Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Volontärer hjälper fattiga och hemlösa pensionärer i Göteborg: ”De diskrimineras för att de är svenskar”

av | 4 feb, 2021 | Det nya Sverige

Lästid: 2 minuter

Ett nytt initiativ för att hjälpa hemlösa svenskar har startats i Göteborg. Inspirerade av Vid Din Sida och Blågula korset har man via sociala medier och de kanaler som står till buds dragit igång insamling för att hjälpa dem som är hungriga och fryser men som av den humanitära stormakten Sverige inte anses värdiga att få hjälp (läs: svenska fattigpensionärer och utslagna som är medborgare i vårt land men som behandlas som skräp av myndigheterna). Jag har varit i kontakt med Christian, en av grundarna, och bett honom berätta lite mer om verksamheten. Bland annat har de nu köpt in flera sovsäckar för att hemlösa ska överleva den stränga vintern och planerar nu ett soppkök för fattiga och hungriga.

– Vi är tre Sverigevänner från Göteborg som fått nog och startat en ideell organisation – En Ny Dag Göteborg. Den skapades för att hjälpa våra svenska hemlösa pensionärer som blir diskriminerade av våra myndigheter på grund av att de är svenskar. Våra två första insamlingar var för att ihop till sovsäckar till svenskarna Johnny, 62 år, och Peter, 64 år. De har bett oss hjälpa till med en bra sovsäck som klarar vintern, berättar Christian.

– Den insamling vi nu jobbar på är för att kunna bygga en sopppköksmoped för att kunna mätta hungriga. Den behöver vi hjälp med insamling till.

Hur kan man bidra för att ni ska få ihop pengar?

– Man hittar oss på sociala medier. Vi finns på Instagram och heter @Ennydag Goteborg där man kan skänka en gåva eller skicka ett swishbidrag till nr 0737649627. Man får gärna sprida informationen vidare och gärna dela vår länk i sina sociala kanaler. Vi samlar in bidrag till inköp av kläder, mat, upplevelser m.m att dela ut till hemlösa svenska pensionärer som i dagens samhälle diskrimineras på grund av att de är svenskar. Tack vare donationerna har vi nu kunnat köpa fler sovsäckar. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. En sovsäck kan vara det som gör skillnad på liv och död för en hemlös.

www.facebook.com/105685518194324/posts/105727018190174

https://www.instagram.com/ennydaggoteborg/

Hjälp gärna till med en donation på 0737649627.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer