Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Vi måste prata om hur urvattnat ordet rasism blivit”

av | 8 maj, 2018 | Debatt

Lästid: 3 minuter

Vi måste prata om ordet rasism och hur urvattnat det ordet blivit, samt hur fel det börjat användas. Jag anser till exempel inte att det finns något som heter ”omvänd rasism” eftersom rasism alltid är rasism oavsett vilken etnisk grupp eller person som utsätts för det. ”Omvänd rasism” är möjligen vad vänstern ägnar sig åt. De avskyr uppenbarligen sin egen etnicitet så till den milda grad att de gärna förminskar sig själva, så långt det är möjligt. Det skriver författaren Eva-Lisa Dezmin i dagens krönika.

I Sverige är det alltid fråga om rasism vid minsta lilla kritik förd mot t ex flyktingpolitiken, eller när någon protesterar mot de eskalerande våldtäkterna och gruppvåldtäkterna, där män med utländsk härkomst är förövarna. Däremot är det aldrig fråga om rasism när man talar om offren för de här fruktansvärda övergreppen. Är inte det märkligt? Detsamma gäller när barn på skolor blir mobbade för att de äter fläskkött. Ni kan ju föreställa er vad som hänt om man istället mobbat de som vägrade äta fläskkött.

Man ser ”rasister” i varenda demonstration som har med samhällets trygghet att göra, eller om fattigpensionärernas situation, eller de mest utsatta i samhället. Då heter det ”Inga rasister på våra gator”. Exakt hur dessa blivit rasister, övergår mitt förstånd. För när demonstrationer istället handlar om att ta förövare i försvar (bara för att de råkar tillhöra en annan etnisk grupp än den svenska), då handlar det aldrig om rasism. Då är det viktiga att man klargör att ”våldtäkter är ett problem bland män och har inget med etnicitet att göra”. Att försöka komma tillrätta med problemet är mindre viktigt, det viktiga är att vi inte drar alla över en kam.

På senare tid har det slagit mig att det enklaste kanske är att köra med samma retorik. Om nu en dag fem svenska män gruppvåldtar en kvinna med utländsk härkomst och folk skulle få för sig att protestera mot det, då bör protesterna mot den demonstrationen låta: ”Inga rasister på våra gator”, med förklaringen att vi inte kan dra alla svenska män över en kam eftersom problemet egentligen handlar om att det är män som våldtar.

Speciellt tydligt blev detta i partiledardebatten i söndags. När Åkesson ville diskutera våldtäktsproblemet och varför man utvisar så få som begår den här typen av brott, ansåg Löfven att anställningstryggheten var lösningen på det.
Kanske är det då inte så konstigt att det här landet spårat ur fullständigt i jakten på att få triumfera som ”den humanitära stormakten”. Man bryr sig inte ett dugg om att de svagaste blir offer här, att både män och kvinnor far illa när otryggheten ökar, att det välfärdssystem som hårt arbetande skattebetalare byggt upp i generationer, har blivit en bidragsbank till människor som aldrig själva slitit ihop till det system som de åtnjuter.

Personligen skulle jag må illa om jag flytt till ett land, där jag fått alla förutsättningar att börja ett nytt liv, men där mina landsmän började sin vistelse med att ställa krav om särbehandling i alla möjliga och omöjliga situationer. Och när det landet böjer sig för dessa krav, tackar vissa av mina landsmän för det genom att börja begå grova brott. Om det landet då tagit mina landsmän i försvar och kallat medborgare som protesterade mot vansinnet för rasister, hade jag skakat på huvudet och allvarligt övervägt om jag alls ville bo där.
För ingen vill väl bo i ett land, där makthavare och en skränande vänster, utsätter sina egna medborgare för rasism.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Stötta fria röster och köp Dezmins nya bok Guessing game via denna länk:

Guessing game av E L Dezmin (Bok)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer