Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Iransk feminist: ”Västerländska feminister försvårar vår kamp för frihet”

av | 18 jun, 2018 | Feminism

Lästid: 6 minuter

Allt fler börjar uppmärksamma den falska feminismen som bedrivs av vänsteranhängare och så kallade kvinnoaktivister i västvärlden. I Sverige finns en högljudd, av mainstreammedia ofta omfamnad falang av kvinnor som med näbbar och klor försvarar grovt kvinnoförtryck med tvingande religiöst förankrad klädstil, misshandel, sexuellt våld, hedersnormer, könsstympning, månggifte och barnäktenskap genom att relativisera, bortförklara, ursäkta och släta över. Nu tar den kända iranska feministen Masih Alinejad bladet från munnen och säger ifrån till västvärldens feminister: Ni hjälper oss inte – ni gör allting värre.

Det var förra onsdagen som Masih Alinejad gick till attack mot de så kallade feministerna i väst, som hon menar skadar iranska kvinnors kamp mot förtryck, skriver den amerikanska webbtidningen PJ Media. Det var vid en ”powerfrukost”, sponsrad av webbsidan The Wrap och där Alinejad var en av talarna som hon framförde sin kritik. Där pekar hon främst ut västvärldens kvinnliga politiker, många gånger sådana som anser sig vara liberaler, som i missriktad omtanke klär sig i slöja när de besöker Iran. Alinejad budskap till dessa personer är: Ni hjälper inte! Ni gör det värre! Många undrar varför vi kämpar mot ett litet stycke tyg, men det gör vi inte. Vi kämpar för vår identitet. För vår värdighet. 

Vem minns inte vår egen svenska delegation med handelsminister Ann Linde i spetsen, som likt kuvade gummor insvepta i huvuddukar böjde på nackarna under de iranska kvinnoförtryckande lagarna? Många frågade sig då varför man accepterade förtrycket. Argumentet från de svenska politikerna var att slöjan var obligatorisk i landet de besökte.

Men sanningen är att det främst handlade om ryggradslöshet, feghet och okunnighet. Svenska politiker och icke-religiösa kvinnor från utlandet kan mycket väl protestera mot slöjtvång och på det sätt stötta Irans kvinnor, som kämpar stenhårt mot slöjförtryck och shariapolis. Nu svek i alla fall de svenska politikerna och bidrog därmed till förtryckets fortlevnad.

– De kvinnliga politikerna säger att de inte vill bryta mot iranska lagar, men detta är bara en ursäkt för att de ska anamma den klädkod som tvingas på mitt lands kvinnor av den islamistiska regimen, säger Alinejad. PJ Media rapporterar vidare: Alinejad förklarar också att Irans kvinnor ”inte vill vara slavar” och att de inte vill att män eller staten ska diktera vad de ska ha på sig. Hon säger att slöjtvånget inte är någon kulturfråga, som många västerlänningar hävdar, eftersom iranska kvinnor före revolutionen fick klä sig som de ville och var mycket mer fria. Tvånget att bära slöja var tidigare inte en del av den iranska kulturen. (Se bild här nedan! På 60- och 70-talet såg många kvinnor i Mellanöstern ut som damerna på bilderna… Följ gärna Twitterkontot ”Before Sharia spoiled everything” för fler frihetliga foton på obeslöjade kvinnor i bland annat Iran innan revolutionen 1979).

Den här missriktade ”välviljan” att in absurdum acceptera slöjor syns förstås även här hemma i Sverige, där kulturrelativister, vänstermänniskor och så kallade feminister, till exempel medlemmar i partiet Feministisk initiativ (Fi), kämpar för att cementera slöjförtryck och hederskultur under parollen ”mångfald”.

Det såg vi bland annat 2013 då till exempel Gudrun Schyman och Veronica Palm drog på sig huvuddukar och stoltserade med täckta huvuden i sociala medier, trots att forskare slog fast att hijabupproret stödjer kvinnoförtryck.

Tyvärr sprider sig normaliseringen av slöjor i Sverige idag, trots att detta religiösa plagg långtifrån bärs frivilligt av alla och man tvingar slöjor på till och med väldigt små barn. Varuhuset Åhléns till exempel säljer slöjor…

…liksom Stadium…

Åhléns försöker dessutom smyga in slöjan som något nordiskt. Som en modedetalj vilken som helst:

Stockholms stad visar upp en slöjklädd flicka som marknadsföring för sin verksamhet, flera av landets kommuner använder slöjklädda kvinnor som modeller…

Men Sverige är inte ett islamiskt land och ingen kvinna borde tvingas gå med slöja här. Irans kvinnor kämpar mot förtrycket – så varför vill fria, svenska kvinnor prompt normalisera täckta huvuden och ofrihet?

Många muslimska kvinnor lider i det tysta av att man försöker lansera hijaben som ett slags frihetssymbol. De som inte är högljudda aktivister vågar inte öppna munnen då de vet att de kommer att straffas hårt av sina släktingar. Om nu slöjan är så frivillig, varför kämpar ett helt lands kvinnor för att bli kvitt den? Varför kräver föräldrar att förskolepersonal i Sverige ska filma flickor så att föräldrar kan försäkra sig om att barnen går täckta? Kom inte och försök slå i mig att någon skulle välja detta, om inga religiösa motiv förelåg! Ni feminister som vill slåss mot patriarkatet, här har ni vad slöjan är, svart på vitt: Sexism, kvinnohat och värdegrundsbrott. Odemokratisk behandling och förtryck.

Påtvingad slöja symboliserar, enligt Masih Alinejad, att kvinnan är en andra klassens medborgare och att här inte finns något som heter alla människor lika värde. Små flickor sexualiseras redan på förskolor i Sverige då de tvingas täcka sig, och religionen tillåts ta en framskjuten position i samhället. Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner – och vägen till ofrihet för kvinnor kantas av godhetssignalerande västerländska låtsasfeminister, som hellre offrar kvinnors liv och rättigheter än erkänner att alla kulturer och religioner inte är av godo.

När blev muslimska mäns behov och önskemål svenska ”feministers” viktigaste prioritering? När slutade man stå upp för förtryckta kvinnor och barn och började gå förövarnas ärenden? Som det är nu ursäktar man slöjtvång (mäns önskemål och behov!) våldtäktsmän, hustrumisshandlare och shariapoliser. Jag skulle så gärna vilja förstå vad dessa kvinnor håller på med. Inte är det feminism i alla fall. Många gånger är det bara ren och skär dumhet. En naivitet som dessvärre resulterar i livslångt lidande och förtryck.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer