaktörer.

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/dan-eliasson-hjälp-oss-hjälp-oss-1.4379538

DEBATT. Regeringen har tappat kontrollen. Flera uppmärksammade exempel visar att det finns strukturella fel i svenska system som nu måste åtgärdas. Fallet med den irakiske försvarsministern är minst sagt anmärkningsvärt. Det hör givetvis inte till vanligheterna att en utländsk minister – som är svensk medborgare – utreds av svensk polis för både brott mot mänskligheten och bidragsbrott.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/GGJ20B/ni-har-tappat-kontroll-over-migrationsfusket

GP 29 november: Ingen vet egentligen hur många som bor i Sverige. Flera hundra tusen personer kan vistas i Sverige utan att vara folkbokförda och myndigheterna har minimal koll. Det är i hög grad en situation som uppstått till följd av politiska beslut.

https://www.gp.se/ledare/ingen-vet-egentligen-hur-många-som-bor-i-sverige-1.20955457

SM skriver:

Det råder heller ingen tvekan om att Sverige i de allra flesta internationella mätningar hamnar i topp över bra länder att leva i. 

Min kommentar: Sanningen är att det finns ett helt skattefinansierat institut som arbetar dygnet runt för att upprätthålla skenet av att Sverige går som en Tesla. I Svenska Institutets uppdrag ingår att förmedla en positiv bild av Sverige utomlands, vilket man kan läsa på institutets hemsida. “Det är inte konstigt att Sverige är nr 1, för man har gjort ett otroligt jobb med att berätta sin historia.” Det säger Stephen Hahn-Griffins, som är anseendechefen på RI, Reputation Institute, alltså “anseendeinstitutet” som är ett företag som mäter just – anseende, i Forbes, apropå att Sverige toppar anseende-listan.

https://www.forbes.com/sites/vickyvalet/2019/10/15/the-worlds-most-reputable-countries-2019/#1b1a22084cb8

SM skriver:

Eftersom det inte finns något fog för beskrivningen av Sverige som ett land med extremt hög kriminalitet och våldbrottslighet är det inte heller intressant att försöka förklara varför det är så, eftersom det inte är så. Men Sverigedemokraterna har en tydlig agenda och den är att krympa invandringen till nära noll, och få redan invandrade personer att flytta härifrån. För att komma i mål med den agendan behöver de måla upp invandringen som något destruktivt och negativt, och det är här berättelsen om ett våldsamt Sverige kommer in i bilden. Det gör den inte mer sann. 

Min kommentar: Sanningen är, att det är en destruktiv massinvandringspolitik som på några korta decennier raserat mycket av det välfärdssamhälle som Sverige varit.

SM skriver:

Sverigedemokraterna har talat om massinvandring sedan de bildades. Det spelar ingen roll om vi har 5000 eller 150000 asylsökande per år, i SD:s ögon är all invandring massinvandring. Och även om vi är beroende av den för att klara välfärden vill SD få det att se ut som om invandringen slår sönder Sverige. Även om den inte gör det. 

Min kommentar: Den bistra sanningen, som Mirjamsdotter och andra verklighetsförnekare, som bidrar till att Sverige slås sönder vägrar att se, är att det är den ansvarslösa och okontrollerade massinvandringen som utarmar Sverige. Kommuner som går på knäna, våldsbrott, mord och laglöshet beror på invandringen.  Debattören Ronie Berggren bemöter Mirjamsdotter på sin Facebooksida och skriver: ”Här i Västernorrland är det så. Det är inbrottsligor från Östeuropa som bilar runt och gör inbrott på landsbygden; det är utlänningar som begår våldtäkter i de offentliga miljöerna och antastar tjejer på badhus i Örnsköldsvik och våldtar pojkar i basturum i Härnösand, för att bara nämna några konkreta exempel som den tidning hon (Mirjamsdotter, min anm.) skriver i själv har tagit upp.

Det ÄR kostnaderna för invandring som tär på kommunerna. De socialdemokratiskt styrda kommunerna. Något en liberal ledartext borde ha betonat, skriver Berggren vidare, och fortsätter: Därför är det också rimligt göra som jag gjorde häromdagen, när jag talade för regeringsanställda från Norge och Finland, och på ett forum inför konservativa i hela Europa: Don’t become Sweden, var mitt budskap. Det är sant. Jag vill inte att Norge, som är ett av världens mest välfungerande länder, ska bli som Sverige; Norge är totalt tryggt, där kan du göra samma sak som vi här uppe i Västernorrland kunde göra för 30 år sedan; lämna bilen olåst utanför huset utan rädsla för stöld; åka bort över helgen utan att grannvakter måste vaka över timmerstugan. Och kvinnor kan gå vart som helst utan att bli antastade av unga män med muslimska värderingar. Något som inte längre är fallet i Sverige. Att varna för det som hänt och händer här, är inte illojalt, det är mycket sunt. Vårt konservativa budskap är enkelt: Don’t become Sweden.

SM skriver:

Antalet anmälda våldtäkter ökar. Men det är inte invandrarna som står för ökningen. Den har ingenting att göra med flyktingvågen 2015. Det är svenska gärningsmän som står för ökningen. 

Min kommentar: Här sätter jag kaffet i halsen. Svenska gärningsmän? Menar Mirjamsdotter Kalle och Pelle, eller ”svenskar” som är lika svenska som den fuskande irakiske försvarsministern? I så fall ljuger Mirjamsdotter igen. Men om inte, vill jag gärna se statistik på att det är pursvenska män som står för lkningen. Och flyktingvågen 2015? Har Mirjamsdotter glömt nyårsfirandet i Köln och övergreppen i Kungsträdgården, som svenska mainstremmedier gjorde allt i deras makt för att mrka?

Här två länkar om att gruppvåldtäkter främst utförs av utomeuropeiska män. Detta är statistik som BRÅ ogärna vill föra, men det finns andra som tar fram siffrorna.

Från 2018: Nu bekräftar en ny tysk studie att en överväldigande majoritet av gruppvåldtäkter i Tyskland utförs av utländska män.

Ny tysk studie: De flesta gruppvåldtäkter utförs av utländska män

Från 2017:

Denna medborgarstudie gjordes med syftet att ge en helhetsbild av härkomsten för dömda sexualbrottslingar i Sverige under 2012–2017 för att visa skillnader mellan landsgrupper, visa trender över tid samt bekräfta om det många spontant tror om utlänningar och sexualbrottslighet verkligen stämmer.

Ny sexbrottsstudie: 90% av gruppvåldtäkter i Sverige begås av män med utomeuropeisk härkomst

SM skriver:

Det är inte invandringens fel att regioner och kommuner går på knäna. Det är snarare så att de mindre och fattigare kommunerna är de som är mest välkomnande och snarare har problem med att få behålla de nyanlända som kommer. Det är inte invandringens fel att skolor och vårdinrättningar måste slås igen på landsbygden. Däremot skulle lite större invandring kunna rädda kvar dessa. 

Min kommentar: Sanningen är, att det ÄR är kostnaderna för invandring som tär på kommunerna. De socialdemokratiskt styrda kommunerna. Och detta har nu politiker och SKL också börjat erkänna. Se till exempel på Filipstad, Sandviken och Hedemora.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-kommuner-och-regioner-gar-back-skl-flaggar-for-hojd-skatt

Se även detta:

SM skriver:

Vi har massor av problem i Sverige. Förbättringspotentialen är enorm. Men om vi bara fokuserar på SD:s verklighetsfrånvända verklighetsbeskrivning kommer de faktiska problemen i skymundan, och ängsliga opinionskänsliga politiker kommer att ägna sin tid att åtgärda problem som kanske inte ens finns. Sverigedemokraterna är ett betydligt större hot mot Sverige som vi känner det än vad invandringen är. När de talar om ”förändring på riktigt” så menar de det. Kom inte och säg att ingen varnade dig.

Min kommentar: Ja du Sofia Mirjamsdotter, på vilket sätt är Sverigedemokraterna ett större hot mot Sverige än till exempel det faktum att det går omkring tusentals radikala jihadister på gatorna? På vilket sätt är SD ett större problem än att man inte lyckas utvisa potentiella terrorister? Sådana som Akilov, som mördade människor på Drottninggatan 2017? På vilket sätt är SD ett större problem än att det kan finnas över 800 000 individer som befinner sig i Sverige illegalt? På vilket sätt är SD ett större problem än genompolitiserade myndigheter, som trakasserar människor på grund av deras politiska åsikter? PÅ vilket sätt är SD ett större problem än socialdemokraterna, centern och liberalerna, som i sina led härbärgerar islamister och homofober, individer som ryggradslöst ställer upp på sexualisering och förtryck av småbarn och som sprider antisemitism i Sverige? På vilket sätt är SD ett större problem än ett etablissemang som censurerar och mobbar oliktänkande och som håller på att inrätta en åsiktsdiktatur där bara en vänsterliberal åsikt får stå oemotsagd? Som nu dessa lögner som du, Sofia Mirjamsdotter, själv sprider. Jag skulle gärna vilja ha ett seriöst bemötande, baserat på de fakta du hävdar att du har.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.allehanda.se/artikel/sofia-mirjamsdotter-jag-ar-sa-obeskrivligt-trott-pa-svartmalandet-av-sverige?fbclid=IwAR3-mLgW7qhuhIBN4Xd64hs4lgYMxH0fBmda7QC2jLJDOk50Oo0H9J0O91g

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer