Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Det är inte Hanif Bali som är Sveriges problem – problemet är lögner och feghet

av | 7 okt, 2017 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 5 minuter

Du vet att du är i Sverige när en politiker gör bättre (oavlönat) gräv än journalistkåren, skrev jag i morse på Twitter efter att ha tagit del av inlägget på den moderate politikern Hanif Balis egen blogg. Det som hänt är att Bali kartlagt en av de politiska aktivisterna i Ung i Sveriges frontlinje och genom noggrann research visar att Amir Nabizadeh är fem år äldre än vad han uppgett då han sökt asyl i Sverige. Saxat ur Balis blogg:

”– Men varför granskar du just Amir Nabizadeh? Vad är motivet?

Amir Nabizadeh är ej en privat figur, han har själv valt att bli talesperson för de senaste årens mest medialt lyckade politiska lobby- och proteströrelse, Ung i Sverige, som arrangerade sittdemonstrationen vid Medborgarplatsen. Han har flertal gånger figurerat i media med sin organisations politiska budskap att åldersfusk inte förekommer och att amnesti måste ges till alla utvisningshotade Afghaner. Han är lika gammal som mig när jag tog mitt första politiska uppdrag (alternativt lika gammal som mig när jag kom in i riksdagen). Det finns ingen rimlighet att sådan tydlig bevisning ska förbises enbart pga hans bakgrund, påstådda ålder eller uppdrag.”

Bali har härmed gjort ett hantverk som redan borde utförts av noggranna sanningssökande journalister inom etablerad media, men då ingen dristat sig till ett sådant arbete så återstod inget annat än att Bali tog itu med saken. Tidigare har till exempel den fristående opinionsbildaren Rebecka Weidmo-Uvell kartlagt sittdemonstrationen på Medis.   Så kallad mainstream-media har gärna visat upp hur politiker gullar med sittstrejkande afghaner, men några mer djuplodande granskningar av detta har lyst med sin frånvaro.

Sverige är ett av världens mest extrema och extremistiska länder i det avseendet att många svenska personer i offentligheten tycks njuta på ett närmast perverst vis av att spela med i en förljugen charad, där de öppnar famnen åt allehanda bedragare och aktivister, i ohelig mesallians med vänsteranhängare, asyladvokater (som givetvis tjänar grova pengar på eländet) och andra figurer vars motiv förefaller vara att orsaka samhället så stor skada som möjligt. Sverige är extremt i att man låter landet bli en spelplan för ohederlighet och slöseri med hårt arbetande svenskars skattemedel. Sverige är extremt som en grandios shoppingmissbrukare som slösar andras resurser på människor som med kallt sinne utnyttjar dessa möjligheter, ett rent kriminellt förfarande. Sverige är extremt i sin fartblidnhet och missriktade välvilja, som gynnar de oärliga och straffar de plikttrogna och hårt arbetande. Sverige är extremt i att vända det egna folket ryggen och istället omhulda lögnare, bedragare, krigsförbrytare och ekonomiska migranter. Sverige är extremt i att nonchalera dem som byggt upp landet och istället lägga energi och engagemang på dem som inte visar några som helst ambitioner att vare sig bidra eller integrera sig. Sverige är extremt i sitt målmedvetna agerande att rasera den välfärd som är själva förutsättningen för att hjälpa även dem i andra länder. Sverige är extremt naivt, så naivt att det är ofattbart och samtidigt djupt plågsamt att åse.

När sedan någon riktar ljuset på oegentligheterna så är man lika extrem i sin reaktion. Istället för att tacksamt ta emot fakta och försöka åtgärda problemen, väljer man hastigt att misstänkliggöra och karaktärsmörda/avrätta budbäraren. Inte genom att angripa fakta som presenteras (eftersom de ofta är oantastliga) utan genom att demonisera, misstänkliggöra och fula ut sanningssägaren. Bali anklagas nu för att vara ond, elak och kanske till och med – ve och fasa!- mjölkdrickare, genom vilket man ”går över den bruna gränsen” (det värsta man kan anklagas för i den svenska offentligheten, ett verktyg för att tvinga uppstickare till tystnad.

I till exempel Aftonbladet skrider Fredrik Virtanen raskt till verket och anklagar Bali för att uttrycka sig osnyggt och omoget. Man kan tycka vad man vill om Balis retorik (själv finner jag den oerhört uppfriskande) men det är inte Balis twittrande som är Sveriges problem. Problemet är att svensk offentlighet låtit sig duperas av åldersljugande bedragare som utarmat välfärdssystemet och stulit resurser från de verkligt behövande. Kostnaderna kring så kallade ”ensamkommande barn” – som i själva verket är ljugande vuxna män, många av dem med visdomständer och grått hår som behöver färgas svart – har skenat iväg rejält de senaste åren och uppgår till miljardbelopp som får det att svindla. Ensamkommandeindustrins affärsmodell har gått ut på att tillskansa sig de svenska skattepengarna i så hög grad som möjligt. Något som tyvärr lyckats ypperligt. I det extremt dumma Sverige ger vi bort allt glatt utan minsta krav på motprestation.

I stället för att försöka få en rätsida på åldersskandalen, blir reaktionerna från de påkomna skyldiga, både politiker och medlöpare i media, ett raseri som riktar sig mot visselblåsaren Bali. Personer som Virtanen borde i stället vara djupt tacksamma mot en person som Hanif Bali. Det är nämligen medborgare av Hanif Balis kaliber – någon som själv vet vad han pratar om och som har modet att sticka upp mot de syltryggar som bidragit och bidrar till de eskalerande samhällsproblemen – som kommer hjälpa till att få Sverige på rätt köl.

 

Läs gärna mina tidigare texter om bedrägerierna i ensamkommande-industrin:

”Ensamkommande satte eld på boendet då de fick nej på sina krav”

 

”Att betala så mycket för unga friska män, det är slöseri med resurser”

”Det kunde vara upp mot tio män mot en enda tjej”

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer