Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Efter skandalen med irakiske bedrägeriministern: Sveriges asyl- och bidragssystem behöver revideras snarast

av | 25 nov, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Istället för att förfölja gamlingar som kritiserar islam på internet, borde polisiära resurser sättas in för att avslöja alla asyl- och bidragsbedragare som gjort naiva Sverige till en lukrativ födkrok. Frågorna kring all denna humbug är som vanligt fler än svaren, men en av de vanligaste funderingarna jag stöter på nu efter att skandalen med den irakiske försvarsministerns bidragsbedrägeri mot Sverige uppdagats är – hur många sådana fall finns det i landet? Jag har de senaste åren pratat med både helt vanliga människor och olika handläggare på diverse myndigheter, som samstämmigt vittnar om hur de bevittnat invandrare som tillskansar sig asyl på falska grunder samt att de uppbär bidrag i Sverige trots att de inte bor här. Vissa reser hem till sina länder, där de inte är förföljda trots att de uppgivit detta för svenska myndigheter, och de lever gott på bidragen som svenska staten betalar ut. Dessa pengar blir naturligtvis en oerhörd ekonomisk vinst i hemländerna. Allt fler ställer sig också frågande hur de som uppgett politiska skäl samt förföljelse och därför fått asyl i Sverige, utan problem kan åka tillbaka till de länder de uppger sig vara förföljda i?

Det är ju främst anekdotiska skrönor, detta. Men de är för många för att avfärdas endast som påhitt. Bland annat har jag källor inom Migrationsverket, men också inom kommun, socialtjänst, på Arlanda, inom polisen, och så vidare. Förutom gemene man, till exempel grannar. För människor pratar ju med varandra. Ska till Kabul för att gå till tandläkaren, för det är billigare där. Ska till Irak och hälsa på släkt. Ska till Syrien på bröllop. Och så vidare, och så vidare. Berättelser om invandrare som skrupelfritt utnyttjar det svenska bidragssystemet är inget unikum och har funnits i decennier. Systemet är dysfunktionellt och tillfället gör tjuven, det betyder inte att alla är tjuvar bara för att tillfällen uppenbarar sig, men det är tillräckligt för att dylika möjligheter ska locka till sig oärliga människor. Särskilt från de samhällen där korruption och bedrägerier är en del av systemet. Ibland har de flera olika identiteter. Ibland ljuger de om varför de vill ha asyl. De förstör identitetshandlingar, kör en snyfthistoria och får uppehållstillstånd. Röran och kaoset är fullständig och Migrationsverket befolkas både av naiva godhetsonanister, infiltrerade islamister och förstås en rad individer som avskyr allt detta men som av rädsla för repressalier inte vågar agera visselblåsare. Jag intervjuade en av dessa handläggare för två år sedan, och även förra året, och denna person vittnade om att Migrationsverket är rena kaoset, samt att man som anställd inte får opponera sig när man upptäcker oegentligheterna för då kan det hända att man hamnar i onåd…

Jag undrar, hur många handläggare utsätts för påtryckningar så att de fattar ett ebslut som inte gynnar Sverige, men däremot en enskild bedragare?

Hur många är det som fortfarande är djupt naiva?

Hur mycket bidrag betalas ut felaktigt? Kanske till flera olika identiteter som dock tillhör samma person? Vi har ju också fått information om vissa lägenheter där många är skrivna på samma adress, för att kunna lura staten på mer pengar. Det finns spökidentiteter och falska arbetsintyg. Sammantaget en soppa av oöverskådliga mått.

Och de svenska skattebetalarna är gruvligt trötta på att tvingas fortsätta finansiera alla dessa skandaler. Hur kommer det sig att varenda kriminell tycks ha rätt att sjukskriva sig i Sverige, medan landet inte har råd att ta hand om sina egna sjuka, gamla och ekonomiskt utsatta medborgare, som många gånger betalat skatt i hela sitt liv?

Jag vill att det här dysfunktionella systemet startas om.

Att det städas upp.

Att man börjar gå igenom och kontrollera varje bidrag och asylbeslut från de närmaste fem åren, och sedan fortsätter längre tillbaka.

Att man avsätter alla de utredare inom polisen som ägnar sig åt dumheter som att dammsuga gamlingars sociala medier efter islamkritik, på att istället satsa dessa resurser så att det groteska bidragsbädregeriet stoppas en gång för alla.

Det vore något för ”Trolljägare” – att jaga bidragstroll som suger ut det snälla svenska systemet. Signalpolitik som heter duga!

Tack för ordet!

”Det är värsta röran på Migrationsverket just nu – vi avråds från att rapportera säkerhetshot till SÄPO”

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer