Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

SVT:s programchef Charlotta Friborg tycker visst hon är förmer än vi som betalar hennes lön

av | 11 apr, 2023 | Mainstreammediernas lögner

Lästid: 4 minuter

Sällan har det varit så tydligt att anställda på public service och i synnerhet de högsta (och högst betalda!) cheferna ser ner på sina tittare och lyssnare. Sällan har det varit mer tydligt att de anser sig inte behöva vare sig svara eller förklara, utan kan sprida lögner och desinformation som det passar dem. Sällan har det varit så påtagligt att dessa individer tycker de kan förtala andra som det passar dem – medan de själva ska skyddas och åtnjuta största möjliga respekt. Varför kan annars inte Charlotta Friborg svara på hur det kommer sig att hon kallar en oberoende tidning för ”hatsajt?” I sex års tid har man från SVT:s håll vägrat svara på frågan varför epitetet ”hatsajt” används. Och vid en filmad konfrontation vägrar Friborg säga ett enda ljud. Anser hon sig förmer än andra eller kanske till och med att hon står över demokratin? Elitismen formligen lyser om Friborg och när jag tänker på att vi tvingas betala för denna individ med våra skattepengar blir jag riktigt förbannad.

Taktiken hos det politiskt korrekta etablissemanget och deras lakejer i de stora medieplattformarna har varit lika utstuderad som genial: Kalla saker för otrevliga namn så kommer folk  skrämmas bort från att vilja associeras med dem. Rasist, hat, hot, främlingsfientlig, brun, högerextrem, konspiratorisk, och så vidare, och så vidare. Listan på ord man använder för att skapa bilden av att någon eller något är dåligt bara växer.

Men rättrådigheten hos PK-folket gäller bara åt ett håll. SVT kräver ofta svar på frågor från makthavare, eller ”granskar” individer de vill dreva mot. Som de gjorde med mig 2017. Den typen av granskning (läs drev) utsätter man sällan socialdemokratiska politiker för, när de yttrar något som skulle kunna ifrågasättas. Till exempel har SVT varit otroligt snälla i fråga om den socialdemokratiska klanröstningen i senaste Botkyrka-gate. Att Aftobladets Anders Lindberg är gift med socialdemokraten Åsa Westlund som har ”utrett” klanhärvan har man till exempel förbigått med störssta möjliga tystnad. Du kan ju bara föreställa dig hur det skulle låtit om klanröstningen istället skett hos Sverigedemokraterna och en borgerlig ledarskribent var gift med en av de politikerna som satt insyltad i härvan…

Tillbaka till Friborg, SVT och hela public service. Det är Insikt24 som nu senast försökt få ansvariga hos public service att svara på frågor om sin journalistik. Närmare bestämt SVT:s programchef för riksnyheter Charlotta Friborg. Friborg har i sex års tid vägrat svara på varför hennes SVT kallar den samhällskritiska nyhetstidningen Samnytt för en ”hatsajt”. När Insikt24 sökte upp Friborg i det verkliga livet för en filmad konfrontation vägrade hon svara.

 

Från Insikt24:

”Det närmaste ett svar från SVT som någon kommit var när den statliga TV-jättens programchef för riksnyheter, Charlotta Friborg, strax efter att hon hade tillträtt svarade en uppringande medborgare att ”det finns säkert många definitioner.”.

Insikt24 har följt upp frågan och sökt svar från SVT men efter att vi inte har lyckats få något annat svar än en lång rad olika förklaringar till varför man inte har tid att svara på frågan om hur SVT definierar en ”hatsajt”, så valde vi till slut att söka upp Charlotta Friborg i centrala Stockholm. Men inte heller under vår promenad med Friborg så lyckades vi få något svar.

Enligt SVT själva så fick Friborg 2021 pris för att ”öppet och pedagogiskt förklarar de överväganden som ligger till grund för sina beslut som ansvarig utgivare”. Priset delades ut av organisationen ”Utgivarna” som grundades 2013 av den statliga radiokanalen SR:s dåvarande VD Ove Joanson. Utgivarna består av företrädare från medieorganisationerna Tidningsutgivarna och Sveriges Tidskrifter tillsammans med de statliga medierna Sveriges Television, Sveriges Radio, Utbildningsradion och TV4-gruppen (där staten är den med god marginal största ägaren).”

 

Fantastiskt! Friborg har alltså belönats för att hon är så duktig på att öppet och pedagogiskt förklara de överväganden som ligger till grund för hennes beslut som ansvarig utgivare. Men hon kan inte förklara varför public service stämplar en fri medieaktör som ”hatsajt”.

Jag kan tipsa Friborg om vad som faktiskt är en veritabel hatsajt. Det är Dagens Nyheter, där hon faktiskt själv har jobbat och varit ledarskribent. Friborgs gamla arbetsgivare, denna en av Sveriges största tidningar som lever gott på av skattemedel genererat presstöd, drevar och jagar systemkritiska röster för att på så sätt begränsa debatten. Man ringer runt till uppdragsgivare med mål att cancellera och deplatformera människor. Man ljuger och sprider förtal med syfte att misskreditera. Det är i mina ögon ett hatiskt och ohederligt beteende. Samnytt däremot rapporterar sanningsenligt om den verklighet mainstreammedierna ljuger om och fakta de utelämnar. Public service som ska föreställa i allmänhetens tjänst borde försöka rapportera nyktert och utan pekpinnar om vad som pågår i Sverige – inte driva en vänstermarinerad agenda.

Så är 9 av 10 av dem som är nöjda med public service politiskt lagda åt vänster. Vi andra är inte ett dugg nöjda, tvärtom! Ändå måste vi betala Friborgs och de andra medarbetarnas feta löner och finansiera den propaganda och de lögner de dagligen sprider. Det är rent ut sagt äckligt.

*****

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer