Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Vi ska inte leka polis” – så stoppades möjligheten att kontrollera migranter av socialdemokratisk aktivist

av | 29 maj, 2023 | Myndighetsvänstern

Lästid: 3 minuter

Visselblåsaren som i över 25 år arbetat på svenska myndigheter och länge som utredare på Migrationsverket fortsätter att rapportera. I detta vittnesmål berättar vederbörande om hur socialdemokraten Veronika Lindström Kant stoppade möjligheten att förbigå kravet på sekretess gällande inresande utlänningar på så kallade högriskflighter vilket kostat skattebetalarna enorma belopp. Lindström kant arbetar fortfarande inom Migrationsverket, nu som regionchef region Nord, och frågan behöver resas, är det verkligen bara Ribbenvik som ska bytas ut? Vid närmare koll på vilka som arbetar på högt uppsatta positioner inom Migrationsverket bör de alla tvingas bort, och i synnerhet borde det så kallade ”etiska rådet” som är nerlusat av allehanda migrationsvurmande aktivister ses över. Agendan är klart migrationspositiv, vilket blir tydligt då vi ser på vilka som sitter i detta etiska råd.

 Men först till visselblåsarens vittnesmål, så här säger han:

– Jag vill gärna berätta fler händelser som visar hur Migrationsverkets hantering av ärenden har medverkat till massinvandringen och kostat svenska skattebetalare enorma belopp. I det här fallet hade jag hela polisledningen och Generaldirektören för Migrationsverket samt alla utom en asylchef med mig – men det hjälpte inte.

– I samband med att en person reser in från tredje land via Arlanda så görs en passkontroll. Passets id-sida scannas och den går att få ut i pappersform. Det här kunde ju vara mycket intressant för Migrationsverket eftersom en del inresande, särskilt från vissa länder, söker asyl i falskt namn eller uppger att de inte har några handlingar.

– Jag sökte och fick pengar av EU för att göra en förstudie. Den visade att polisen inte fick lämna ut information om inresande till Migrationsverket på grund av sekretess (polisen och Migrationsverket gjorde var sin rättsutredning).

– Min idé var att om Migrationsverket hade en tjänsteman sittande i en av kurerna vid inresekontrollen så hävdes sekretessen, och det var precis vad polisens som Migrationsverkets rättsutredningar visade skulle vara en bra lösning.

– Jag träffade polisledningen och vi bestämde att vi skulle fokusera på sju flighter vilka var så kallade riskflighter (hög risk för avhopp). Så vad hände?

– Döm om min förvåning när en sossekvinna, Veronika Lindstrand Kant, dåvarande chef för asyl i Stockholm, stoppade hela projektet med motiveringen att ”vi ska inte leka poliser”.

– Det beslutet, runt 2007, kostade säkert svenska skattebetalare runt en halv miljard…

Ett tragiskt vittnesmål och skrämmande berättelse från insidan. Jag kikade lite på Migrationsverkets ledning och ser att Veronika Lindstrand Kant fortfarande arbetar på Migrationsverket, som regiondirektör region Nord. Att en individ som faktiskt inte ser till Sveriges bästa är aktiv inom denna myndighet är anmärkningsvärt. Men inte förvånande. Det blir lite av ett facit på hur dysfunktionell denna myndighet är.

Hej Tidöregeringen, låt kvasten gå ännu flitigare över Migrationsverket!

*******

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Vill du stötta mitt författarskap får du gärna beställa min senaste satirbok, mejla på katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Sveriges lilla röda”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer