Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vill du ha radikaliserade IS-barn på ditt barns förskola?

av | 13 feb, 2020 | Terrorism

Lästid: 8 minuter

Kommer det heta att ”vi” har ”varit naiva” igen, när Sveriges myndigheter med öppna ögon släpper in radikaliserade terrorister med målet att skapa ett islamistiskt Kalifat, in i det fredsskadade Sverige? Med tanke på hur det svenska samhället hanterar våld och andra kriser, till exempel nu hotet om coronaviruset inför vilket man verkar stå fullständigt oförberedd, finns det anledning att känna stor oro, för att inte säga ren skräck. Idag publiceras nyheten om att Sverige förbereder sig på att ta ”hem” de individer man kallar för ”IS-svenskar”. Åter får man intrycket att det svenska samhället månar mer om förövare och terrorister än om sina egna medborgares väl och ve. I synnerhet som ansvaret för kallblodiga mördare, sadister och religiösa fundamentalister riskerar att hamna i händerna på vänsterklemande socialgummor som tror att varm choklad kan komma att lösa problemet med extremister som vill krossa demokrati och utropa en terrorstat med hjälp av blodiga metoder där ingen oliktänkande skonas.

Rubriken är ”Myndigheter förbereder för att ta emot IS-svenskar” och Sveriges Radio skriver: De senaste månaderna har flera myndigheter och kommuner förberett sig för hur de ska arbeta om fler av de svenskar som finns i läger för IS-anhängare kommer tillbaka. Bland annat har Stockholmspolisen arrangerat en övning på Arlanda flygplats. ”Alla myndigheter som på något sätt har en del i dessa personers återkommande till Sverige har samövat detta för att kunna göra ett bra jobb om det fattas ett beslut om att de ska tas hem”, säger Anders Bjärgård, samordnare för arbetet mot våldsbejakande extremism i polisens Region Stockholm.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7406616

De städer som förbereds på att ta emot terrorister är föga överraskande starka svenska islamistfästen som Stockholm, Örebro, Västerås och Malmö. Detta i sig är oerhört märkligt då just dessa orter är kända för att ha varit rekryteringsbas fö IS-terrorister, och där SÄPO även konstaterat att radikala imamer varit verksamma, bland annat den så kallade ”Västeråsimamen” som Sverige misslyckats med att utvisa? Även Örebro är ökänt som ett svenskt ”IS-fäste” där det dessutom begåtts dödligt våld med silamistiska förtecken. Är denna stad verkligen lämplig att placera kalifatanhängare i? Naiviteten är inte bottenlös, den gör en riktigt förbannad.

Parallellt kan man på SVT Play se den brittiska dokumentären ”IS-krigarnas fruar”. Det är BBC-journalisten Stacey Dooley som besökt Syrien och där träffat västerländska kvinnor som lämnade sina hem och anslöt sig till den Islamiska staten. Men när IS förlorade kontrollen över området och drömmen om Kalifatet sprack, blev de här kvinnorna kvar i läger och har nekats att återvända till sina hemländer. Det är alltså dessa kvinnor, och deras radikaliserade barn, som den svenska debatten handlat om, och de kvinnor som säger sig höra hemma i Sverige kan alltså eventuellt väntas tillbaka till vårt land. Flera av de här kvinnorna påstår att de aldrig visste om organisationens brutalitet. Andra är fortfarande hängivna IS-supportrar, medan vissa vill återvända hem och ta sitt straff.

En internationellt uppmärksammad IS-kvinna är Shamima Begum, som 2015 lämnade England för att som 15-åring ansluta sig till IS tillsammans med två andra tonårstjejer. Redan de första dagarna gifte hon sig med en IS-terrorist med holländsk bakgrund, Yago Riedijk. Paret fick tre barn varav alla tre har dött av undernäring och sjukdomar, det sista dog i al-Hawl lägret där de flesta ”svenska” IS-kvinnorna också befinner sig. Det var i detta läger som Shamima Begum i februari 2019 återfanns, då gravid i nionde månaden med det tredje barnet som därefter har dött. Shamima Begum fråntogs sitt brittiska medborgarskap någon månad senare. Hon har nekats att återfå medborgarskapet och hennes överklagan har avslagits.

https://www.theguardian.com/uk-news/2020/feb/07/shamima-begum-loses-appeal-against-removal-of-citizenship

Att kvinnorna som valt att resa till Syrien och stå sida vid sida med terrorister som försökt skapa ett kalifat med grymhet och propaganda ljuger om vad de visste och inte visste, borde varje normalt funtad människa förstå. Det finns skrämmande skildringar från propagandafilmer där homosexuella blir kastade från tak och män som blir uppeldade i olja i burar, fall som blivit världskända. Att då plötsligt efter Kalifatets fall som kvinna påstå att hon enbart lagat mat, tagit hand om barn eller arbetat som frisör är uppenbart lögn. Även barnen har från unga år radikaliserats och tränats i att avrätta eller tortera oliktänkande, allt för att bygga Kalifatet och erövra världen. Att inbilla sig att denna indoktrinering ska försvinna om kvinnorna och barnen återvänder till västvärlden är att vara mer än lovligt naiv. Se gärna dokumentären och fundera en extra gång om du vill ha en av de radikaliserade kvinnorna på din arbetsplats, eller om du skulle känna dig bekväm med att ett barn som tränats på att hugga huvudet av ”fienden” plötsligt ska gå på förskola med dina egna barn? För det kan bli verklighet, om IS-kvinnorna och deras barn välkomnas tillbaka till Sverige. Kanske kommer de också ges skyddad identitet och all tänkbar service. Det kan också vara bra att tänka på, när du själv inte har råd med tandvård eller har någonstans att bo efter en skilsmässa. Är ”svenska” IS-terrorister mer värda än Sveriges skötsamma, skattebetalande medborgare? Och vem tar ansvaret ifall de nu tas till Sverige, men deras återanpassning går snett?

Enligt svensk domstol kan det idag tolkas som hets mot folkgrupp när man förmedlar sanningen, till exempel just sanningen om IS-kvinnors ideal och mål, något de själva uttrycker fritt. I den politiska ideolog inislam och i dess heliga bok Koranen står också att alla som tror på Allah ska skapa ett Kalifat. I Kalifatet fick alla som avvek från normen, till exempel kristna, judar, ateister, homosexuella, sexual-liberala eller andra, uppleva hur det var att vara ”annorlunda” 600 f.kr. Detta enligt exakt det som står i koranen. Enligt en ny dom så är muslimer i Sverige ”en folkgrupp” enligt lagen. Således dömdes en 52-årig man som negativt kommenterat en nyhetsartikel om islam. Frågan är hur långt denna lagstiftning kan komma att sträckas ut för att tysta kritik av islamism och religiös fundamentalism?

Många av er har valt bort Sveriges Television som nyhetsförmedlare och som plattform för film och underhållning. Men dokumentären som här recenseras är mer än sevärd. Hos BBC i Storbritannien finns duktiga grävande journalister, som till exempel Louis Theroux samt Stacey Dooley. Om du som jag som är skattebetalare och vill få något tillbaka rekommenderar jag att du tittar på dokumentären på SVT Play.

https://www.svtplay.se/video/25273483/is-krigarnas-fruar

I dokumentären är det tydligt att kvinnorna som bor i lägret inte tar avstånd från IS. Deras enda roll i Kalifatet har varit att ta hand om hemmet och laga mat. Stacey försöker under hela dokumentären hitta brittiska kvinnor och när hon väl lyckas vill de inte visa sig framför kameran. När hon ställer en öppen fråga om kvinnorna står bakom IS så får hon tystnad tillbaka eller så reciterar de något ur koranen. När hon träffar en lägervakt som är kurd berättar vakten att hon är orolig för barnen och kvinnornas framtid. I lägret finns det extrema krafter som vill införa sharialagar enligt koranen. Under kriget fanns det väldigt många kvinnor som med AK-47 slogs emot alliansen och en del blev även självmordsbombare för att genom jihad få komma till paradiset.

En ökänd terrorist från IS är ”Jihad John” från London. ”Jihad John” låg bakom många halshuggningar i PR-filmklipp som IS spred för att skapa skräck i västvärlden. Kidnappade som lyckats överleva skildrar en bild av total skräck. ”Jihad John” ingick i ett team inom IS som kallades för Beatles eftersom de kom från England. Deras offer torterades och tvingades svälta. Bland annat beordrades fångarna att de skulle slåss i cellen samtidigt som ”Jihad John” och övriga IS-medlemmar satt ovanför cellen och såg på fångarna genom ett galler. ”Jihad John” dödades vid en attack från drönare efter att Trump blev president i USA.

I dokumentären framträder även en kurd som är lärare för barnen. Han berättar att en del av IS-kvinnorna inte låter sina barn gå till skolan samt att en del av barnen är svårt radikaliserade. När terroristen Michael Skråmo från Västra Götaland anslöt sig till IS 2014 fick han ett antal barn i Syrien.

Under 2019 var Skråmobarnens morfar en följetong i mainstreammedia, där man beskrev hur han kämpar för att hämta hem hans barnbarn eftersom Michael Skråmo samt barnens mor dödats i Syrien. Terrorbarnens morfars ex-fru, terrormormodern Ulrika Pape, även känd som IS-rekryteraren Umm Hamza, blev så sent som i förra veckan avslöjad av David Baas på tidningen Expressen som en av de kvinnor som fortfarande aktivt arbetar för att Kalifatet ska bli verklighet. Ulrika Pape, som är sjukpensionär i Sverige och lever således på svenska skattepengar, samlar in pengar till IS och är en känd aktivist i de kretsar där man har ambitionen att terrorsektens drömmar ska leva vidare. Uppenbart är hon fortfarande svårt radikaliserad. Pape är verksam på islamistiska Facebooksidor och kommunicerar med likasinnade via krypterade chattar. ”Hon är fortfarande djupt involverad”, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp om Papes roll i jihadistkretsar till Expressen. (Premiuminnehåll).

https://www.expressen.se/nyheter/har-avslojas-is-rekryteraren-ulrika-pape-av-expressens-dolda-kamera/

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/03/14/svt-stor-brottsbenagenhet-bland-atervandande-is-krigare-i-sverige

Sveriges Television har kartlagt bottsbenägenheten hos de IS-”krigare” som har återvänt till Sverige. Resultatet visar att var tredje har varit inblandad i brottslig verksamhet efter att de lämnat krigsområdet. Uppskattningsvis 150 personer, som anmält sig till jihadistgrupper i Irak och Syrien, har återvänt till Sverige. Av de 41 som SVT har kartlagt är 12 kvinnor. Barnen till flera av dem har blivit omhändertagna. Ingen av kvinnorna har ändå dömts för brott. 13 av de kartlagda är alla män och de misstänks eller har dömts för brott i Sverige. Till brotten hör grov misshandel, penningtvätt, häleri, utpressning, stölder och narkotikabrott. Säkerhetspolisen SÄPO kommenterar inte enskilda insatser mot återvändande IS-krigare men bekräftar ett nära samarbete med polisen och ekobrottsmyndigheten.

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/varning-pape-visar-hur-fanatiska-is-kvinnorna-ar/

Allt pekar på att dessa individer är destruktiva och farliga för ett öppet och demokratiskt samhälle – och att de fortsätter sin subversiva, omstörtande verksamhet sedan de tagit sig tillbaka. Den här problematiken nonchaleras i allt för hög utsträckning i Sverige. Ansvarslösheten och naiviteten är skrämmande. Därför bör alla svenska föräldrar ställa sig frågan: Vill man att ens barn ska gå i samma förskola eller skolklass som ett IS-barn från Kalifatet?

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer