Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hej Tidöregeringen, när tänker ni riva upp tvångsfinansieringen av public service?

av | 18 apr, 2023 | Public services sammanbrott

Lästid: 4 minuter

Du kan lämna svenska kyrkan, ditt politiska parti, din förening, ditt jobb… Men det finns en sak du inte kan slippa om du har din skatterättsliga hemvist i Sverige och det är att vara med och betala för public service, som grovt sviker sitt uppdrag om att vara opartiska och fria från inflytande av politiska krafter. I själva verket är agendan vänsterliberal, med stora sympatier för såväl Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Det som inte passar stämplas som ”högerextrema konspirationer” och konservativa partier kallas ”blåbruna”. Public service särbehandlar politiker utifrån deras politiska övertygelse och är oärliga om intervjuobjekt, val av vinkling och att de går World Economic Forums och Agenda 2030:s ärenden. Nu riktar jag min frågan till Tidöregeringen – när tänker ni riva upp tvångsfinansieringen av public service och när tänker ni sparka dess allra värsta politiska aktivister till chefer? Vi är många som har tröttnat.

https://www.srf.se/vad-ar-public-service/ som är Sveriges Radio Förvaltnings AB (SRF) ägs gemensamt av de tre public servicebolagen Sveriges Television (SVT), Sveriges Radio (SR) och Sveriges Utbildningsradio (UR), och ansvarar för service- och stödfunktioner som är gemensamma för de tre public servicebolagen, står det så här:

”Tanken med public service är att alla medborgare i ett demokratiskt land ska få tillgång till opartisk och mångsidig information inom olika områden. Ett public serviceföretag ska spegla omvärlden ur många olika perspektiv.

I Sverige finansieras public service-bolagen av en radio- och tv-avgift. Detta säkerställer en oberoende finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst som är fri från inflytande av politiska och kommersiella krafter.”

Läs den sista delen av den sista meningen igen. …radio och tv i allmänhetens tjänst som är fri från inflytande av politiska och kommersiella krafter.

Ja, detta är tanken. Att medieplattformarna inom public service ska vara fria från inflytande av politiska och kommersiella krafter. Men så är det inte nu. Public service är inte ett dugg fritt från politiska krafter, tvärtom arbetar där fullt med kraftigt politiska aktivister som driver en tydlig vänsterliberal agenda: Klimathysteri är prio ett, sedan kommer hatet mot konservativa och nationella röster och en lobbyverksamhet för World Economic Forum och Agenda 2030. Public service skyddar socialdemokrater och miljöpartister och driver påverkansoperationer via sina medarbetare, propaganda som vi alla tvingas finansiera.

Det senaste som nu hänt är att SVT ryckt ut och försvarat vänsterextrema bloggen ETC när dess chefredaktör Andreas Gustafsson gått i taket över att hans vänstrextrema plattform kallats för vad den är. Kom ihåg att SVT:s programchef Charlotta Friborg så sent som förra veckan vägrat förklara varför hon kallar tidningen Samnytt för hatsajt!

Samma SVT som inte har några problem med att Miljöpartister kallar Sveriges borgerliga partier blåbruna… Hyckleriet är enormt.

Nu har Sveriges Radio dessutom beslutat att sluta vara aktiva på Twitter.

Detta efter att Elon Musk igår införde etiketter för statliga medier och SR fick då etiketten ”offentligt finansierad”, vilket är 100 procent sant. Public service har uppenbara problem med sanningen, vilket varit påtagligt redan tidigare. I slutet av mars stängde man till exempel ner möjligheter för allmänheten att kommentera SVT:s konto på samma plattform. Hur är man då i allamänhetens tjänst? Bör man inte ha dialog med sin publik, som finansierar verksamheten? Uppenbarligen inte.

Jag skrev tidigare idag om public services haveri. Sedan jag publicerade texten om SVT:s försvar av ETC har haveriet tilltagit rejält och det får mig att rikta frågan direkt till Tidöregeringen: När tänker ni bryta upp tvångsfinansieringen av public service via skattsedeln? Vi är många som inte har lust att betala för denna erbarmliga hjärntvätt och förljugna propaganda. De statligt styrda lögnerna står oss upp i halsen. Chefer som SVT:s VD Hanna Stjärna och programchefen Charlotta Friborg borde få sparken. Det finns många andra som också borde hänga löst, till exempel Ekots chef Klas Wolf-Watz under vars tid flera rejäla klavertramp avslöjats, bland annat att Ekoreportern Sanna Drysén inte var opartisk när hon gjorde sina så kallade snyftreportage om islamisten Raad Al-Duhan, som hon hade en relation med.

 https://www.friatider.se/srs-egen-granskning-var-reporter-var-opartisk-och-saklig

Dessutom har Sveriges Radios nyheter på somaliska beskrivit KD:s partiledare Ebba Busch uttalande efter korankravallerna 2022 som om hon anklagar polisen för att inte ha dödat många muslimer. Det som uppdagades om både de arabiska och somaliska sändningarna talade för att sådana felöversättningar hade satts i system:

https://doku.nu/2022/05/05/sveriges-radios-somaliska-nyheter-ebba-anklagar-polisen-for-att-de-inte-dodade-manga-muslimer/

Därför vänder jag mig härmed direkt till Tidöregeringen – och ställer en rak fråga, när tänker ni riva upp tvångsfinansieringen av public service och när tänker ni sparka dess allra värsta politiska aktivister till chefer? Vi är många som har tröttnat. Vi vill inte vara med och betala en vänsterplattform som jagar systemkritiker samtidigt som de ljuger svenska folket rakt i ansiktet.

*****

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Vill du stötta mitt författarskap får du gärna beställa min senaste satirbok, mejla på katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Sveriges lilla röda”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer