Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vi behöver fler ”järnladys” och färre mesproppar i debatten

av | 10 jan, 2020 | Media

Lästid: 4 minuter

Jag undrar lite över hur det står till med kuraget och ryggraderna i landet Lagom? Läser att ”mobben tvingat bort” journalisterna Erika Bjerström och Magda Gad från sociala medier. I alla fall Erika Bjerström, som delvis kritiserade (helt riktigt!) men delvis också rosade klimatalarmisten Greta Thunberg, har gjort stort nummer av att hon ”lämnar Twitter”, inte för att hennes närvaro gjort särskilt stora avtryck dessförinnan, men nu var det dags för en portion drama queenskap. Diverse skribenter och kändisar gör samma slags utspel med jämna mellanrum, det ska tas pauser och time out och så fort någon hamnar i minsta lilla skitstorm så åker offerkoftan på och kontot stängs ner. Lägg av med överkänsliga snöflingefasoner och ta fajten istället. Får du ordet nazist slängt i nyllet är du i gott sällskap. Slå tillbaka! Vi behöver fler modiga röster och färre räddharar i debatten.

Jag skriver denna text på dagen tre år efter att min egen skitstorm bröt ut då jag kritiserade Sveriges misslyckade migrationspolitik och fiaskoartade integration i tjeckisk TV. Japp, det var 10:e januari 2017 och självaste Löfven gick ut några veckor senare och låtsades chockad över mina ”konstiga” uttalanden. Aldrig att jag tänkte lämna arenan trots bra mycket större skitstormar än både Bjerström och Gad får vara med om nu. Man kan inte dreva mot ett villebråd som vägrar bli jagat. Dessutom har jag fått rätt på allt, jag menar det jag sa i januari 2017 var en blek version av den svenska verkligheten, hur hårt än Anders Lindberg, Wolodarski, Greider, Löfven, Morgan Johansson, Ygeman, Ylva Johansson, Jerzy Sarnecki, Pehr Gyllenhammar med fler med fler försökt och försöker förneka det svenska tillståndet! Lögnerna har exponerats och systemets fiasko sprider sig som en exploderande bajamaja över etablissemanget. Varenda sunt tänkande människa ser hur det ser ut, sjukhuspersonalens elände, polisens otillräcklighet, de brinnande bilarna, kulturkrockarna, kvinnoförtrycket, skolornas katastrof, laglöshet, kriminalitet, ökande arbetslöshet, sexuellt våld, sharialagar, extra utsatta områden, klanvälde, 120.000 nya uppehållstillstånd bara 2019 samtidigt som det ljugs om att massinvandringen hejdats, Sverige kvider och stönar och ber om nåd men ändå är det bara nån enstaka verbal pajkastning på sociala medier som skapar de riktigt stora moraliska stormarna.

Varför backar ni, Erika och Magda, varför backar andra, varför står ni inte bara på er och säger det ni tror på? Varför låter ni andra diktera vad ni ska tycka och tänka? Alla vet ju att några sura kommentarer inte gör en debatt och varje gång några kloka individer lämnar scenen lämnar man fältet fritt åt idioter. De, som redan förstört så mycket. De som faktiskt är onda på riktigt för de saboterar landet och alla möjligheter för samhället att försöka upprättas. De som ljuger, desinformerar och polariserar, de som vill att barn ska vara rädda, de som blundar för att barn våldtas, de som tycker att kriminella ska behandlas med silkesvantar.

Stå på er istället ni som går mot strömmen!

Vi behöver järnladys, fighters, hårdingar, vi behöver inte mesproppar och offerkoftor som lägger benen på ryggen så fort det hettar till minsta lilla.

You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Winston Churchill

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer