Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vem ska skydda Sverige från Stefan Löfven?

av | 22 jul, 2017 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Till er i den så kallade oppositionen vill jag rikta frågan: Vill ni att rikets säkerhet även i fortsättningen ska ligga i händerna på dem, som äventyrat den å det grövsta? Förstår ni i oppositionen vad ni medverkar till, om ni inte agerar snarast och ser till att Löfvenregeringen faller? Eller tänker ni låta en statsminister som förrått sitt eget folk sitta kvar?

Sånt händer inte i Sverige! Känns frasen igen? Varje gång något riktigt otäckt sker stannar folk upp i Sörgården och bligar nyvaket omkring. Vadå? Här? Nej, omöjligt. Föreställningen om Sverige som en mycket speciell och undantagen plats lever vidare. Det hemska händer överallt, utom just här.

Jag vågar dock påstå att det som pågår just nu och som döpts till det vagt och icke hotfullt klingande Transporstyrelseskandalen, är en storm av helt annan dignitet än vi hittills erfarit. Och i samband med efterskalvet blir den socialdemokratiska maktens arrogans tydlig: Här lyckas man bräda samtliga svenska storspioners underrrättelseverksamhet sammantaget med hästlängder, och ändå fortsätter statsminister Stefan Löfven hålla sig undan någonstans i sommarsverige. Ätandes tårta kanske, han fyllde ju sextio igår.

Sverige är speciellt, ja. Så pass speciellt att dess regering nu medvetet förrått sitt eget folk. Ja, du läste rätt, vår regering med samtliga sina ministrar har begått förräderi mot oss, sina egna medborgare. Man har orsakat en läcka med känsligt material av sådan magnitud att det knappt går att ta in omfattningen, och försökt mörka den trots att man känt till hur illa ställt det varit. Jag vet att det finns journalister som i stora medier skrivit att de inte förstår vad ”den här skandalen” handlar om, men då kan jag berätta: Det handlar om att ytterst känslig information om rikets säkerhet just nu är i främmande händer på grund av våra ministrars okunnighet, nonchalans, dumhet, inte vet jag… Ligger och skvimpar öppet och kan säljas för en slant till den som är intresserad. Att inta Sverige sas redan innan vara en barnlek. Med hjälp av den ytterst känsliga och hemligstämplade information som nu enkelt kan säljas vidare till den som är intresserad och kan betala för den, hamnar barnleken på ren bebisnivå. Eller vad sägs om att ge bort nyckeln till Kungariket? Så beskrevs det av David Heed, som ansvarade för delar av Transportstyrelsens IT-säkerhet, i en intervju i SVT. Inget i den läckta databasen var krypterat. Bland de läckta uppgifterna finns till exempel hela det svenska körkortsregistret, även känslig information om vägar, hamnar, broar och tunnelbanor i Sverige. Dessutom hemadresser till samtliga svenska stridspiloter med civila flygcertifikat. Samt det militära fordonsregistret…

 

Stefan Löfven är statsminister i riket Sverige. Stefan Löfven är ansvarig för den här vedervärdiga soppan, som dessutom inte är avslutad på långa vägar. Den här känsliga informationen om Sverige kommer finnas tillgänglig för vilken makt som än vill betala, ända tills i höst. Det går inte att dra i nödbromsen och stoppa i just det här ögonblicket.

Däremot går det att stoppa Stefan Löfven från att göra mer skada.

Vi har en opposition, en Allians, som skulle kunna avsätta den regering som förrått sitt eget folk. Det är fullt möjligt. Det behövs ett misstroendevotum. Men istället står den så kallade oppositionen och velar, kanske äter de också tårta, kanske ligger de och slumrar i någon solstol, kanske är de till och med ovilliga att ta över rodret på den märkligt sjunkande skuta som är Sverige. Vem kan styra landet? Vem kan städa upp i den röra som Löfven, Ygeman och Johansson åstadkommit? Vem vill ta sig an den otacksamma uppgiften att försöka räta upp vårt arma land? Vem tänker skydda oss från Stefan Löfven?

Till er i oppositionen vill jag rikta frågan: Vill ni att rikets säkerhet även i fortsättningen ska ligga i händerna på dem, som äventyrat den å det grövsta? Löfven teg still och hoppades att inte bli påkommen, han klubbade igenom Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågrens löneförhöjning, de var 21 ministrar vid sittande bord, hon fick tretusenfemhundra kronor mer i månaden trots att hon höll på att utredas av polisen. De visste vad de hade att göra med! Ygeman har erkänt att han kände till läckan. Infrastrukturminister Anna Johansson, å andra sidan, ser skuldtyngd ut och vägrar svara på fler frågor… Löfven är så pass försvunnen att röster höjts om att man bör kalla in Missing People för att gå skallgång efter honom. Förstår han och hans närmaste ens själva vad de utsatt och utsätter Sverige för? Förstår ni i oppositionen vad ni medverkar till, om ni inte agerar snarast och ser till att Löfvenregeringen faller?

Centern har i skrivande stund sagt att de inte vill väcka misstroendevotum mot regeringen. ”Vi anser att vi bör ta ansvar för Sverige och undvika en kris”.

Genom sitt ställningstagande visar Centern att ansvar är det sista de tar. Tvärtom ansluter det gamla bondepartiet sig till dem som förrått Sverige – vår egen socialdemokratiska rödgröna regering. Håll gränsen, sa en gång Torbjörn Fälldin, partiledare för Centern och Sveriges statsminister 1979-82. Just nu finns dessvärre ingen här som kan det.

 

*******

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer