Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ny tysk studie: De flesta gruppvåldtäkter utförs av utländska män

av | 12 nov, 2018 | Utrikes

Lästid: 3 minuter

För många av oss kommer det inte som någon nyhet, men det är viktigt att visa upp siffrorna för att väcka medvetenhet om hur sexualbrottsligheten förändrats på grund av stor invandring av män från utomeuropeiska länder. Så sent som i helgen blev en ung svensk kvinna gruppvåldtagen av tre afrikanska män på Södermalm i Stockholm. Nu bekräftar en ny tysk studie att en överväldigande majoritet av gruppvåldtäkter i Tyskland utförs av utländska män. Men precis som svenska statliga myndigheten BRÅ är tyska statliga myndigheter inte intresserade att påvisa sambandet mellan omfattande invandring av män från utomeuropeiska länder och det ökande grova sexvåldet mot kvinnor. Även i Tyskland tillrättaläggs och mörkas statistiken, och det är alternativmedier som får presentera hur det verkligen ligger till.

 

Overwhelming majority of gang rapes in Germany committed by foreigners – Study

Det är den oberoende webbtidningen Voice of Europe som presenterar en ny studie om gruppvåldtäkter, siffror som tagits fram av den tyska sajten ”Faktenfinder” (”Faktafinnaren”).

Frågan har åter aktualiserats i Tyskland efter några synnerligen grova gruppvåldtäkter nyligen på unga flickor i Freiburg och i München. I Freiburg gruppvåldtogs en ung flicka av sju syrier, och i München misstänks en 15-årig flicka ha våldtagits av sex afghanska män, dessa är dock fortfarande på fri fot. Våldtäkternas brutalitet har lett till en infekterad debatt. Nyligen uttalade sig till exempel den tyske kriminologen Arnold Pickert i frågan och sa utan omsvep att man före 2015 inte varit särskilt väl förtrogen med denna typ av brott, men att fenomenet kommit till Tyskland via flyktingvågen, och att det sexuella våldet beror på förövarnas kulturella bakgrund.

Trots att man i Tyskland försöker relativisera och bortförklara ökningen av gruppvåldtäkter och grova sexuella ävegrepp mot kvinnor, talar fakta sitt tydliga språk:

2017 begicks 67,1 procent av överfallsgruppvåldtäkterna i Tyskland av invandrare.

2016 var denna siffra ännu högre: 67,8 procent av dem som begick överfallsgruppvåldtäkter var invandrare.

Sedan 2015 har andelen syrier, afghaner och irakier ökat markant i Tyskland. Enligt den nya studien finns det ett tydligt samband mellan flyktingkrisen, då många män från utmeuropeiska länder kom till Tyskland, och ökningen av sexualbrott.

Enligt Patrik Jonassons medborgarstudie från 2017 är siffrorna i Sverige ännu mer graverande i fråga om överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter.

Patrik, 40, gjorde egen studie om sexbrott – ”95,6 procent av överfallsvåldtäkterna begås av invandrare”

Jag har skrivit om den svenska studien tidigare, men den kan gott få en repris här: Sammanlagt har Jonasson gått igenom 4 142 domar i sexualbrottsmål från 2012 till 2017. 614 domar gäller våldtäkt av normalgraden medan 94 är grova våldtäkter. Ungefär en tiondel av våldtäkterna är så kallade överfallsvåldtäkter där en kvinna blir våldtagen av en för henne okänd man. Medborgarstudien, (ett arbete som BRÅ vägrar göra) är 80 sidor lång med en hel del iögonenfallande uppgifter:

I studien kan man bland annat läsa att 95,6 procent av överfallsvåldtäkterna och 90 procent av gruppvåldtäkterna begås av män med utländsk härkomst. I synnerhet pekas afrikaner, män från Mellanöstern och afghaner ut som mycket kraftigt överrepresenterade vid grövre former av sexualbrott i Sverige.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer