Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Varje demokratiskt land borde vara i chock över Australiens förvandling till brutal diktatur

av | 27 sep, 2021 | Coronakrisen

Lästid: 4 minuter

Det är öronbedövande tyst i våra etablissemangsmedier om de fruktansvärda övergrepp som ”i hälsans namn” just nu pågår i Australien. Det tidigare fredliga landet har under coronakrisen förvandlats till en brutal polisstat, en diktatur. Landets gränser har varit stängda sedan i mars förra året för resenärer från andra länder. Den som följer utvecklingen i sociala medier får ta del av filmer och inlägg där befolkningen vittnar om hur ett nyss demokratisk land nu förtrycker sitt folk. Australien av alla länder, vem hade kunnat tro det? Där fullt munderad polis med kraftigt våld går på sina egna oskyddade medborgare, där man slår besinningslöst mot såväl gamla som småbarnsföräldrar. Allt på grund av vettlösa och bisarra regler för att kontrollera befolkningen, trots att landet haft en låg spridning och få döda av viruset. Om dylikt skedde i till exempel Polen eller Ungern är jag säker det hade blivit ett ramaskri. Men nu är det som om övergreppen inte existerar. Rekordmånga australiensare vill nu lämna landet – men många får avslag.

Hur kommer det sig att inte utvecklingen i Australien fått större uppmärksamhet? Scener där fullt beväpnad polis går till attack mot människor som enbart vistas ute utan munskydd är hjärtskärande. Scener där flera beväpnade poliser slår på en liggande halvnaken man etsar sig fast på näthinnan. Strypgreppet på en försvarslös kvinna. Tunga militärfordon som patrullerar gatorna. Demonstrationståg som bryter genom polisens barriär och rusar vilt framåt. Scenerna är dystopiska. Nyss var Australien för många ett land att drömma om, frihetligt och trevligt, ett efterlängtat resmål. Nu är det ett skräckexempel. Och allt fler ifrågasätter huruvida det verkligen handlar om att skydda folks hälsa? Med rätta undrar man över agendan här. Varför går Australiens regering så hårt åt sina medborgare? Följdfrågan blir logiskt nog, kan samma utveckling ske även i andra demokratiska länder? Till exempel i Sverige?

I Australien måste invånare ansöka om lov hos myndigheter för att få lämna landet. Under sommaren 2021 har ansökningarna om att få lämna landet ökat. drastiskt I augusti inkom nästan 40 000 förfrågningar, vilket är bland det högsta sedan mars 2020. Nästan 14 900 uppger att de vill vara borta i minst tre månader. Men en tredjedel har nekats utresa av myndigheterna för gränskontroll, rapporterar Aftonbladet. De allra flesta ansökningar har kommit in efter att delstaten New South Wales ålades nya hårda restriktioner som en politiker jämförde med med naziststyret under andra världskriget. ”Det är helt fruktansvärt. Det har blivit som en polisstat”, säger en svenska till Aftonbladet som bor i landet.

Världen ser stillatigande på. Hur kan det komma sig att inte fler protesterar när en demokrati smulas sönder framför våra blickar? Vi har tidigare sagt att vi aldrig mer kan acceptera när övergrepp sker och diktatur införs, men när det gäller Australien tycks alla vackra ord som bortblåsta. Det är förfärligt just nu ”down under” och jag önskar alla som kan kunde utöva påtryckningar mot den australiska regimen som verkar blivit skvatt galen. Men det är som sagt tyst från vanligen högljudda kritiker av övergrepp och tyranni. Innebär det att man ger sitt samtycke till att Australien inte längre är en demokrati? Vad det innebär för övriga världens ”fria” länder återstår att se.

 

*******

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer