Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Återigen sviker svenska feminister de kvinnor som är mest utsatta

av | 3 aug, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 6 minuter

Feminism är idag ett slitet uttryck i Sverige och raka motsatsen till dem som är riktiga feminister i Mellanöstern, som kämpar mot sharialagar baserade på politisk islam. De svenska politiker som har mage att kalla sig feminister sviker kvinnor som lever i förtryck. Sverige, som borde vara en demokratisk förebild eftersom man kallar sig humanistisk och feministisk stormakt, normaliserar istället fundamentalistiskt kvinnoförtryck. Det skriver idag den kristna debattören Ulrika Stigsson, som också driver den egna YouTubekanalen UllisNews där hon sprider information i dessa frågor.

Igår läste jag Katerinas artikel om #WhiteWednesday och Masih Alinejad och jag står bakom kampen mot slöjtvång. För några veckor sedan började jag med en YouTube kanal, UllisNews, för att utbilda och sprida information om bland annat tjejerna i Iran och deras kamp mot slöjtvånglagen. Denna rörelse har slukat min hjärta och jag känner att jag också tillhör #Revolutionsgatanstjejer och #WhiteWednesday efter filmerna som jag gjort i UllisNews. Det som också berör är rörelsens inkluderande då män och kvinnor, mödrar och döttrar och hela familjer gör detta tillsammans. I Sverige har feminismen för läge sen spårat ur genom att säga ”män är djur” och anse att ”CIS-män”, det vill säga vita män, är förtryckare och patriarkat som till varje pris måste bekämpas. Det verkar vara ett mål för svenska feminister att skapa ”vi och dem” mellan kvinnor och män. Männen har tappat sin identitet och Mellanösterns kvinnoförtryck får inte nämnas. Återigen sviker svenska feminister de kvinnor som är mest utsatta i korrekthetens falska klädnad. Feminism är idag ett slitet utryck i Sverige och rak motsats till de som i Mellanöstern kämpar mot sharialagar baserade på politisk islam,

Kvinnorna i Iran kämpar mot islamsk klädsel. Vad är då detta, förutom slöja? För att enkelt beskriva godkänd islamsk klädsel så skall den inte visa någon hud alls, förutom händer och ansikte. Därutöver får det inte vara figursydda kläder där man kan ana kvinnans former. Tält med slöja är den bästa beskrivningen för den perfekta islamska klädseln!

Regimen kämpar mot ”dåligt täckta tjejer” vilket även innebär fel slags kläder, som tajta byxor, klänningar, och så vidare. Att inte lyda detta påbud kan ge många års fängelse. Shariapolisen är religiösa kvinnor som håller koll på kvinnorna och arresterar den som visar för mycket hud, har ett skärp i midjan eller hår sticker ut.

När den svenska delegationen besökte Iran 2015 bar de kvinnliga politikerna kappor som täckte och dolde alla former. Deras klädval var så klart ingen slump, utan utvald för att bygga bästa relationen med regimen i Iran.

Vidare kan också berättas, att i motsatts till regeringens påstående ”att de inte hade något val utan var tvungna att ha slöja enliget iransk lag” kan jag berätta att det visst funnits kvinnliga ministrar som besökt Iran utan slöja.

Vid besöket i Iran 2013 och klev av den italienska ministern av planet i Teheran utan slöja.

Likaså Greklands minister för tillväxt och utveckling 1996-2000, Vaso Papandreou, kom dit iklädd hatt och kläder i europeisk stil.

Norges ambassadör bar traditionsenligt norsk folkdräkt. Varför behövde svenska ministrar kuva sig och förlora det som vi står för? Och framför allt, varför reagerar inte svenska regeringen på utsatta kvinnors öden? Kvinnor som blivit fängslade, våldtagna, attackerade med syra,

kränkta och förnedrade.

Kvinnor är inte myndiga enligt Irans lag, som baseras på sharia. Därför betraktas inte kvinnor som fullständiga människor utan är männens juridiska ansvar. Däremot blir kvinnorna själva ansvariga då de blir våldtagna. De är kvinnans eget fel när hon blir våldtagen enligt iransk lag och sharia. När Sveriges så kallade feministiska regering kom till Iran underkastade man sig dess regim och svek hela den feministiska vågen av modiga kvinnor och män som slutit upp bakom #WhiteWednesday. Dessa modiga personer som går ut på gator och torg för att fysiskt inta städerna med tajta jeans, åtsmitande tröjor samt håret utsläppt riskerar hela sin framtid och sina liv för att protestera mot slöjtvånget. Jag har känt mig fysiskt illamående av regeringens agerande! Att med hög svansföring säga att vi är världens första feministisk regering och sedan värderar relationen med president Hassan Rouhani högre än svårt utsatta kvinnor. Att regeringen tycks uppskatta förövaren kan vi se på bilderna. Att ta på sig ett övergripande feministiskt ansvar är som ett föräldraskap för utsatta kvinnor. Likt föräldern som begår incest legitimeras dock förövaren här av svenska regeringen och permanentar övergreppen i feminismens namn.

Jag har funderat mycket på regeringens handlande och ser ett mönster gällande islamiska diktaturer och Sveriges förhållande till FN. Sverige fick det prestigefylld uppdraget att vara tillfällig medlem i FN:s säkerhetsråd. För att bli utvald krävs att många länder röstar ja. Sverige försökte få denna maktposition redan på Göran Perssons tid, men fick inte tillräckligt med röster. Margot Wallström och Jan Eliasson har stort inflytande i FN och för att få ännu mer makt krävs att många röstar på Sverige. Kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd pågick i tre år och vem som röstade på Sverige vägrade Wallström att lämna ut trots offentlighetsprincipen och många förfrågningar från journalister och opposition. Min gissning är att islamska diktaturer som förtrycker kvinnor och homosexuella (https://katerinamagasin.se/vi-kraver-att-sverige-upphor-med-bistand-till-stater-som-fortrycker-homosexuella/) röstade på Sverige. I utbyte är Sverige tyst om kvinnornas situation och annat förtryck och lovar rösta mot Israel i så kallade resolutions och dessutom stämpla Israel som världens värsta land för kvinnor (när Israel i själva verket är den enda moderna demokratin i Mellanöstern). Allt detta är skandal och vi behöver en ny utrikesminister som bryr sig om kvinnors rättigheter. Att FN förlorat sin trovärdighet behöver man knappast säga.

Samtidigt pågår en revolution i Iran och den gäller inte bara flickorna och kvinnorna där, utan hela världen som behöver stå emot slöjtvång och islamska klädkoder. Därför är #WhiteWednesday också vår revolution. Omvärlden fördömer de stränga fängelsestraff som nu delats ut till aktivisterna mot slöjtvång och man kan bara drömma om att det svenska etablissemanget kunde ansluta sig till protesterna. När Vida Moavahed ställde sig på ett elskåp på revolutionsgatan i Teheran och band fast sin vita slöja på en pinne följde hundratals och tusentals hennes exempel. Inspirerad av Masih Alinejad som når ut till miljoner, kommer rörelsen inte gå att stoppa.

Frågan är vilken sida de svenska ”feministerna” står på?

ULRIKA STIGSSON

Ulrika Stigsson är kristen samhällsdebattör

Titta gärna på filmen från UllisNews och kvinnan i Iran.

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer