Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vi systemkritiker fick rätt igen: Massinvandring från MENA-länder är en ruin för Sverige

av | 17 apr, 2020 | Migrationspolitik

Lästid: 7 minuter

Den som haft mage att påtala att det senaste decenniets urskillningslösa massinvandring från länder diametralt skilda från Sverige – såväl kulturellt, politiskt som socialt – är en katastrof för landet, har av etablissemangets medier och opinionsbildare jagats med blåslampa. Vi har kallats rasister, främlingsfientliga och ännu värre. Det har hetat att man inte kan tala om ”volymer” och att ”ingen människa är illegal”. Regeringarna Reinfeldt och Löfven har orubbligt mässat att invandringen blir en vinst på sikt. Medborgarna har matats med den ena avancerade lögnen efter den andra om hur fördelaktigt det är att ta in hundratusentals människor från utomeuropeiska länder, att dessa de facto BEHÖVS för att Sverige överhuvudtaget ska gå runt. Men nu faller slöjan allt mer från hjärntvätten och lögnerna. Coronakrisen blottar det som för systemkritikerna varit uppenbart: Att en stor del av invandrare från Mellanöstern och Afrika främst tär – för att inte säga utarmar – samhällsekonomin. Skattebetalarna tvingas betala notan, och Sverige blöder ekonomiskt i en tid då pengarna hade behövts på annat håll. Dessvärre ser asylfesten inte på långa vägar ut att vara slut. Samtidigt öppnar Region Stockholm upp för att ge privatpersoner och företag möjlighet att skänka pengar till inköp av utrustning, inventarier eller läkemedel via en gåvofond. Jag tar upp detta exempel bara för att påvisa det absurda i hur ett land med ett av världens högsta skattetryck effektivt slösar bort sina resurser, så de inte räcker till ens det allra nödvändigaste. En ny rapport som igår presenterades av Enreprenörskapsforum och som snabbt fick stor uppmärksamhet visar att bara under 2018 – alltså långt före Coronkrisen! – försörjde sig motsvarande 772 000 helårspersoner i arbetsför ålder under hela året på bidrag och sociala ersättningar, dvs motsvarande 13,3 procent av arbetskraften.

Här är rapporten i sin helhet som pdf, där alla de bedrövliga siffrorna lyser iskallt svart på vitt. Sveriges migrationspolitik är ett ekonomiskt fiasko som utarmar landet.

https://entreprenorskapsforum.se/wp-content/uploads/2020/04/Rapport_Sjalvforsorjning_web.pdf

Så, nu måste till och med mainstreammedierna erkänna och bekräfta det som för bara ett par år sedan ansågs vara ren och skär nazism: Expressen hade igår den 16 april en ledartext (givetvis osignerad!) med rubriken ”Sverige behöver en plan för alla som inte kan försörja sig”.

https://www.expressen.se/ledare/sverige-behover-en-plan-for-alla-som-inte-kan-forsorja-sig

Slutsatsen är exakt den som varenda normalt sunt tänkande individ för länge sen kommit fram till: Att Sverige måste hålla antalet asylsökande lågt under lång tid framöver. Dessvärre syns ingen sådan ambition i förd politik. Tvärtom höjs nu röster inom Centern och Liberalerna, och naturligtvis Miljöpartiet, att de afghaner som kom till Sverige 2015 och främst utgjordes av vuxna män utan asylskäl som ljög om sin ålder, ska få stanna i landet. Män som redan nu utgör stora problem och som fått en gräddfil i och med den vansinniga ”gymnasieamnestin”. Och detta är bara ett exempel. Jag ska inte gå in på hur grupper av migranter från MENA-länder prioriterats på bostadsmarknaden, hur socialbidragen skenat i höjden, hur parallellsamhällen där klaner styr växer fram med rasande fart.

Svensk migrationspolitik är dock fortsatt samhälleligt självskadebeteende. 1488 beviljade asylärenden bara under mars månad är knappast LÅGT. Lägg på 2733 ”anknytningsärenden” och du har snabbt sprängt 4000-person-strecket. Detta må bara vara siffror i statistiken, kanske förefaller det inte vara särskilt många i ett större perspektiv, men kom ihåg droppen som urholkar stenen. Om dessa människor behöver samhällets insatser och dina skattepengar, pengar som hade kunnat gå till sådant som Sverige verkligen lider brist på, så kommer saken i en helt annan dager.

Och: Det tar i snitt 13 år i Sverige innan hälften av de utlandsfödda kan försörja sig själva. Sveriges integration är ett skämt. Det ställs inga krav på någon och signalpolitiken som sänts över världen är att Sverige är ett ymnighetshorn där bidragen växer i bankomaterna och där alla kan få lyxiga lägenheter betalda av staten. Ja, betalda av staten – av DIG, du naiva skattebetalare som tror att samhällskontraktet gäller dig. Att du ska få den vård, omsorg och polis du behöver när du behöver det.

Expressen sammanfattar: ”När varslen, konkurserna och arbetslösheten nu stiger blir integrationsskulden akut. Arbetslösheten kan bli 10 procent till sommaren, enligt Arbetsförmedlingen. Utlandsfödda är särskilt utsatta – de som har svagast förankring på arbetsmarknaden slås ut först när konjunkturen viker. Både 90-talskrisen och finanskrisen visade dessutom att många har svårt att komma tillbaka när det så småningom vänder. Integrationen fungerar – även i högkonjunktur – betydligt sämre än vad den officiella statistiken visar. ”

Expressen kallar det ”enkelbiljett till utanförskap”. Med rätta. Rapporten från Entreprenörsforum tar inte hänsyn till känslor, detta är kalla fakta. Forskarna har följt alla utlandsfödda i åldern 20-64 år, från år 1990 till 2016. Fakta är att det tar 13 till 14 år för att hälften av dem kan räknas som självförsörjande. Gruppen ”utlandsfödda” är inte bara flyktingar och deras anhöriga, utan också arbetskraftsinvandrare. Tuffast att få jobb är det för dem som saknar utbildning: ”en majoritet av utrikes födda utan högre utbildning blir aldrig självförsörjande”, konstaterar forskarna. Frågan är om ambitionerna ens finns där? Jag saknar till exempel resonemang om kvinnor som inte får arbeta på grund av religiösa skäl. Kvinnor som efter åratal i Sverige lever som om de befann sig i Mellanöstern. Jovisst är det ”känsliga” frågor men de måste ju upp på bordet. Inte motarbetas av ängsliga vänsterliberaler vars människosyn lämnar mycket övrigt att önska.

Entreprenörsforums forskare pekar på flera graverande faktorer till att det är så illa. Att det växer fram rena ghetton i de så kallade ”utanförskapsområde” är en viktig faktor. Med rätta säger man ”det är inte Sverige längre” om dessa områden, där ofta även annan rättsväsende än det svenska styr. Hur i helvete är det ens möjligt att svenska politiker låtit shariasamhällen växa fram i Sverige? Expressen: ”Värst är läget i de förorter som polisen klassar som utsatta. Sysselsättning och självförsörjning är ”märkbart längre i de utsatta områdena och självförsörjningsgraden blir här som högst dryga 50 procent” – efter omkring 17 års vistelse i Sverige. Kommuner gör alltså bäst i att hindra nyanlända från att bosätta sig i dessa områden. Det blir en enkelbiljett till utanförskap.”

Att de så kallade ”integrationssatsningarna” med kamelfarmer och annan konstgjord andning (som givevis kostar miljoner i skattepengar, du betalar) är ett katastrofalt misslyckande råder inte längre några tvivel om. Att kravlös, slapp migrationspolitik lett oss hit är ytterligare besvärande fakta för alla de makthavare som är arkitekter bakom detta. Att aantalet asylsökande måste hållas lågt är en sak. Men att aktiv återvandringspolitik måste till är ytterligare fakta som allt fler börjar inse är en nödvändighet. Människor som vägrar assimileras och integreras, människor som anser att Sverige bör anpassa sig efter dem, människor som inte är intresserade av att bidra till samhället bör inte heller tas om hand som om de vore mindre vetande. Att komma till Sverige och samtidigt vända vårt land ryggen är ett aktivt val, som dessvärre stomuleras av förslappning och en hostoriskt usel migrationspolitik.

Sverige bör följa Danmarks exempel och omgående inrätta en återvandringsmyndighet för att få bukt med främst alla dem som fått avslag på sina asylansökningar samt sådana som illegalt uppehåller sig här. Danmark lanserar myndigheten Hemresebyrån vars huvudsakliga uppgift är att arbeta med återvandring av illegala migranter. Enligt de danska socialdemokraterna är det mycket viktigt att de som inte har rätt att vara i Danmark faktiskt också utvisas. Landets utrikes- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) menar att det är på tiden att processen sköts av en enskild myndighet som har detta som huvudfokus.

Det vore givetvis en bra början, men jag tror Sverige behöver gå längre än så. Kriser skiljer agnarna från vetet och de migranter som inte aktivt vill bidra till samhället och dessutom hävdar sin rätt att leva enligt ideologier som strider mot svenska lagar och principer om demokrati och jämställdhet, bör lämna landet. I övrigt bör kraven på svenskakunskaper och integration skärpas betydligt och alla statliga bidrag till föreningar och organisationer som strider mot demokratiska principer omedelbart slopas.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer