Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vi spelar in egen hemmaporr

av | 27 apr, 2017 | Sex

Lästid: 7 minuter

Senaste decenniet har trenden varit tydlig: Hemmagjort är bäst. Kommersiella porrfilmer med overkliga miljöer och översminkade skådespelare får maka på sig allt mer och ge plats åt privatpersoners hemmafilmade samlag. Men vilka är det som står bakom hemmaporren? Expressen Söndag har mött två par som berättar.

Naturligtvis var det kändisarna som startade trenden, redan för tjugo år sen när internet fortfarande var i sin linda och vi ännu knappt kunde stava till Youtube. Att filmstjärnor och andra celebriteters sexliv skulle vara intressant för allmänheten behövde man inte vara professor i atomfysik för att räkna ut och det spekuleras förstås ständigt i hur pass genomtänkta läckorna av diverse stjärnporrfilmer är. PR-värdet har varit enormt och mänga kändisar har sina privata sexfilmer att tacka mycket för.

Bland de allra första var Baywatch-stjärnan Pamela Andersson (vars respektingivande silikonbröst i röd baddräkt redan innan förvred huvudet på män världen över) som under sin smekmånad med dåvarande maken Tommy Lee spelade in en ångande sexfilm för eget bruk. Filmen stals sedan från parets hus för att sedan spridas med eldens hastighet bland annat över nätet. Idag finns filmen att ladda ner mot betalning från vissa hemsidor och det spekuleras förstås huruvida detta var en smart PR-kupp för att ytterligare öka på Pamelas ikonstatus.

En annan världsberömd hemmaporrvideo är ”1 night in Paris” med arvtagerskan Paris Hilton, kanske en av moderna tidens värsta skandalflicka. Den kom 2004 och visar hur Paris har sex med dåvarande pojkvännen Rick Salomon. Filmen blev oerhört eftertraktad och alla är eniga om att den ledde till att cementera Paris kändisstatus för alltid. Dessutom öppnade den dörrar för henne i alla möjliga sammanhang. Hon blev tevestjärna, sångerska, designer, modell och nu också dj plus allmän societetsälskling livet ut.

Det finns läckta nakenbilder på alla från Madonna till J-Lo, Scarlet Johansen och Miley Cyrus, men ingen av dessa kommer i närheten av Kim Kardashians hemmaporrsuccé. Det är rena rama långfilmen, en 39 minuter video där Kim ägnar sig åt allehanda utsvävande nakenlekar ihop med före detta pojkvännen Ray J. Videon spreds 2007 och gjorde den på den tiden relativt okända Kim till en megakändis. Hon tjänade också tre miljoner pund på att filmrättigheterna och kan skratta hela vägen till banken.

Pengar och berömmelse är förstås inte en drivkraft när vanliga okända spelar in sitt sexliv och lägger ut på nätet. Här är det andra faktorer som styr. Kicken i att man delar med sig av det allra intimaste, känslan att andra tittar. Utbudet är enormt och alla kan hitta sin nisch. Det finns yngre och äldre, heter- bi och homosexuella, transpersoner, rollspel, BDSM, alla slags lekar, läggningar och fetischer. Det är bara att söka – eller varför inte själv bidra med någon het snutt?

Jan och Caroline:

”Det är sexigt att veta att andra blir tända av att titta på oss”

Jan och Caroline är båda i 40-års åldern och har arbeten inom förvaltning respektive vård. På ytan ser de ut som vilka svenskar som helst och man skulle knappast gissa att deras hobby är att spela in egna porrfilmer. De vill gärna vara anonyma eftersom de upplever att det finns många fördomar kring sexualitet. Dessutom har de barn i skolåldern, något som orsakat flera diskussioner om lämpligheten att ha denna något udda hobby. Men Jan och Caroline är överens om att enbart visa avpersonifierade delar av sina kroppar och tror inte de går att identifiera.

Vi bestämmer att ses en lördag eftermiddag då båda barnen är borta. Caroline serverar kaffe i det hemtrevliga köket där foton på barnen sitter uppsatta på kylskåpet. En katt stryker sig mot mina ben. Jan berättar att han precis anmält sig till Stockholm marathon. Att springa är ett intresse han fått på äldre dar.

Caroline delar inte hans nyfunna vurm för löpning. Däremot har de numera en gemensam, hemlig hobby: Att spela in porrfilm tillsammans.

– Det började med att vi tittade på en massa olika porrfilmer som privatpersoner gjort, vi blev mycket mer upphetsade av dem än av vanliga kommersiella filmer, berättar hon.

– Det var inspirerande och spännande att få kika in i andra människors sängkammare och det gjorde oss otroligt kåta, fortsätter Jan.

Snart föddes idén att använda sig av egentagna bilder och filmer som en krydda i sexlivet.

– Vi började ta bilder av oss när vi hade sex, först stillbilder men sedan även filmer. Dessa filmer tittade vi på medan vi hade sex och det gav en fantastisk effekt. Vi skickade även bilder till varandra på sms, det blev en spännande lek där vi kunde hetsa upp varandra på dagtid för att ha sex på kvällen sen.

Att de skulle lägga upp sina egna filmer på nätet var till en början ingen självklarhet. Men ju mer de pratade om saken desto mer sugna blev de båda på att pröva. Caroline var möjligen mer drivande än Jan, som till en början var tveksam.

– När man lägger upp material på nätet blir det allmän egendom, och den kontrollförlusten tyckte jag var jobbig. Man vet inte vem som tittar och vart filmerna kan hamna…

– Men det var det jag tyckte var kittlande, flikar Caroline in medan hon undrar om jag vill ha påtår. Att tänka på att andra kanske satt och blev upphetsade av att se mig och Janne ha sex var en så häftig tanke. Jag älskar att bli betraktad och vill lämna ut mig sexuellt, det är en fantasi jag alltid burit på. Nu fanns det en möjlighet att leva ut den. Jag ville att fler skulle se de här sexiga filmerna vi gjorde, själv blev jag så himla kåt av att se andras filmer så jag ville dela med mig av vårt.

Första gången de laddade upp en film på en stor sajt med amatörporr kände de sig pirriga båda två.

– Det var som ett slags rus, förklarar Jan. Jag kände mig både rädd och samtidigt förväntansfull. När vi sedan gick in på nätet och såg oss själva var det en väldigt speciell känsla.

– Den känslan lägger sig förstås, den där värsta upphetsningen är främst nyhetens behag, och att man gör något gränsöverskridande, fortsätter Caroline. Och risken finns att man flyttar fram gränserna, att man vill göra mer extrema filmer. Det räcker ju inte med ett vanligt samlag… jag vill verkligen att man ska kunna se i närbild, detaljerat. Jag vill att det ska synas på filmen hur kåt jag är, att det inte är spelat utan är på riktigt.

Kan de se några risker med att lägga upp filmer på nätet?

– Det är väl det att man skulle bli igenkänd och det börjar pratas, säger Jan. För min del känns det som om det skulle bli jättejobbigt, jag vill inte vara en person det pratas om på det här sättet.

– För mig är den risken en ytterligare krydda, säger Caroline. Att ha ett vanligt liv där man går på föräldramöten och handlar på ICA och sen har vi den här privata hemligheten…

Sebastian och Josefin:

”Det är utvecklande att spela in porr”

Sebastian är 33 och Josefin 39. De har varit ett par i två år och har inga barn. Ingen av dem känner sig mogen för föräldraskap, de prioriterar resor, uteliv och sina karriärer. Båda arbetar inom mediabranschen i Stockholm och berättar att det bland deras vänner är vanligt att man lever i öppna relationer och experimenterar sexuellt. Dock var filmandet enbart Sebastians intresse när de träffades.

– jag märkte att många tjejer tänder på att bli filmade medan man har sex och det blev lite av en sport att samla på de filmerna. Ibland har jag filmat med tjejens egen mobil och sagt till henne att hon kan skicka filmen till mig om hon vill. Om det varit något tillfälligt ligg. En del känner sig tryggare då. Jag har alltid bemött kvinnor med respekt i det och har bara haft filmer för mitt eget nöjes skull, att onanera till.

Vi har stämt träff på ett café i innerstan. Sebastian har svarta jeans och polotröja och Josefin är feminint klädd i småblommig klänning, hennes ljusa hår faller i en blank kaskad över axlarna. Trots att hon är sex år äldre än Sebastian ser hon nästan yngre ut än han. Skulle någon be mig gissa vad de är intresserade av skulle just hemmagjord porrfilm inte föresväva mig i första taget. De har initialt inte heller velat prata om detta, men efter att jag garanterat dem att de får vara anonyma har de slutligen ställt upp på en intervju. Det är framför allt Josefin som känner sig obekväm.

– Jag skulle dö om någon fick veta, säger hon och rör om i sin tekopp.

Hon ser sig omkring, som om hon är rädd att någon kan höra vad hon säger. Men folk sitter upptagna i egna samtal, ingen tar notis om oss och vad vi pratar om.

Samtalet rör sig först kring sexualitet i allmänhet. Vi diskuterar skillnaderna i mäns och kvinnors syn på erotik.

– Killar är mer vana vid porr, det är helt klart, menar Josefin. Kanske därför de också har lättare för att visa upp sig.

– Men det är inte alla killar som vill det, kontrar Sebastian. Jag kan inte tänka mig att alla män är bekväma att personligen synas i sexuella sammanhang.

– Jag vet nästan ingen tjej som gillar att få foton på penisar, säger Josefin. Men killar däremot, de älskar bilder på tjejers underliv och bröst. De går igång.

– Fast jag tror att det är en sån grej som tjejer tror att de måste tycka. Att sexbilder på nåt sätt är stötande och äckliga. Det ingår i den allmänna föreställningen om att tjejers sexualitet på något sätt är finare och mjukare än den manliga. Men egentligen är de lika kåta.

– Det var intressant att upptäcka den sidan hos mig själv, säger Josefin. Jag visste inte innan att jag skulle tycka det kändes så häftigt med filmandet. Först kändes det pinsamt men ju mer jag släppte loss desto mer fick jag ut av det.

När bestämde ni er att lägga ut filmerna på nätet?

De ser på varandra.

– Jag kommer inte riktigt ihåg, säger Sebastian. Det var en impuls, fanns egentligen ingen särskild tanke bakom… Vi hade legat och filmat och det blev så jäkla bra och sexigt så det kändes tråkigt att ingen annan skulle få se.

Nu är det ett tag sedan Sebastian och Josefin spelat in en film. Lusten att göra det går upp och ner.

– Vi använder oss fortfarande en hel del av filmandet i vårt sexliv, men lägger inte upp filmer lika ofta på nätet. Men som inslag i sexlivet är det alltid lika hett, säger Sebastian.

– Det ger faktiskt sexet en ny dimension. Som kvinna ser jag aldrig min kropp ur de vinklarna jag kan se när den filmas, säger Josefin. Jag önskar att fler kvinnor kunde öppna sina sinnen för den här typen av sexualitet. Jag är säker på att många skulle få mycket större lust och ett bättre sexliv på köpet. Man behöver ju inte lägga upp filmerna på nätet. Det räcker utmärkt för eget bruk.

/Personerna i intervjuerna heter något annat och deras identiteter har medvetet förändrats för att de inte vill bli igenkända/.

Ladda upp egna porrfilmer? Tänk på detta:

* Filmer som hamnar på nätet stannar där. Vem som helst kan spara ner materialet och använda i vilka sammanhang som helst.

* Vill du vara helt anonym, se till att du inte går att känna igen. Det gäller miljöer, detaljer – samt att ditt ansikte inte ska vara med på filmerna.

* Alkohol och droger kan få dig att passera gränser för vad du tycker är ok – ett tips är att inte lägga upp filmer i berusat tillstånd en sen natt när man tycker det är en rolig, tokig idé.

* Samtycke – båda måste vara överens om hur filmerna ska användas.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer