Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vi behöver prata mer om lärarnas skamlösa hjärntvätt av våra unga

av | 29 nov, 2020 | Skolan

Lästid: 7 minuter

Då långtifrån alla internetanvändare är aktiva på Twitter innebär det att många har missat den informationskampanj som det migrationskritiska och nationella uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) under hösten 2020 genomfört i de svenska skolorna. Själv har jag, just via Twitter, tagit del av en hel del skolbesök som de unga AfS:arna filmat och lagt ut, och kan konstatera att flera av de där förekommande svenska rektorer och lärare har en skrämmande skev syn på yttrandefrihet och demokrati. För varje konfrontation med en värdegrundsaffekterad lärare växer mitt obehag. Skrikande och aggressiva lärare går hårt ut med rasistanklagelser, utan att kunna motivera sin ståndpunkt. De visar noll respekt för unga som helt lagligt genomför en informationskampanj utifrån att de faktiskt är bekymrade för sitt land. Lärarna som ska föreställa vuxna individer vägrar ta en sansad diskussion, de vägrar presentera sakliga argument, de vägrar visa varför vissa partier inte borde tillåtas informera elever om sin politik medan andra ska få göra det. Argumenten är endast känslomässiga och hysteriska. Frågan är hur dessa lärare kan anse sig själva vara goda och trovärdiga förebilder för barn och unga? För varje konfrontation blir det allt tydligare hur lärarnas vänsterliberala politiska sympatier genomsyrar deras undervisning – och att detta i sig är ännu en omfattande problematik i den svenska skolan, vid sidan av kravlöshet, våld och förslappning.

Videoklippen finns på Youtube och du kan själv se hur lärarna försöker mota bort AfS från området som ligger utanför skolans. Scenerna som utspelar sig är ovärdiga vuxna människor. De unga politiskt engagerade killarna frågar ”har du läst vårt partiprogram” och svaret de får är ”nej, det behöver jag inte, jag vet att det är rasism”. Lärarna beter sig direkt omoget, som trotsiga barn som vägrar acceptera att det finns en åsiktsmångfald som inte nödvändigtvis överensstämmer med deras. Då ska man komma ihåg att många av dessa lärare ogärna informerar sina elever om till exempel kommunismens grymma fasor. Den totalitära ideologin man fokuserar på är nazism, vilket är utmärkt, men samtidigt är andra antidemokratiska ideologier en blind fläck i den svenska skolans öga – som politisk islam och alla de mörka avarter av socialism som plågar samhällen runtom i världen i skrivande stund.

Fler och fler unga är otrygga och oroliga över hur brottsligheten eskalerar och ser sambandet mellan migrationspolitiken och den negativa samhällsutvecklingen. Man är orolig över att det inte ställs krav, och att invandringen bara fortsätter. Att de utsatta områdena bara blir fler och fler. Skolans viktiga roll går förlorad när lärare inte kan presentera sakliga argument och bete sig hederligt – och istället agerar propagandister åt en allt trasigare stat.

Vad säger läroplanen för gymnasiet? Där står mycket, men ingenstans sägs att åsikter ska förtigas och motas bort. Till exempl kan vi på Statens Skolverks hemsida läsa följande:

”Skolan ska vara öppen för skilda uppfattningar och uppmuntra att de förs fram. Den ska framhålla betydelsen av personliga ställningstaganden och ge möjligheter till sådana. Undervisningen ska vara saklig och allsidig. När värderingar redovisas, ska det alltid klart framgå vem det är som står för dem.”

https://www.skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-och-amnen-i-gymnasieskolan/laroplan-gy11-for-gymnasieskolan

Mattias From sitter i kretsstyrelsen AfS i Halland och arbetar med opinionsbildning för partiet. Han är också en av dem som åkt ut till skolorna för att dela ut flygblad och prata med eleverna. Jag ringde upp honom för att prata lite av hur han ser på skolornas hantering av politiska åsikter som de vuxna ogillar.

– Jag blev själv förvånad över hur aggressivt vi blivit bemötta, säger Mattias From. Vi har varit på tio gymnasieskolor och oftast tar det max fem minuter så ska skolledningen köra bort oss. Trots att vi står utanför skolans område, på allmän plats. Att ansöka om tillstånd är meningslöst för vi vet att vi aldrig skulle få tillstånd att besöka skolorna officiellt. De hänvisar till värdegrunden, och att vi är ett extremt politiskt parti. Samtidigt har man inga problem med att välkomna vänsterpartier. Man har ju rätt att neka partier som inte finns i kommunfullmäktige eller i riksdagen, men det är inte skälet till att man nekar oss. Istället är det uttryckligen politiska skäl.

– De är oerhört fientligt inställda till oss. Senast nu på Kunskapskällans gymnasium i Herrljunga. Inför det besöket hade rektorn skickat ut mejl till alla elever och varnat att det högerextrema och rasistiska partiet AfS gör skolbesök i regionen. Det var efter att vi gjort skolbesök i Alingsås. En av eleverna skickade rektorns mejl till oss. Vi hade inte tänkt besöka den skolan för den är inte så stor och ligger så långt bort. Men när hon så tydligt tog politisk ställning mot vårt parti bestämde vi oss för ett besök på hennes skola. Flera elever var positiva och tog emot våra flygblad. Det som är intressant är att dessa flygblad beslagtogs av skolans personal. Lärare och rektorer ryckte flygbladen ur händerna på eleverna. Flera elever vittnade om detta. Det är väldigt tveksamt om en skolledning får agera på det sättet.

– En annan sak som hänt vid skolbesöken är att man ringt på polis, i samtliga fall har polisen gett oss rätt att stå precis utanför på allmän plats. Det är inte olagligt att stå på en trottoar, man har man rätt att väcka opinion och dela ut flygblad. Och filma. Det har skolpersonalen varit väldigt upprörda över, de har nämligen ingen koll på lagstiftningen. I vissa fall har de kommit fram och försökt ta kameran ur handen på oss på ett aggressivt sätt. Det är när de märkt att de gjort bort sig.

Hur känns det att se de här vuxna människorna som ansvarar för att utbilda elever, agera så här barnsligt?

– Det är bedrövligt. Jag blir väldigt upprörd när lärare går in och ska ha tolkningsföreträda för eleverna, att de bestämmer vilka åsikter elever ska få ta del av. Elever ska ju ha rätt att ta del av alla åsikter och bilda sig en egen uppfattning genom att ta del av fakta. Dessutom har skolpersonal inte samma hållning mot vänstergrupper. Man skickar inte ut varningsmejl då en vänstergrupp ska besöka en skola. Hela lärarkåren är infiltrerad av vänsterfolk. På ett av gymnasierna kontaktades vi av en person i personalen som skämdes över skolledningens agerande. Denna person vittnade om hur vänstervriden lärarkåren är. Personen tyckte också det var helt fel att vi blev behandlade som vi blev.

Vilka reaktioner har ni fått av eleverna?

– Det har varit väldigt blandade reaktioner. En del är väldigt emot, en tjej spottade på oss. Vissa andra har sagt mindre väl valda ord. Men den stora massan har inte varit negativt inställd till oss. Vissa vill inte ta emot flygblad pga kompistryck. förhållandevis många tar emot våra flygblad. Vi har även blivit kontaktade av elever som vill att vi ska komma på besök till deras skola.

Är eleverna oroade över Sveriges utveckling?

– Ja, många är otrygga och oroliga över hur brottsligheten eskalerar och ser sambandet mellan migrationspolitiken och det som nu sker. Man är orolig över att det inte ställs krav, och att invandringen bara fortsätter. Att de utsatta områdena bara blir fler och fler. Många upplever en maktlöshet, att politiker inte lyssnar. Och att de här kritiska åsikterna inte är legitmita att ha. Återvandring är ju en kontroversiell åsikt som vi är det enda partiet som driver. Och det är är en huvudfråga som vi lyfter med eleverna. Samt motståndet mot massinvandringen, motståndet mot EU. Återvandring är den fråga som väcker flerst delade åsikter bland eleverna. Men deras attityd kan också bero på vad lärarna sagt om oss. Lärarna är ju en auktoritet som präglar elevernas åsikter. Många har har förtroende för sin rektor, de tror att hon gör sin bedömning på goda grunder.

Om skolpersonalen vore neutral kanske man hade kunnat bilda sig en egen uppfattning.

Hur tycker du att skolorna borde bemöta er?

– Med respektfull dialog och sakliga argument. Jag tycker att man ska respektera att man har rätt att väcka opinion, man ska bemöta oss på ett professionellt sätt, inte vara aggressiva mot oss. Man ska betrakta oss som andra politiska partier. Jag tycker att man ska bjuda in alla politiska partier till skolorna. Istället vänder och vrider man på olika regler för att kunna porta de partier vars politiska åsikter man ogillar.

Har skolpersonalen bemött er med sakliga argument, tycker du?

– Nej. De kommer bara med känsloargument. Vilket knappast gör dem mer trovärdiga och jag tror de riskerar att sjunka i förtroende hos sina elever. För man ska inte underskatta elevernas förmåga att se vad som händer i samhället. Alla vet vilka områden som är på polisens listor… Alla vet vilka som begår gruppvåldtäkter och förnedringsrån. Problemen har växt sig så stora att många elever blir mer positiva till partier som vårt. Och fler och fler ser igenom att lärarna inte är objektiva.

Ska ni fortsätta med skolbesöken?

– Ja, det är tanken, avslutar Mattias From.

Här kan du se skolbesöken och skapa dig en uppfattning – är det verkligen så här bildade lärare ska bete sig?

https://youtu.be/zk2NvqdeTM4

https://www.youtube.com/watch?v=aX-QTdIcfuc

https://www.youtube.com/watch?v=42imNsE5eng

https://www.youtube.com/watch?v=l2GBUsWWgz8

https://www.youtube.com/watch?v=MZo0VUwKP5A

 

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer