Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Influencers med mental influensa

av | 24 jan, 2019 | Debatt

Lästid: 4 minuter

Att den svenska samtiden drabbats av mental influensa står bortom allt rimligt tvivel.  Det förstår man när man läser en grupp kvinnors hysteriska vädjan till Stefan Löfven att införa diktatur. En kollektiv härdsmälta som får en att önska att dessa damer – för det är en övervägande kvinnlig mental influensa detta rör sig om, exakt som tillståndet på Jämställdhetsmyndigheten – fortsatte att pyssla med heminredning, träning och skådespeleri. Har de ingenting lärt av det urspårade #metoo? Den kollektiva masspsykos där de ondgjorde sig över vita män. Märkligast är att de nu sätter sitt hopp till just en sådan. Det är öronbedövande tyst om gubbslem och andra invektiv som annars frekvent brukar nyttjas då det så förhatliga patriarkatet adresseras. Kanske är 24:e januari 2019 den svenska mediefeminismens officiella dödsdag.

Jag skrev nyligen om Jökboet 2019, en film om Sverige, men inte ens den mest fantasifulla manusförfattare skulle kunna drömma ihop vilka nya scener som väntar runt hörnet. Att gå in på mainstreammediernas webbsidor på morgonen är numera förknippat med allvarliga hälsorisker då hjärtat kan komma att rusa, pulsen galoppera och psyket drabbas av hysteriska anfall då man pendlar mellan skratt och gråt. Ser man inte upp kan man drabbas av hjärnblödning, slaganfall eller smittas av den mentala influensa som osar ur så kallade influensers som plötsligt ges utrymme att torgföra en dårskap som för tankarna till DDR:s självutnämnda åsiktskontrollanter. Influensorna tycks sakna självbevarelsedrift. ”Be careful what you ask for”, heter det, och en varningens flagga är på sin plats här.

Jag gissar att det rör sig om ett desperat sökande efter mål och mening, kanske ett narcissistiskt behov av att vika ut sig i medierna och få ännu några sekunder i rampljuset. De når 2,1 miljoner människor, får vi veta. Har de kanske fått nog av sponsrade samarbeten och gratisresor till all inclusive-resorter? Har de ledsnat på att blogga, snapchatta, instagramma, twittra och vlogga om Thailand och Bali, om Sydafrika och Sri Lanka, om nya skor, smink, botox, möbler och löshår? Kanske när de en dödslängtan och längtan till ett nersläckt internet? Mental influensa är omöjlig att förstå.

En analys: Trender kommer och går men bekräftelsebehovet består. Den senaste mediala flugan som fick de rosa fitthattarna att gå man ur huse var #metoo, som dock blev ett självkonsumerande monster. #Metoo känns idag passé, avdankat och väldigt mycket 2017. Ingen orkar längre uppröras över vem som la sin hand på vems bakdel 1998 och kulturkvinnornas främsta hatobjekt, fransmannen Jean-Claude Arnault har fått ett hårdare fängelsestraff än vilken afghansk gruppvåldtäktsman som helst, och därmed har luften gått ur den aggressiva sektliknande kvinnomobb som krävde rättvisa mot flörtiga ögonkast på firmafesterna. Nu galopperar horden till ett nytt vattenhål. Äntligen något äkta att kämpa för, klimatfrågan känns så fräsch, såå 2019! Diagnosen klimatångest är ytterst konkret, liksom klimatstress och klimatdepression. Klart man blir sjuk, vem skulle inte bli det av Dagens Nyheter skrämselpropaganda om att det är dåligt för miljön att skaffa barn och att vi alla ska döden dö om kanske tio, tolv år. Den här av staten godkända alarmismen får man med gott samvete ägna sig åt. Den här rädslan är godkänd (till skillnad från oron för terror och kriminalitet) och den här oron är politiskt korrekt (till skillnad från otäck alarmism som gör kvinnor otrygga då ondsinta nazister och högerextremister försöker överdriva om våldtäkter och rån).

Värre än de mest rabiata Sverigevänner skrider de nyfrälsta klimatpredikanterna till verket. All världens väg flyger demokrati och ytttrandefrihet och alla tankar om jämställdhet och genus. Våga vara obekväm och kör över oss och våra klimatkatastrofala vanor med en statlig hockeytackling. Vi står bakom dig”, skriver dessa 87 mestadels okända förmågor. Inte ett ljud om gubbslem och patriarkat. Där man tidigare hatat vita CIS-män står hoppet plötsligt till den vitaste och gubbigaste mannen av dem alla, Stefan Löfven. Patriarkatet duger utmärkt helt plötsligt. Är då feminismen död och kvinnorna ska räddas av äldre vita män? Går klockan baklänges? Är Orwell återuppstånden? Byggs en Berlinmur runt Hornstull allt medan Nina Rung byter kön?

Jag undrar om ens Löfven förstår vad som faktiskt händer.

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer