Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Varför vidtas inte snabba åtgärder när man nu öppet vågar påtala problem med migration och integration?

av | 5 jan, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 6 minuter

Plötsligt tävlar man i konsten att inte vara naiv. Ingen kallas längre rasist när den påtalar problemen med stor flyktinginvandring och bristande integration och öppet säger att det är dags att vidta åtgärder för att få bukt med problemen. Så vad blir kontentan? Vad händer i landet Sverige? Vidtas radikala åtgärder för att få ordning på integrationen? Stoppas invandringen, åtminstone temporärt, så verklig återhämtning av landet kan börja ske? Svaret är nej. Om man ska jämföra är det som om läkaren säger åt alkoholisten att fortsatt drickande utsätter honom för en livsfara – men den gode alkisen fortsätter att självmordsbenäget klunka i sig av spriten.

Trots att problemen i Sverige eskalerar och otryggheten växer, tuffar den humanitära stormakten vidare som om allt är frid och fröjd. Fem brutala gängvåldtäker på kort tid, både i Malmö och utanför Stockholm. Nya mord, skjutningar, sprängda hyreshus med tredje man som skadas. Gäng som konfronterar lediga poliser. Samtidigt knivhuggningar på akutmottagningar, vandalisering, stenkastningar, slagsmål med många inblandade. Trots att alla siffror och undersökningar angående migrationspolitiken pekar i en viss riktning, envisas de sittande politikerna med att driva en politik som går åt diametralt motsatt håll.

Den senaste tiden har en rad nya utspel skildrats i medierna. Utspel som samtliga går ut på att öppet förklara de negativa konsekvenserna av en stor asylinvandring. Först ut var finansminister Magdalena ”Magdad Bob” Andersson, som strax före jul tog bladet från munnen och erkände att integrationen inte fungerar i Sverige och att det vore bäst för alla inblandade om asylsökande tog sig till andra länder, eftersom mottagandet hos oss inte funkar något vidare.

Näst på tur är Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi, som den 3 januari skriver på DI Debatt att flyktinginvandring under lång tid påverkar Sveriges offentliga finanser negativt, på grund av den långa tid det tar för framför allt flyktingar från länder utanför Europa att komma in på arbetsmarknaden. De flyktingar Sverige tog emot under flyktingkrisen 2015 kommer således sannolikt att påverka de offentliga finanserna negativt under lång tid framöver, skriver Hammarstedt i sin text där han även publicerar en studie som bekräftar hans analys.

Vad gäller brottsligheten ser det inte heller så ljust ut. Den 3 januari tar även regionspolischef Carin Götblad till orda och presenterar en dyster bild av samhällsutvecklingen: ” Polisen är inte dimensionerad för att möta omfattningen av den kriminalitet som har utvecklats de senaste åren”, säger hon och beskriver en verklighet av grovt våld mot enskilda poliser, fördubbling av antalet mord och familjer där nära nog alla män är kriminella. Enligt Göthblad är det grovt kriminella nätverk som står bakom en stor del av kriminaliteten och dessa har ofta kopplingar till landets mest utsatta områden, som i hög grad karakteriseras av social och ekonomisk utsatthet.

Inte nog med det. Samtidigt publicerade också den ansedda nyhetsbyrån Reuters en text med rubriken ”Violent crime rises in Germany and is attributed to refugees” där man tar upp en nyligen genomförd tysk studie utförd i delstaten Niedersachsen som visar ett nära samband mellan flyktinginvandring och ökad brottslighet. Enligt studien har den grova brottsligheten ökat med 10% under åren 2015 och 2016. 90% av denna ökning står unga manliga flyktingar för, den kategori som i Sverige kallas ”ensamkommande”, då de saknar familj och släktingar när de invandrar. Främst är det flyktingar som har liten chans att beviljas asyl som begår flest brott, visar studien. De som kommer från krig, från till exempel Syrien, och har således bättre asylchanser, är mindre brottsbenägna än andra asylsökande, men fortfarande mindre laglydiga än gemene tysk. Studien visar att det skett en markant ökning av brott utförda av unga manliga flyktingar i åldrarna 14-30 år de senaste två åren. Det är stora skillnader på olika flyktinggrupper och även beroende på hur deras chanser är att stanna i landet. De som känner lite hopp är mer benägna att begå brott. De som däremot återförenas med sina familjer är mindre brottsbenägna, då familjen fungerar som brottsförebyggande och kriminalitetsreducerande. Bland dem som är överrepresenterade i den grova brottsligheten är till exempel migranter från Nordafrika, som har små chanser att få uppehållstillstånd i Tyskland. 17% av brotten utförs av nordafrikanska migranter, trots att de bara utgör 1% av flyktingarna i undersökningen. Det är inte helt otroligt att det förhåller sig på liknande sätt i Sverige. Tittar man till exempel på den högt kriminellt belastade gruppen av unga män som går under samlingsnamnet ”marockanska gatubarn” i Stockholms city, anas likheter med den tyska studiens slutsatser.

Enligt den enda (inofficiella) studien som gjorts i Sverige om sexualbrott och invandring har vi även siffror som visar följande:

Män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter. (Svenskar kommer först på fjärde plats, efter afghaner, irakier och somalier.)

Två av tre grova våldtäkter begås av asylsökande eller män som getts uppehållstillstånd.

Landsgrupper med högst faktor (sannolikhet) att begå grov våldtäkt är i turordning algerier, afghaner, tunisier, marockaner och palestinier.
95,6% av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst.

Flest överfallsvåldtäkter räknat i individer begås i turordning av somalier, eritreaner, algerier, irakier och gambier.

90% av gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan.

Och som grädde på moset tar den före detta moderate finansminister Anders Borg bladet från munnen och klandrar Fredrik Reinfeldts flyktingpolitik. Borg skriver på Facebook att Sverige borde hålla fast vid en ”uppstramning av invandringen”. Han fortsätter: ”Dagens system för mottagande och bristen på flexibilitet på arbetsmarknaden gör integrationen mycket långsam”.

Knappt 3 500 sökte asyl i Danmark under 2017. Med rubriken ”Asyltallene falder i hele Europa: Så hvorfor får svenskerne stadig syv gange flere flygtninge end os?” (Asylsiffrorna sjunker i hela Europa: Så varför får svenskarna fortsatt sju gånger fler flyktingar än oss?) analyserar den danska tidningen hur det kommer sig att Sverige har fortsatt stor asylinvandring. Orsakerna är bland annat att ayslsystemet inom EU mer eller mindre brakat samman vilket gör det möjligt för flyktingar att söka sig till det land de helst vill komma till (Sverige). Att det är enklare att få upehållstillstånd i Sverige, samt att man lockas hit av nätverk och vänner. Och jag gissar, även generösa villkor och bidrag? Ryktet om Sveriges rikedomar är ingalunda dött, är jag rädd… Sverige sticker fortfarande ut jämfört med andra länder i Europa, gränsen står öppen och det kommer hundratals personer varje vecka. Bara under vecka 52/2017 sökte totalt 354 personer asyl i landet.

Under 2017 fick totalt 135.459 personer uppehållstillstånd i Sverige. Samtidigt sökte 25.666 personer asyl i Sverige under året. Den första januari 2018 fanns 76.640 personer i mottagningssystemet varav 64.602 som väntar på ett första beslut om UT. Ja, om man jämför Sverige med övriga Norden så sticker Sverige verkligen ut. Övriga Norden tar tillsammans bara emot en fjärdedel asylsökande jämfört med vad Sverige gör. Denna redan nu höga siffra för Sveriges del kommer förmodligen att fördubblas med den påföljande anhöriginvandringen.

Beviljade asylansökningar/uppehållstillstånd för asylsökande i Norden 2017:


Samtidigt som politiker, poliser och forskare alltså går ut och nu öppet erkänner problemen med stor invandring och den haltande integrationen och det presenteras en internationell studier som visar att unga flyktingmän är överrepresenterade i grov brottslighet, fortsätter alltså Sverige ta emot tusentals nya asylinvandrare, helt utan att presentera en plan för hur detta ska ske så att tryggheten ska säkras och integrationen underlättas. Jag undrar hur det går ihop? När – och hur  – tänker svenska politiker börja ta ansvar för landet? Att dagarna i ända upprepa att allting är ”oacceptabelt” likt en trasig grammofonskiva duger inte längre.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer