Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Vi har anpassat oss bit för bit till en kultur som ligger milslångt ifrån vår egen”

av | 1 apr, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

”Någon fler än jag som minns de historiska felrekryteringarna som Poolia en gång gjorde reklam på? En visade när Jesus välkomnade Judas, en om arkitekten bakom det lutande tornet i Pisa och en om byggplanerna kring Regalskeppet Vasa. Vi vet hur resultaten blev och budskapet löd: ”Fel rekrytering kan stå dig dyrt.” Samma kan sägas om de nu styrande politikerna, skriver Eva-Lisa Dezmin.

Svenska folket borde ha den här reklamen i åtanke vid höstens val, för nu ser vi hur vår senaste ”rekrytering” har lett landet och vad det kostat oss. Inte bara rent ekonomiskt, utan även hur samhället som vi en gång kände det, sakta men säkert, suddas ut.
Givetvis är nuvarande regering inte ensamma skyldiga, den förra var inte mycket bättre, men hade folk förstått allvaret, skulle inte den destruktiva utvecklingen tillåtits fortsätta i fyra år till. Då hade vi lärt oss något av misstagen. Istället har vi anpassat oss bit för bit till en kultur som ligger milslångt ifrån vår egen och jag hade inte sagt någonting om det ledde till det bättre, men nu gör det ju inte det.

Så, låt oss summera. Vi har omröstningar i riksdagen kring luckorna i lagen om barnäktenskap, vi har olika öppettider på en del badhus för kvinnor och män, vi har DO-anmälningar kring så självklara saker som att man skakar hand med varandra, eller huruvida någon ska få bära slöja på arbetsplatser där detta är högst olämpligt, vi har skolbussar där pojkar och flickor åker åtskilda, vi har no go-zoner där svensk lag inte längre gäller, kvinnor som vill leva fria och trygga har allt svårare att göra det om de inte vill riskera att utsättas för grova våldsbrott, åldersfusk resulterar inte i några straff och kan t o m ge fördelar, och nu är böneutrop något som plötsligt kommer upp på dagordningen. Då har jag ändå inte tagit med allt.
Eftersom det beslutats att vi ska ha mångkultur, undrar jag också var all annan kultur tagit vägen. Jag hör t ex aldrig talas om krav på siesta, ändå bör det bo en hel del spanjorer här. Och om tanken är att Sverige ska anpassa sig efter alla andra kulturers fordringar och önskemål, är det ju märkligt att vi aldrig hör något från religiösa grupper tillhörande judendomen, buddhismen, hinduismen, eller varför inte djävulsdyrkarna. Var är deras krav på särrättigheter? Var är deras anmälningar hos DO? Om andra religioner ska vara våra riktlinjer (trots att Sverige är ett sekulärt samhälle), borde vi då inte foga oss efter fler än en religion? Annars kan vi inte stoltsera med mångkultur, för ordet innebär ju att vi har många olika kulturer, men hittills ser jag bara en som kräver särbehandling och som tar störst utrymme. Inte ens kristendomen gör lika mycket anspråk på att samhället ska foga sig efter den och då ska vi komma ihåg att just kristendomen är den största religionen här. Än så länge. Man behöver således inte ens vara konspiratorisk för att inse vad det är vi anpassar oss till och hur fort det går. Vi ser nya exempel på det varje dag.

Så, vad blir nästa steg? Att vi ska ha spöstraff? Att stöld kan resultera i att man får handen kapad? Att det blir lag på att bära slöja? Att kvinnan är mannens egendom? Att polygami ska bli lagligt? För tyvärr flyttas gränserna fram hela tiden och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om de här frågorna kommer att diskuteras i riksdagen om några år ifall detta får fortgå.
Hade det inte varit enklare om vi från början krävt att i Sverige gäller svenska lagar och värderingar, ingenting annat? Klarar man inte av att ta seden dit man kommer och anpassa sig efter vårt sätt att leva, kan man med fördel flytta till ett land som passar en bättre.
Varför måste det vara just i Sverige som det sunda förnuftet är det absolut fulaste som finns? Den galenskap vi nu bevittnar hade kunnat undvikas helt om vi tillsatt rätt beslutsfattare ifrån början. Tänk på det när du väljer landsledare i höst. För fel rekrytering kan stå dig förödande dyrt.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes senaste bok köper du här:

Wicked game av E L Dezmin 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer