Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Flickförtryck: Så blev Sverige officiellt islamistiskt

av | 22 jun, 2018 | Religion

Lästid: 3 minuter

Kanske har du sett bilden på den beslöjade flickan i svenska konsulatets eid-hälsning (varför nu en sådan alls behövs). Det är en glad teckning men med en störande detalj: En liten flicka som sexualiseras och förtrycks genom att ha sitt huvud täckt med slöja. Även den vuxna kvinnan på teckningen bär huvudduk, som om detta var något samtliga världens muslimska kvinnor gör per automatik. Jag trodde att Sverige var ett land som stod upp för kvinnors fri- och rättigheter och där man värnar barns rätt till sin egen kropp. Inget kan vara mer fel. Tvärtom cementerar nu det en gång stolta och fria landet Sverige ett föråldrat och sexistiskt kvinnoförtryck. Signalerna ut i världen är tydliga: Alla flickor och kvinnor är inte lika mycket värda, och Sverige böjer sig för en patriarkal och manschauvinistisk syn på kvinnor. Var är nu alla feminister som högljutt brukar ifrågasätta minsta magtröja eller köning av barn? Accepterar ni att små flickor tvingas in i en sexualisering och att mäns behov och känslor prioriteras?

Tidningen Expressen har uppmärksammat att bilden på den beslöjade flickan har fått stark kritik i sociala medier. Med rätta. För kritik ska svenska konsulatet i Jerusalem ha.

Så här svarar generalkonsulatet på kritiken i en kommentar till inlägget:.

”Den 15 juni lade generalkonsulatet ut en Eid Mubarak-hälsning på sin Facebooksida. Hälsningen åtföljdes av en tecknad bild på en familj med bl.a. en flicka som hade på sig en huvudsjal, vilket kan hända vid firandet av ramadans slut. Bilden betyder inte att generalkonsulatet ställer sig bakom detta”, skriver de i kommentaren och fortsätter:

”Generalkonsulatet arbetar för att främja mänskliga rättigheter samt för att stärka kvinnors och flickors ställning och deras möjligheter att hävda sina rättigheter. Generalkonsulatet stöder bland annat flera civilsamhällesorganisationer som arbetar med dessa frågor och verkar för att öka medvetenheten om könsroller och hur de inverkar på kvinnor och flickors möjligheter i samhället.”

Då finns det två scenarion. Antingen är personalen på svenska konsulatet utrustad med mycket klen intellektuell kapacitet (i folkmun säger man ibland ”dumma i huvudet”), som inte förstår att en publicering av en bild sänder ett tydigt budskap om vad man anser.. Eller, och mer skrämmande och mer troligt, så ställer man sig faktiskt bakom de värderingar man signalerar och går härmed islamisters ärenden. Sverige antar alltså via sitt konsulat en officiell islamistisk hållning och ställer sig bakom förtryck av flickor och kvinnor. Man står upp för rätten att förtrycka små barn och hämma deras fysiska och mentala utveckling, och att man dessutom gör små flickor till små sexuella objekt.

Kära svenska konsulat. Bilder är viktiga, för de sänder ut budskap. Att ni, en officiell representant för landet Sverige i utlandet, lägger upp en sådan bild på sin hemsida, betyder ingenting annat än att man står bakom denna bild, oavsett vad man själv sedan hävdar.

Förra veckan kritiserade iranska feminister västerländska feminister, att dessa med sitt slöjbärande och underkastelse gjorde de iranska kvinnorna en otjänst och försvårade deras frihetskamp. Detta är exakt vad svenska konsulatet gör. En enorm otjänst till alla förtryckta och kuvade flickor och kvinnor i strukturer som försöker slunga halva mänskligheten i underkastelse. Det är mossigt, förlegat, barn- och kvinnofientligt och rent ut sagt pinsamt. Än en gång får vi skämmas för svensk naivitet, feghet, ren okunskap och en officiell islamistisk hållning. Ta bort bilden, be om ursäkt, lär er inför framtiden. Jag hoppas slippa se fler beslöjade småflickor och kvinnor på bilder med Sverige som avsändare.

Iransk feminist: ”Västerländska feminister försvårar vår kamp för frihet”

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer