Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vi vill bara ha tillbaka ett rimligt Sverige

av | 28 apr, 2019 | Samhälle

Lästid: 6 minuter

Tonen och polariseringen hårdnar allt mer. De som vill se sig själva som ”de goda” och som kan beskrivas som politiskt korrekta (vad nu det är för något) och som fortfarande sitter på många viktiga poster i samhället, bemödar sig allt mer för att smutskasta och misstänkliggöra sina kritiker, vars antal växer. Nu senast skulle Jeanette Höglund och hennes viktiga rörelse Vid Din Sida, som kämpar för att ge fattiga gamla en värdig ålderdom, brunkletas och motarbetas av en skara ideologiskt förblindade och hatiska individer, som försökt hävda att Höglunds rörelse är rasistisk. Det är givetvis struntprat, för det är inte ett dugg rasistiskt att bry sig om gamla och sjuka människor som är födda i det land de lever i. Det handlar om att det i Sverige finns grupper av individer som fullkomligt gått vilse i fråga om värderingar och anständighet. Det handlar om att man förvridit verkligheten till den milda grad att man helt tappat sin moraliska kompass.

Vad är det vi vill då, egentligen, vi som kritiserar den nu förda politiken? Är vi mot alla invandrare och mot alla religioner som inte är kristendom och mot mångfald, kanske rentav mot pizza, kebab och vårrullar? Vill vi enbart klä oss i hembygdsdräkter, äta pölsa och umgås blott och bara med blonda blåögda svenskar som kan visa att de är släkt med Gustaf Vasa?

Naturligtvis inte. I den systemkritiska rörelsen finns tvärtom många invandrare, varav många så kallade svenne-blattar, som kommit till Sverige för att fly undan totalitära ideologier, diktaturer och religiöst förtryck (min egen familj tillhör en sådan kategori). Många invandrare har också kommit för att arbeta här. Sverige har fram tills relativt nyligen varit ett bra, tryggt, rimligt, jämställt, rättvist och fritt land där olika människor kunnat leva sida vid sida och tillsammans arbeta för ett väl fungerande samhälle där människor trivs och mår bra.

Så tyvärr icke längre.Sverige idag skakas av gängkriminalitet, en försvagad polis, ett korrupt rättsväsende, en aktivistisk migrationsmyndighet, giriga inkompetenta politiker, vänsterextremister och fejkliberaler, antisemiter, importerad rasism och klanfejder, våldsbejakande religiös extremism och ovanpå det en skola i förfall och en valuta i fritt fall. Lägg till förljugna medier som indoktrinerar folket, en värdegrund värdig Nordkorea och ett galopperande åsiktsförtryck, så får du en rätt otäck häxbrygd som på sikt kan underminera det mest gedigna samhällsbygge.

Och detta ser allt fler, för det går inte att blunda längre, och det är också därför som allt fler reagerar och protesterar. Många av oss har upplevt ett annat Sverige, ett Sverige som hängde ihop, som fungerade, som var ett lugnt och pålitligt land att leva i. Ett land med höga skatter som i princip gav medborgarna det man betalade för – sjukvård, skolor, barnomsorg, polis, brandkår, rättsväsende, försäkringskassa, arbetsförmedling, stat, kommun och landsting, med mera. Ett land med den unika allemansrätten som gjorde att vi tillsammans värnade vår natur och höll landet rent efter bästa förmåga. Ett land där vi generöst tog emot människor som flydde från krig och konflikt och erbjöd skydd och möjligheten att bygga upp ett nytt liv. Självklart! Sverige var välmående och generöst och man delade med sig. Klart det fanns problem, det gör det i alla samhällen, men de var hanterliga. De var inte på den nivån att man talade i termer av ”krig”.

Men så gick välviljan överstyr, jag vill nog beskriva det så. Kanske drabbades politikerna av hybris. Resurserna och välfärden räckte förstås inte men ändå fortsatte man ljuga den lögn man trasslat in sig i. Man fortsatte att öppna dörren för gäster även om dessa började ta sig friheter och skada sitt värdfolk. Man gick för långt i en missriktad välvilja. Man gjorde usla kalkyler. Man vågade inte sätta gränser, säga nej. Och därför gick mycket av samhällsstrukturen åt helskotta. Det som byggts upp, som man investerat i. Omtanken om folket. Folkhemmet. Där alla skulle ha, och vara lika. Där man skulle ge till de som inget hade och måna om de utsatta. Där man skulle hjälpas åt, vara välvillig och snäll. Diplomatisk och storsint.

Tänk dig en restaurang med 40 sittplatser och mat beräknad för lika många gäster, som plötsligt fylls på med 400. Det finns varken bord eller stolar men folk knör in sig, sliter i tallrikarna, kräver mer bröd, äter upp allt, skriker, stampar missnöjt, klagar på maten, vill ha den gratis, armbågar sig fram, kräver mer utrymme fast det är trångt och svettigt, börjar slåss. Ja, du kan lätt se bilden framför dig. Just nu är det lite så som det ser ut på många håll i Sverige. Och vad gör politikerna då? Istället för att erkänna att man tagit sig vatten över huvudet, bjuder man in ytterligare gäster! Kanske kommer maten och sittplatserna räcka om vi bara önsketänker tillräckligt? Kanske försvinner bråket om vi bara håller för öronen?

Nej, vi som kritiserar den ansvarslösa migrationspolitiken tycker inte alls illa om invandrare. Det vi tycker illa om är ogenomtänkta samhällsprojekt som resulterar i att alla inblandade far illa. Vi tycker inte om de djupa orättvisor som uppstår när människor begår brott, utyttjar ett generöst system. Vi är kritiska till att man inte sätter stopp för dem som förstör, som inte vill bidra, som sprider rasism och hat, som förtrycker kvinnor och sexuella minoriteter, som skadar barn, gamla och djur, som vägrar lyda de lagar och regler som finns, som kommer som gäster men som istället för tacksamhet förnedrar och misshandlar sitt värdfolk.

Vi som nu protesterar och höjer våra röster vill ha sunt förnuft.

Vi vill bara ha tillbaka ett rimligt Sverige.

Ett Sverige vi nyligen hade, men som i en rasande fart går mer och mer förlorat.

Ett Sverige där medborgarnas skattepengar används ansvarsfullt och rättvist.

Ett Sverige där gamla människor som arbetat hela sitt liv ska få en värdig ålderdom utan svält och hemlöshet.

Ett Sverige där barn som säljer majblommor ska slippa vara rädda för att rånas.

Ett Sverige där vårdpersonal inte ska behöva oroa sig för att bli misshandlade medan de försöker vårda sjuka och skadade.

Ett Sverige där lärare respekteras – inte våldtas.

Ett Sverige där det inte ska behövas vakter på bibliotek och badhus.

Ett Sverige där flickor ska kunna gå till skolan på morgonen utan att riskera våldtäkt.

Ett Sverige med kvinnofrid – inte ett land som ligger i täten på listan över länder där det sker flest sexuella övergrepp…

Ett Sverige där djuren värnas ­– inte torteras till döds.

Ett Sverige där vi slipper bomb- och granatattacker som en del av vår vardag.

Ett Sverige där poliser har våldsmonopolet – inte kriminella gäng.

Ett Sverige där vi känner att politikerna arbetar för folket – och inte mot oss, som betalar deras löner.

Ett Sverige där flickor och pojkar har samma rättigheter, oavsett vilket land och kultur de kommer från.

Ett Sverige där vi står upp för demokrati och alla människors rätt till ett liv utan religiöst förtryck.

Ett Sverige där offer kommer i första hand – inte kriminella.

Ett Sverige där medborgarnas trygghet är politikernas viktigaste uppgift.

Ett Sverige där rättsväsendet fungerar så att de som begår grova brott får rättvisa straff.

Ett Sverige där vi är fria att uttrycka våra tankar utan att oroa oss för att förlora jobbet för att vi vågar säga vad vi tycker, eller för att vi kritiserar politiker när de inte gör ett bra jobb.

Ett Sverige där svensk lag råder överallt – inte sharia eller klanvälde, för att dessa områden inte längre är svenska.

Ett Sverige där människor kan röra sig ute utan att vara rädda för överfall, rån, sexuella övergrepp eller annat slags våld.

Ett Sverige där de som är svenskar ska slippa bli hånade och kränkta för sin hudfärg och sin etnicitets skull.

Ett Sverige där vi litar på varandra – inte ett land där misstänksamhet, rädsla och skräck gror.

Är detta orimliga önskemål? Är dessa ovanstående önskemål verkligen främlingsfientlighet och rasism? Självklart inte. För mig är dessa önskemål och krav själva fundamentet för ett funktionellt samhälle där både infödda och invandrade medborgare gynnas. Som det är nu befinner vi oss dock i en utveckling som inte bådar gott för någon. Vi som säger ifrån gör det för att vi älskar vårt land. Vi kämpar för att rädda det som räddas kan. Vi kämpar på oavsett motvinden, för det är det enda alternativet vi har. Oavsett priset vi får betala.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer