Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

VD för Riksteatern förlöjligar kvinnoförtryck: ”Vilken tur att en kvinna stoppades på en buss”

av | 28 jul, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 4 minuter

Situationen i Sverige har nu blivit så absurd att en framstående kulturman (givetvis priviligerad och fjärran från könsstympning, balkongflickor och barnäktenskap) känner sig manad att gå ut i sociala medier och förlöjliga det faktum att kvinnors frihet i Sverige beskärs mer och mer. Helt utan att själv inse att han på detta sätt spelar kvinnoförtrycket i händerna försöker han härmed plocka billiga ”godhetspoäng” till sig själv, kanske i förhoppning om att få ryggdunkar från sina vänner? Man kan fråga sig vilka andra situationer Riksteaterns VD Magnus Aspegren tycker vore tursamma för att han ska kunna framstå som extra rättrådig och inkluderande? Givetvis är det knäpptyst från dem som kallar sig feminister.

”Vilken tur att flera bilar brann i natt….”

”Vilken tur att småflickor måste gå i slöja…”

”Vilken tur att den där kristna kvinnan våldtogs, torterades och stenades till döds…”

”Vilken tur att ungdomar kastade sten på polisen…”

”Vilken tur att några småtjejer blev grovt gruppvåldtagna….”

”Vilken tur att 90-åriga pensionären fick sin guldkedja avryckt…”

”vilken tur att man hittat ännu ett djur som plågats till döds…”

Ja, jag radar upp flera olika exempel på vad Magnus Aspegren skulle kunna utbrista ”Vilken tur” om. I själva verket är det stor tur, enligt Aspegrens sätt att betrakta världen, att Sverige plågas av kriminalitet, otrygghet, nedmontering och att grupp ställs mot grupp. Allt det måste vara enorm tur, för att vi som protesterar mot vansinnet ska få något att skriva om? Aspegren tycker det är viktigare att peka ut att vissa protesterar, än att själv ställa sig på offrens sida? Hur är det för en kvinna att arbeta med en sådan chef egentligen? Hur sexistisk och förtryckande är en man som har sådana åsikter? Det ger inte mig någon större lust att besöka hans kulturscen i alla fall.

I Aspegrens kommentarsfält vädras dessvärre ytterligare naiva, världsfrånvända kommentarer.

”En svensk kvinna erfar exakt lika mycket begränsningar och dumheter från svenska män som från män av andra kulturer” slår en Sofie Ejmunds fast (trots att hon initialt, med rätta, klandrar Aspegrens inlägg).

Man tar sig faktiskt för pannan. Så svenska män kräver att småbarn ska kläs i slöja för att de annars kan väcka oönskade sexuella lustar? Svenska män dödar sina kvinnor för att de inte täcker sig eller för att de vägrar ta på sig ett huckle? Relativiserandet av religiöst och fundamentalistiskt förtryck frodas när sådana åsikter framförs. Det är rent genant att läsa. Men dessvärre åsikter som grasserar lite här och där i Sverige, ofta bland dem som vill anse sig extra frigjorda och moderna.

Det har varit väldigt tyst från dem som kallar sig feminister om incidenten med den lättklädda tjejen som kastades av i bussen i Malmö. Hur kan någon som kallar sig feminist tiga när kvinnor förtrycks? Men världen är upp och ner i Sverige nådens år 2019. Busschaufföre i Malmö har nu stängts av från sin tjänst, men en individ som Aspegren sitter kvar på sina höga hästar och struntar fullkomligt i kvinnors fri- och rättigheter. Istället spelar han förtryckarna i händerna. Han borde läsa på vad som hände i Iran 1979, då vänstern hjälpte islamisterna till makten.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer