Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Veidekke försvarar samarbetet med Özz Nujen: ”Motverkar svarta löner och fusk”

av | 28 jun, 2018 | Uncategorized, Terrorism

Lästid: 3 minuter

Med anledning av att byggföretaget Veidekke anlitat Özz Nujen som debattledare för ett seminarium om svart arbetskraft i byggbranschen under årets Almedalsvecka i Visby, har ett antal privatpersoner hört av sig till företaget och ifrågasatt samarbetet. Nu har Veidekke svarat och försvarar sitt samarbete med Özz Nujen med argumentet att han utsätts för samma attack som fotbollsspelaren Jimmy Durmaz, och att Özz Nujen inte är dömd för något brott. Dock måste man inte vara rättsligt dömd i Sverige för att bli avbokad från föreläsningar och event, något många offentliga personer med ”fel” sorts åsikter kan vittna om, senast till exempel opinionsbildaren Ann Heberlein. Till skillnad från Özz Nujen har dock Heberlein inte bidragit till att en kriminell person uppehållit sig i Sverige och sedan begått grovt terrorbrott.

Det finns dessutom anledning att fråga sig hur byggföretaget Veidekkes kopplingar till den politiska sfären o allmänhet och den socialdemokratiska i synnerhet ser ut. Veidekkes kommersiella direktör Lennart Weiss presenterar sig själv som socialdemokratisk opinionsbildare och debattör samt bostadsexpert. Hur utbredd är vänskapskorruptionen i byggbranschen egentligen? Har Veidekke sponsrat Özz Nujens byggen? Det finns skäl att tro att det av Özz Nujen ledda seminariet inte kommer att besvara denna fråga, trots att avslöjanden utlovas…

Jag återger här en av mailkonversationerna mellan en av de privatpersoner som hört av sig till Veidekke och en analytiker på företaget i sin helhet.

Hej Veidekke

Beklagligt att Ni stödjer och uppenbarligen tar politiskt partiställning när det gäller ert samröre med komikern som Özz Nujen, som tillsammans med sin familj terrorfinansierat massmördaren Rakhmat Akilov och ägnat sig åt svartbyggen på Gotland. Mest tragikomiskt är att man, trots det, låter komikerns agera debattledare med just detta som tema. Är det något Veidekke verkligen ska involvera sig i? Jag tycker aningslöst och Er trovärdighet står på spel. 

Mvh XX, privatperson

Svar från Veidekke:

Hej XX, 

Veidekke har känt till medieanklagelserna mot Özz Nüjen och har fullt förtroende för honom och de uppgifter han lämnat.

Vi ser att Nüjen är utsatt för ett angrepp som liknar det Jimmy Durmaz utsattes för efter Sveriges förlust mot Tyskland i fotbolls-VM. Vi ger inte efter för den typen av påtryckningar.

Özz Nüjen är en av Sveriges bästa moderatorer och vi har haft ett fantastiskt bra samarbete kring Super Tuesday i flera år. Det samarbetet fortsätter även i år.

Det pågår oss veterligen ingen granskning av Özz Nüjen av någon instans av rättsväsendet. Han är alltså inte misstänkt, anklagad, åtalad eller dömd för att ha gjort något fel. Det vore orimligt att säga upp ett avtal på basis av hörsägen. 

Skulle det visa sig att Özz Nüjen brustit, eller agerat felaktigt, får vi ta ställning till det då. Veidekke står för sunda och rättvisa villkor och är fortsatt en av de aktörer som hårdast driver motverkan av fusk och svarta löner i byggbranschen hårdast.

Ha en trevlig kväll! 

Med vänlig hälsning

Linda Jonsson

Analytiker

Veidekke Sverige AB  

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

    

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer