Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Yttrandefrihet: ”Tysta inte ens Lena Mellin!”

av | 15 jul, 2018 | Val 2018

Lästid: 4 minuter

Det finns idag en socialdemokratisk ambition att förbjuda ”rasistiska” organisationer. Vilka dessa organisationer är, nämns dock inte konkret. Begreppet ”rasism” har idag missbrukats och devalverats såpass mycket att det är oklart vilka som i framtiden skulle få yttra sig offentligt och vilka skulle tvingas tystna. I sin senaste text sammanblandar till exempel Aftonbladets kolumnist på sedvanligt socialdemokratiskt vis det frihetliga partiet Medborgerlig Samling med nazistorganisationen NMR, och bevisar därvidlag att en lagstiftning mot åsikter kan bli mer än lovligt komplicerad. Medborgerlig Samlings Erik Lidström tycker trots det att Lena Mellins åsikter inte bör förbjudas. Trots att hon i 40 år verkat på en tidning som under andra världskriget stödde det tyska nationalsocialistiska arbetarepartiet. Nazisterna.

”Många argumenterar för vikten av sans och artighet i debatten. Att saklighet ska vara allas vår ledstjärna och att eventuella spår av ilska över sakernas tillstånd inte ska få lysa igenom. In på scenen träder Aftonbladets Lena Mellin och påminner oss om hur socialdemokraterna brukar bedriva valrörelse.  

Skulle man sänka sig till Mellins nivå skulle man påpeka att hon i 40 år verkat på en tidning som under kriget stödde det tyska nationalsocialistiska arbetarepartiet. Nazisterna. Vore Lena Mellin intellektuellt hederlig, och/eller visste vad hon pratade om skulle hon påpeka att Hitler var en tysk, totalitär, judehatande nationalistisk socialist. Att Mussolini var en italiensk, totalitär nationalistisk socialist, utan judehat. Men då faller hela den svartvita världsbilden ihop. Den där med ”höger dåligt, vi bra”. Jonah Goldbergs bok Liberal Fascism går grundligt igenom allt detta.

I ett Sverige där socialdemokraterna demonterade skolan 1968, och än snabbare demonterade historieundervisningen, så har tyvärr alltför många endast vaga uppfattningar om vårt förflutna. 1930-talet och nazisterna får nu i en avkristnad värld representera den absoluta ondskan, djävulen. Socialdemokraternas, Lena Mellins och mycket av den övriga vänsterns noja på ”nazister”, något eller några hundratal individer utstyrda i kyparuniformer, har med största sannolikhet ett helt annat syfte än omtanke om demokratin. Sverige har oerhörda problem att ta itu med, förorsakade av decennier av missriktade beslut tagna av både socialdemokratiska och borgerliga regeringar. Men kan man få blicken att vändas mot kyparna i NMR så kanske, kanske, resonerar man, man kan få valrörelsen att handla om annat än de verkliga problemen. Och om vem som förorsakat dem.

Beträffande ”högern” i Mellins krönika så är SD, som Mellin vet, ungefär socialdemokraterna under Tage Erlander. Fast troligtvis med en betydligt generösare immigrationspolitik än Erlander. AfS är mer vildvuxna, men kämpar också för det socialdemokratiska folkhemmet.

Vi i Medborgerlig Samling är istället något i Sverige så ovanligt som ett liberalkonservativt parti. Vi vill också ta itu med immigrationsproblematiken. Men vi anser att Sveriges problem för det mesta förorsakats av för mycket socialdemokratisk politik. Vi vill sänka skatter, avveckla onödiga myndigheter och allmänt via klassisk liberala principer reformera Sverige. Vi vill återge medborgarna kontrollen och makten över sina egna liv.

Ska då ”nazisterna”, något hundratal medlemmar i NMR förbjudas? Nej. För det första, i Sverige ska det råda yttrandefrihet, för alla åsikter. Vi ska tvärtom ta bort lagen om hets mot folkgrupp. I Sverige ska vi öppet debattera varandra och inte driva diverse totalitära ideologier under jord. De ska få yttra sig, och de ska få det mothugg de förtjänar. Vi i Medborgerlig Samling vet då att de totalitära ideologierna kommer att förlora. Detta också på så sätt att en öppen debatt visar på var de går fel och på andra alternativa synsätt.

För det andra, skulle NMR förbjudas skulle också alla som har minst lika totalitära åsikter som NMR, t ex diverse kommunistiska partier och rörelser (över 100 miljoner mördade under 1900-talet) och islamister förbjudas. Och var ska gränsen gå? Det finns inga objektiva kriterier för åsikter som går över gränser.

Ska de som skriver förljugna krönikor, likt Lena Mellin, också förbjudas? Vi i Medborgerlig Samling tycker inte det. Vi argumenterar istället emot henne.

ERIK LIDSTRÖM

Erik Lidström är suppleant i partistyrelsen Medborgerlig Samling. Han kandiderar till riksdagen och kommunfullmäktige i Linköping. Texten har tidigare publicerats på Medbloggen.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här.

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer