Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

De rikaste kändisarna har råd att vara politiskt korrekta

av | 26 nov, 2018 | Samhälle

Lästid: 12 minuter

De har råd med gallergrindar, livvakter och skottsäkra fönster. De har finanser nog att skicka sina barn till skolor utomlands och ”ekonomiska muskler” nog för att äga bostäder på tryggt avstånd från svenska utanförskapsområden. De har resurser för att köpa sig en fristad långt bort från gängskjutningar, gruppvåldtäkter och kvinnoförtryck. De behöver inte handla på Black Friday, för deras löner gör att de har Black Friday varje dag året om. Klyftorna mellan den bortskämda svenska överklassen och kändisar som viker ut sig i mainstream-medierna där de hånar vanligt folks rädsla och predikar moral för massorna, och de sämre lottade svenskar som tvingas ta smällen för ansvarslös politik växer. Föga förvånande är det de allra mest välbärgade som tycker att de som protesterar mot vansinnet bara ska hålla tyst.

Jag har tänkt ett tag på att skriva den här texten, utifrån samtal med flera personer som jag haft kontakt med över tid… de är själva inga fattiglappar, men de har vaknat politiskt för flera år sedan och ser med öppna ögon vad som pågår i samhället. Det är till exempel en äldre person som kallar sig ”konservativ” och som bor i ett finare område utanför Stockholm och som med ”förfäran” ser hur det svenska samhällt förfaller. Det är en yngre person som kommer från en förmögen familj och som mår dåligt av hyckleriet i finsalongerna. Det är mammor och pappor som är oroliga för sina barns framtid, människor som tillhör en tidigare välmående medelklass men som sedan en tid tillbaka sover dåligt om nätterna. Det sker inbrott i villorna, bilar stjäls, liksom cyklar och till och med trädgårdsmöbler… kriminella ligor som har fri lejd in i Sverige struntar i om folk är hemma, de tar sig in i deras bostäder och under pistolhot binder de fast försvarslösa människor medan de länsar lådorna på guld och allt som är värt en slant. För att inte tala om barnen som rånas på sina mobiler och jackor. Ungarna som tidigare kunnat gå hem ensamma från skolan är inte längre trygga ens i det fina området. Tystnad och skräck sprider sig, man vågar inte vittna, för vittnen kan få halsen avskuren. Se bara vad som hände i Hallonbergen förra året…

Snälla, skriv om de här vansinniga politiskt korrekta som bor i sina dyra bostadsrätter på Östermalm eller i någon fin villa i Djursholm och som inte har någon som helst kontakt med den svenska verkligheten, säger flera av dessa människor till mig. De som högljutt ”hatar SD” samtidigt som de har råd att köpa inbrottssäkra gallergrindar och som har råd att skaffa bostad utomlands ifall bilarna i deras fina kvarter skulle börja brinna. De som talar om ”alla människors lika värde” samtidigt som de köper dyra märkeskläder och lägger ut sina utlandsresor på Instagram, de som skålar i champagne och kör exklusiva bilar samtidigt som svenska pensionärer svälter och är hemlösa. Hycklarna som hävdar att stor invandring är bra för Sverige fast de inte känner en enda afghan men som ändå låtsas vara goda och säger att de röstar på Centerpartiet. De kallar alla som protesterar mot vanskötseln av Sverige för rasister och de säger att larmrapporter om samhällets förfall är högerextrem propaganda.

Jodå, jag möter dem också. Kändisar som skriver på protestlistor om flyktingar men som struntar fullkomligt i svenska hemlösa. Kändisar som skriver texter om rasism men som blundar för religiöst kvinnoförtryck. Kändisar som hånar oroliga medelsvenssons som försöker skydda sig med grindar och förstärkt ”skalskydd”. Bortskämda mediemänniskor som skrattar och ler från mingelbilder där de gratisäter och får goodiebags utan att ägna en sekunds tanke åt att det bara några kilometer från deras egen glittrande värld lever barn och ungdomar i hedersförtryck och misär. Några skriver på Facebook om ”främlingsfientlighet” och får många likes från likasinnade, alla lika välbärgade och välmående.Jag möter dem dagligen, helt världsfrånvända bortskämda överklassmänniskor som lever i en egen värld där de mumsar i sig dyra chokladpraliner och köper nya designmöbler samtidigt som antalet hemlösa svenskar över 65 ökat med 23% på några år. Jag frågar några av dem, vad tycker ni om samhällsutvecklingen med cancerköer och skolmiljöer där barn far illa, brist på poliser och utländska våldtäktsmän som får löjligt låga straff? En av kvinnorna rycker på axlarna. ”Det där är så överdrivet, Sverige är fantastiskt” svarar hon. ”Vi har det så himla bra här, jag förstår inte vad folk klagar på?” Samtidigt, på ett event jag nyligen besökte. Mannen är en känd tv-profil, han har inte gått ut med sin samhällskritik offentligt, det skulle vara ett socialt självmord, men han tar en klunk vin och böjer sig mot mig, överröstar musiken, frågar mig: ”Katerina, vad fan ska vi göra, måste alla flickor bli gruppvåldtagna innan folket reser sig?” Jag skakar på huvudet, vi är redan frälsta han och jag, vad finns det att säga?

Jag tänker, vad skulle hända om alla kändisar och opinionsbildare skulle höja sina röster. Tänk om de vågade se utanför sina egna skyddade reservat där de sitter och har det gott. Visst, det är lätt att vara champagnesocialist när man slipper se misären. Vem vill inte vara det? En del välbärgade kvinnor talar om feminism, till exempel Mia Skäringer som nu turnerar runt med en show full med floskler, men på vilket sätt står dessa damer upp för de småbarn som tvingas gå med slöja vid 2-års ålder, på vilket sätt hjälper hon de flickor som efter sommarlovet inte kommer till skolan för att de gifts bort, hur stöttar hon alla gruppvåldtagna och könsstympade? Jag kan tycka att folk som Skäringer behövs mer i Rinkeby eller Vivalla än på någon fullsatt finsalong där de roar sina medelklassystrar och hånar det patriarkat de själva är gifta med. Varför tar de inte sina insikter och sätter sig bland mammorna i Husby och talar om alla människors lika värde och feminismen där? Men kanske kommer Husby hem till Mia och hennes poddpolare vad det lider, förr än de själva anar. Oavsett vilka dumheter till exempel hycklaren Alex Schulman vräker ur sig i Expressen så finns det en verklighet – och ett önsketänkande.

För våldet, laglösheten, anarkin, som drabbar de mindre bemedlade, kommer att sprida sig även till de priviligerade. Det sprids redan till överklassen, till de fina husen på Östermalm, dyra klockor rycks av herrarnas handleder, vissa gallergrindar bryts upp, lyxbilar stjäls. För det är ju i de rika kvarteren som stöldbegärligt gods finns, det är hit man kan söka sig om man vill ha pengar. Det är ungdomar som tillhör de rika familjerna som kan kidnappas och deras föräldrar med feta bankkonton som kan krävas på pengar. Jag tänker, tror de här världsfrånvända bortskämda människorna med sina handväskor från Yves Saint Laurent, sina skor från Prada, sina julresor till afrikanska paradisöar och sina ihjälskjutna djur som de sätter upp som troféer på väggarna hemma på sina gårdar att de i längden kommer att bli skonade? Nej, samhällets förfall går så småningom ut över oss alla.

Miljöpartiets Gustav Fridoling tycker att man ska vägra Black Friday. Men med 136.000 i månadslön kan han shoppa på NK varje dag i veckan, alla hans fredagar är svarta.

De ensamkommande som kom till Sverige 2015 kostade staten 26 miljarder – samtidigt gjorde många bolag som tog emot dessa unga (mestadels män) vinster på upp emot 45 procent. Vad kostade det oss skattebetalare? Många Black Fridays där, men inte för den svenska staten som slösade sina medborgares pengar likt en galen shoppingmissbrukare som behöver en god man för att komma ner på jorden.

En annan person som har råd att vara politiskt korrekt är miljardären, flyktingsonen och kulturmecenaten Robert Weil vars dotter minsann slipper svensk skola (hon studerar utomlands). Weil säger sig vilja minska samhällsklyftorna, och skräms av att alltför få av hans kapitalistvänner förstår hotet från nationalismen. Detta säger han i en intervju i DN som visar att han mycket sällan satt sin fot i Rosengård.

Sen har vi förre Volvochefen Pehr G Gyllenhammar, 83, som inte tycker att alliansen bör samarbeta med Sverigedemokraterna. Det är jätteviktigt, detta, anser Pehr, som aldrig behöver tänka på vad maten han äter kostar. Pehr bryr sig inte om att Sverige befinner sig i ett politiskt kaos – det är viktigare att vara politiskt korrekt. Folket kan väl äta bakelser?

En annan herre som skapat sig enkelt pk-kapital i Sverige, fast han bor i USA, är skådespelaren Joel Kinnaman, oklart om han fick en del av Centerns eller Socialdemokraternas saftiga slantar inför valet… Han såg sig i alla fall föranledd att sticka ut sin välformade lilla näsa för att bidra till politiken i hemlandet, som han helt uppenbart inte har minsta ork eller lust att kämpa för.

Joel, Joel. Vilket håll tycker du Sverige ska gå åt? Åt det håll där våldtäktsmän och mördare ges en fristad, bostäder och körkort, medan laglydiga medborgare lever i skräck för nästa terrordåd? Möter du de 250.000 hedersutsatta, möter du de våldtagna, de misshandlade, de kidnappade, de rånade? Möter du den vars partner dog efter att ha plockat upp en handgranat från marken en kall januaridag? Möter du de hemlösa svenskar som inte får bostäder för att deras eget land vänder dem ryggen? Nej, jag trodde väl det. Men du talar om att Sverige är på väg åt fel håll. Ja, med nuvarande politiker är det på väg helt åt helvete.

Sedan har vi tidigare statsminister, moderaten Fredrik Reinfeldt, en person som orsakat stora skador för Sverige men som tyvärr fortsätter att synas och höras i medierna där han vädrar sin fullkomliga arrogans mot landet. Veckan före valet valde Dagens Nyheter att vika ut Reinfeldt, nästan som ett hån mot alla de människor hans sjuka politik skadat. Att Fredrik själv har gott om pengar är ingen hemlighet.

Fredrik Reinfeldt (M) plockade förra året ut 20,5 miljoner kronor i vinst från sitt bolags första två verksamhetsår. Det uppger han själv på Facebook efter att ha lämnat in årsredovisningen till Bolagsverket. ”Det gör mig till en bra skattebetalare. Jag betalar själv 7,5 miljoner kronor på det utdelade kapitalet. Mitt bolag har dessutom på två år betalat 5,9 miljoner kronor i bolagsskatt, därtill kommer arbetsgivaravgifter och inkomstskatter på de löner bolaget utbetalat”, skriver han. Pengarna tjänar Reinfeldt som författare och föreläsare och det kan alla räkna ut att han knappast måste träna ihop sig med sin nya fru och deras bebis i någon luggsliten tvåa i ett socioekonomiskt utsatt område där kalashnikovs frodas lika mycket som ogräset mellan cementplattorna på gården. Han har bland annat skrivit två böcker sedan han lämnade statsministerposten. I inlägget skriver Reinfeldt att han slutade ta ut omställningsstöd efter tiden som minister i augusti 2015 och att han aldrig tagit ut någon statsrådspension. Tidigare har han fått kritik för att ha tagit emot fullt omställningsstöd om 156 000 kronor i månaden samtidigt som han låtit intäkterna bli kvar i företaget.

Reinfeldt tycker vidare att svenskar ska jobba tills de är 75. Ja, det är väl enkelt att sitta och skriva böcker, men vad säger sjuksköterskor och byggjobbare om denna världsfrånvända vision? Kanske brann inte julgranen, men nog brinner det på loftet hos mannen som bidragit till att skapa ett otryggt samhälle och nu arbetar själv med trygghet – bra affärsidé…

För de yngre finns influencers som inte tvekar att hyckla loss politiskt när det passar, och gissningsvis när det också kan innebära en lukrativ business, dock helt utan tanke på konsekvenserna för Sverige. En av dem är entreprenören Isabella Löwengrip som är en duktig affärskvinna och som jag alltid gillat på grund av hennes driv. Men jag kan inte riktigt svälja de dubbla stolarna Isabella sitter på. Inför valet deklarerade hon till exempel att hon lägger sin röst på Centern och Annie Lööf. Lööf, som sa ja till afghanamnestin som gjort Sverige till ett otryggare land för flickor och kvinnor. Men bryr sig Isabella om detta? 

Så blir valet i höst

”För min egen del röstar jag på Centern och är liberal i min grundsyn. Jag vill ju såklart att Annies parti ska växa men jag tror tyvärr att den liberala vågen kommer att få pausas lite och ge utrymme till en konservatism som kommer att börja blomma till en bredare och yngre massa”, skrev Isabella på sin blogg med många hundra tusen besökare, de flesta unga tjejer som är potentiella offer för sexuellt våld, som numera slår i taket. Löwengrip upplät också sitt Instagramkonto till Annie Lööf på valdagen, allt för att hjälpa Lööf till makten. Lööf fick alltså en direktlina till Löwengrips 436.000 följare…

Löwengrip bor i dag i en ny sprillans ny 30-miljonersvilla med egen livvakt, ”panic room” (ett specialbyggt rum där man kan låsa in sig ifall förövare hotar en i hemmet eller tjuvar bryter sig in) och alla slags säkerhetsanordningar man kan tänka sig. Nyligen brottade livvakten ner den utländske stalker som en längre tid förföljt Löwengrip.Jag kan berätta att alla inte är lika lyckligt lottade som Löwengrip. Till exempel 21-åriga Amanda i Vetlanda som i februari i år slaktades med hundratals knivhugg av en ”flykting” från Syrien som tyckte att hon spelade för hög musik. Det fanns inget panic room, det fanns ingen livvakt på plats som kunde försvara Amanda och hennes syster. Zarah överlevde och hankar sig idag fram på att tillverka pärlplattor och bor i en husvagn på sin mormors tomt.

Zandras syster Amanda mördades bestialiskt i februari: ”Samhället sviker mig som är kvar”

Är det sådana personer som Alex Schulman hånar när han frågar sig vad det är för ”helvete som pågår i Gnosjö”?

Zarah bor jättelångt från Schulmans lyxiga miljonbostadsrätt, långt från rika deckarförfattares pralindoftande Östermalm och Isabella Löwengrips underbara villa med walk-in-closet, långt från Robert Weils miljarder, långt från Joel Kinnamans Hollywoodlyx. Det är människor som Zarah och Amanda som får ta smällen medan rika kändisar låtsas vara goda och förfasar sig över vanligt folks rädsla. ”Buslivet” är en så kallad flykting som klättrar in genom ditt fönster och hugger ihjäl dig med kniv. Nu är det tyvärr svenska moderna martyrer som får betala priset för den äckliga mesallians mellan kändisars ”godhet” och de förljugna tidningar som publicerar smörjan och skapar en Åsiktskorridor där alla som vågar protestera förklaras som dårar och nazister. Priset betalas av Ebba Åkerlund, 11 år, som inte fick leva på grund av den illegale migranten Rahkmat Akilov inte blev utslängd ur Sverige som han borde blivit utan dröjde sig kvar och begick terrordåd, Ebbas föräldrar som resten av sitt liv tvingas leva med förlusten av ett älskat barn. Det betalas även av Helga, 89 år, som mördades då hon skulle slänga soporna hemma i Norsjö. En annan är polisen Ted som fått en kniv i nacken på Medborgarplatsen. Samma Medborgarplatsen där en 25-årig tjej blev gruppvåldtagen för någon helg sedan. Samt bland hundratals andra offer för grovt sexuellt våld en 11-årig flicka som våldtas analt av två äldre killar, dessa går fria medan barnets liv och kropp får dras med livslånga minnen av förnedringen, smärtan och fasan. Ja, jag har skrivit om dem förut, men deras öden och namn tål att upprepas igen. Jag vill att ni ska se dem, läsa om dem, komma ihåg dem. Jag vill att Alex Schulman ska börja adressera vad som verkligen är ett HELVETE i det Sverige där han skär guld med täljkniv och spottar folk i ansiktet från sin höga häst.

Jag skulle kunna hålla på länge till och belysa allt detta hyckleri. Och ibland tänker jag att det vore rätt åt en del av de självgoda kändisarna att bli huvudpersoner i en modern variant av Mark Twains ”Prinsen och tiggarpojken” där Alex Schulman vaknar som Abdullah Salladin på en skitig madrass på golvet i en etta i Tensta och tvingas få ihop brödfödan genom att sälja Tramadol på Plattan. Eller att Annika Strandhäll vaknar i burka.

Det är inte fel att vara framgångsrik, att tjäna pengar, jag tycker att det är bra att människor tar hand om sig, jag vill att alla ska tjäna pengar, göra det de är bra på, skapa välstånd, bygga landet. Jag vill också ha det bra, resa, shoppa, äta gott. Men lögnerna och hyckleriet gör mig förbannad, rosenrasande. Det är vanvettet och galenskapen som provocerar mig, och hur oskyldiga människor utan röst som offras som gör mig förtvivlad. Men jag stannar här för den här gången. Med sorg tänker jag på samhället och alla dem som lider. För det ansvarslösa vansinnet drabbar ju som sagt inte bara de anonyma skattebetalarna i brinnande förorter, människor vars barn och unga riskerar att bli ihjälskjutna av misstag. Flickor och kvinnor som gruppvåldtas, nästan gång kan det vara Isabellas och Denises väninnor eller Reinfeldts egen dotter. Hur rika och kända kan blunda för sådant och istället skrika sig hesa över SD, övergår mitt förstånd. När de istället kunde använda sin röst för att göra skillnad på riktigt. När de skulle kunna bidra till att få Sverige på rätt köl.

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer