Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vi kommer att få se många kappvändare som Liljestrand framöver

av | 18 sep, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Plötsligt händer det att vi ser diverse tidigare PK-skribenters desperata och smått patetiska kappvändande för öppen ridå i mainstreammedier. Igår var det en av dem som skrikit högst om främlingsfientlighet, nazism och rasism som gjorde en u-sväng och anslöt sig till dem han tills helt nyligen anklagat för alarmister. Förstås syftar jag på Jens Liljestrand, en kulturredaktör på Expressen, som så sent som förra sommaren gav sig själv skulden för skogsbränderna i Sverige (alltså att dessa bränder var vita medelålders mäns fel, idioti som vanligt men man kunde inte förvänta sig något annat från en svagbegåvad kulturman). Kanske känner till och med Liljestrand vart vinden blåser, att det är dags att sluta dunka pannan blodig i förnekelse över att Sverige spårat ur. Han bor ju själv i Täby där macheteattacker på skolgårdar historiskt inte varit ett helt frekvent fenomen, och han har barn som är potentiella rån- och våldtäktsoffer i vårt av bomber och granater härjade samhälle. Så kom verkligheten till slut ikapp även den sköna snubben på sin höga häst.

Expressen är en av de mainstreammedier som annars bäst hänger med i Det Nya Sverige, även om man fortfarande publicerar förvirrat svammel från vänsterblivna PK-skribenter som Alex Schulman och Lars Lindström. De är sist ut som verklighetsförnekare, herrarna Schulman och Lindström, med allt färre läsare och allt fler som säger ifrån när deras pekoral publiceras. På Expressen kan knappast vara nöjd med Schulman och Lindström, jag gissar att många redaktörer skäms, därför man som alibi anlitar fler och fler mer sansade skribenter som Kajsa Dovstad, och man balanserar Schulmans och Lindströms dumheter med en klok ledarredaktion och med nyhetsrapportering om islamister som startar daghem och rapportering om kriminella klaner, sharia-ghetton, förfallen landsbygd och lögnerna om Sandvikenrapporten så att folk ska ha en gnutta förtroende kvar för tidningen, utan läsare, inga klick. På det sättet närmar sig Expressen alternativmediernas uppriktighet, trots att man fortfarande slirar in på termer som ”hatmedia” och annat fullkomligt omodernt. Självklart handlar Expressens anpassning till den nyare Sverigebilden om överlevnad, folk är less på lögner, kod 291 och mörkläggande av migrationspolitikens katastrofala konsekvenser för landet. Jag spår att Aftonbladet och Dagens Nyheter snart straffar ut sig som publikationer med noll trovärdighet om de inte börjar komma med i matchen. På Aftonbladet huserar fortfarande skribenter som Anders Lindberg och Jonna Sima, fullblodsmytomanerna, DN har sin chefsdemagog Wolodarski, en gosse som KGB:s propagandacentral vore stolt över. Dessa medieprodukter från Schibstedt och Bonniers är idag främst den vänsterliberala maktens verktyg, än något som kan betraktas som relevant journalistik.

Men tillbaka till Liljestrand. Han är intressant i sin enfald, och det är ren underhållning hur han nu försöker navigera för att inte stå ensam kvar när alla andra öppet erkänt att folk som jag och andra systemkritiker haft helt rätt i sin analys och sina förutsägelser om vart Sverige är på väg. Liljestrand är en typ som av Ture Nerman på 40-talet kallades ”roddare”, det vill säga när opinionen svänger så ror Liljestrand snabbt över till andra sidan och låtsas sedan sitta där som om han alltid tyckt att kriminaliteten är ett problem. ”Känner du också att du blir mer konservativ med åren?” frågar min vän affärsmannen över en Stureplanslunch och jag svarar, aningen skamset, att jorå, kanske. ”Åtminstone när det kommer till försvaret, polisen, lag och ordning, hela den biten.” Sen slår det mig: När blev det konservativt att vilja ha trygghet?”

Så inleds Liljestrands roddar-krönika och man riktigt känner ångesten över att han slagit sig för bröstet att han velat vara en duktig salongskommunist. Sen fortsätter han, med att angripa den vänster som bidragit till att Sverige formligen sprängs i bitar:

”Nu skakas landet av grova våldsdåd och problem som i årtionden har sopats under mattan av en vänster som är oförmögen att behandla kriminaliteten som ett allvarligt samhällsproblem ligger i öppen dager. Och samma vänster har alltså avfärdat de som har ropat på hårda tag som ”batongliberaler” och konservativa, och jag undrar varför? Varför skulle det vara konservativt att värna om ett brottsoffer? Varför skulle det vara progressivt att låta de svaga grupperna – de boende i problemförorterna, de ensamstående kvinnorna, de oförsäkrade, de nyanlända – drunkna i laglöshet? Jonas Wikström, pressekreterare för Vänsterpartiet, tycks betrakta det hela som en rent semantisk övning. ”Säg inte gängvåld, kriminella gäng, gängbrottslighet”, förmanade han i måndags på twitter. ”Högern älskar ordet ’gäng’ eftersom det utnyttjar folks rädsla för vanliga tonåringar som hänger i centrum. Säg maffia, organiserad brottslighet, kriminella. Det de håller på med är inget som uppstår spontant i ett ’gäng’.” Citatet är symptomatiskt för en vänster som vill reducera ”folks” högst konkreta rädsla för att bli skjuten, sprängd eller traumatiserad för livet till en fråga om retorisk poängplockning.

Medan Sverige blöder.”

Ojdå, hoppsan. SVERIGE BLÖDER. Vad är det man säger? När fan blir gammal blir han religiös? Eller, när samhällskollapsen hotar, blir till och med en pk-nisse lite orolig och fuktig i ögat? Sverige blöder minsann, det var tuffa ord från en kille som för bara några månader sedan utmålade mig som i princip en ny Hitler, bara för att jag stod på Mynttorget och sa exakt detta som han nu skriver i sin krönika. Ja, Sverige blöder, och Liljestrand och hans förljugna polare är de som krampatigt försökt upprätthålla den åsiktskorridor som bidragit till att vi nu sitter i skiten och att småbarnsmammor avrättas på öppen gata medan de håller sin bebis i famnen. Men visst, bättre att pk-nissarna vaknar nu än aldrig. Även om man får en känsla av att just Liljestrand knappast är en man som kommer slåss heroiskt för sitt land. För sånt krävs nämligen mod, och mod är det sista Liljestrand har.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer