Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Vill våra politiker ha ett splittrat samhälle där vissa får allt, medan andra står utan?”

av | 9 maj, 2018 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 4 minuter

Hur kommer det sig att Vänstern, Miljöpartiet och Centern inte förhåller sig till verkligheten när det kommer till migrationsfrågor? Dessa partier och deras företrädare lever i en känslodriven utopi. Jag börjar bli trött på deras argument om humanism och ansvarstagande. Sverige har alltid och kommer alltid att stå för humanism och ansvar. Dock måste vi lära av våra misstag. Som det är nu riskerar ansvarslösa politiker som driver på en orealistisk migrationspolitik att skada Sverige ännu mer än vad som redan skett. Det skriver idag Fredrik Brodén.

”Det är ganska oroande att vissa politiker och folk i allmänhet inte verkar ha lärt sig någonting från de senaste åren. År 2015 hade vi en enorm flyktingvåg och i dess spår följde även stora problem för vårt samhälle som vi än idag känner av. Långsamt har politiken kring migration och integration blivit stramare, med all rätt. Vi har börjat prata om att ställa hårdare krav på de människor som kommer till vårt land. Vi har börjat diskutera hur vida dessa människor ska ha rätt till hela vår välfärd eller endast en del av denna. Vi har börjat diskutera huruvida papperslösa ska ha rätt till skola, och så vidare.

Detta är väldigt bra, då vår politik har varit alldeles för generös under alldeles för många år. Vi har låtit människor utnyttja vår generositet. Jag anklagar verkligen inte de människor som har sett en chans till ett bättre liv och där man per automatik också har fått en hel del.
Jag anklagar endast våra politiker och vårt system för att man inte satt stopp för detta tidigare. Lyckligtvis har trenden börjat vända.Som jag skrev i början så är det oroande att vissa av våra politiker inte verkar ha lärt sig något. Socialdemokraterna kom i dagarna med förslag på en mer restrektiv migrationspolitik, exempelvis att barn som vistas i Sverige illegalt inte ska ha rätt till skola, vilket man har idag. Man vill även att antalet asylsökande ska minska till ungefär hälften av vad vi har idag. Man har börjat lyssna på vad majoriteten av folket i Sverige vill. Sverigedemokraterna ligger dock hästlängder före övriga partier, men vissa av de övriga partierna börjar som sagt förstå vad det handlar om och agerar därefter. Moderaterna och Kristdemokraterna har även tagit en mer restriktiv hållning i dessa frågor.
Efter att Socialdemokraterna kom med dessa förslag så var politiker ute och beklagade sig och man förstod inte alls vad sossarna håller på med. Det var bland annat politiker från MP och V. Det är väl klart att just dessa två partier inte förstår. Dessa två partier lever så långt ifrån verkligheten som man kan komma. Hur kan man inte förstå att åtgärder måste till för att ha en hållbar migrations- och integrationspolitik? Hur kan man inte förstå att alla som vill komma hit för att få det bättre tyvärr inte kan det?
Men Miljöpartiet anser fortfarande att Sverige ska föra en ”humanistisk” migrationspolitik och att allt annat är otänkbart.

Jag kan inte undgå att fråga mig själv. Vill våra politiker ha ett splittrat samhälle där vissa grupper får allt, medan vissa står utan? Vill våra politiker tillbaka till en ohållbar situation som den vi såg 2015? Vad handlar denna sjuka mentalitet om? Vill man gottgöra för gamla synder? Snälla hjälp mig att förstå. I en perfekt värld hade alla som behövt och velat stanna fått stanna i Sverige samtidigt som Sveriges befolkning inte blivit lidande och samtidigt som vi hade kunnat ta hand om alla på ett bra och snabbt sätt. Alla hade kommit överens och vi hade haft koll på alla som vistades i Sverige och risken för attentat hade i princip varit noll. Men nu lever vi tyvärr inte i en perfekt värld och man måste därför förhålla sig till verkligheten, vilket bland andra Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet inte gör. Dessa partier och deras företrädare lever i en utopi och jag börjar bli trött på deras argument om humanism och ansvarstagande. Sverige har alltid och kommer alltid att stå för humanism och ansvar, dock måste vi lära av våra misstag innan vi är tillbaka i gamla mönster och vårt skepp sjunker.

Sluta agera utifrån era känslor och agera utifrån verkligheten och vad som är möjligt. Ni kommer att skada Sverige ännu mer om  ni fortsätter i dessa tankemönster. Skärp er!

Till folk i allmänhet som skriker rasist till personer som är kritiska till nuvarande system, vill jag säga följande: Väx upp och lär er innebörden av vad ord betyder. Ni tror att ni är goda och allt ni står för och gör är av godo. Ni kunde inte ha mer fel. Det är ni som sliter isär vårt land. Ni borde skämmas och rannsaka er själva.”
FREDRIK BRODÉN 
Fredrik Brodén, 29, bor i Landskrona, och skriver om politik och samhällsfrågor. I nuläget är han politiskt obunden och vet inte vad han ska rösta på i valet 2018. Till vardags arbetar han inom e-handelsbranschen.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer