Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Varför ställs inte Löfven till svars för sitt brutna löfte till terroröverlevaren Iryna, när Kristersson ständigt hånas för sitt brutna löfte till Förintelseöverlevaren Hédi Fried?

av | 16 dec, 2019 | Socialdemokratins dödsryckningar

Lästid: 4 minuter

Stefan Löfven envisas med att gång på gång poängtera att Ulf Kristerssons brutit ett löfte om att inte samarbeta med SD, till Förintelseöverlevaren Hédi Fried, nu senast i sitt jultal från Visby. Men han har själv påpassligt förträngt sitt eget brutna löfte i närtid – att han lovade terroröverlevande Iryna från Ukraina att Sverige skulle göra sitt bästa för henne. Detta var dock en lögn. Trots att Iryna miste ett ben i terrordådet på Drottninggatan och har drabbats av svår posttraumatisk stress som en följd av Löfvenregeringens slappa migrationspolitik, utvisades hon från Sverige med sin minderåriga dotter. I sammanhanget bör sägas att Löfven även borde givit, och hållit, ett löfte om stöd till den terrormördade Ebba Åkerlunds föräldrar, något han inte gjorde. Att peka ut Kristersson när Löfven själv i egenskap av landets statsminister ljuger terroröverlevare i ansiktet och vänder ryggen åt anhöriga till terrormördade barn är inget annat än en skandal, och jag förundras över att Sveriges journalister inte ställer honom till svars.

Att landets mainstreammedier inte fungerar som de ska är bortom allt rimligt tvivel. Det är grov vänsterpropaganda och smutskastning som pumpas ut från tidningssidor och från public service-radions och tv:s kanaler. Vi ska inte tala om hur vänsterliberala makthavare beter sig på sociala medier. Nu senast förlöjligar och förminskar ledande etablissemangsjournalister och högt uppsatta politiker inom socialdemokraterna och vänstern den misshandel och attacker som medborgarjournalisten Joakim Lamotte utsattes för då han försökte rapportera från no go-zonen Kronogården i Trollhättan. Trots att dagens politiska ledare i Sverige säger sig stå upp för demokrati, yttrandefrihet och med emfas ständigt hävdar att de vill stärka skyddet för just journalister, hånar och mobbar man en av de få verkligt modiga reportrar som med sitt eget liv som insats försöker skildra det helvete som delar av Sverige blivit till följd av ansvarslös migrationspolitik.

Men värre är den slapphet med vilken man låter självaste statsministern komma undan med vilka lögner som helst. Mainstreammedierna med skattefinansierade public service i spetsen har drevat mot moderatledaren Ulf Kristersson helt utan att minnas Stefan Löfvens egna brutna löften. De är ju många numera, men ett av de värre är det brutna löftet om att Sverige ska göra sitt bästa för överlevande efter terrorattacken på Drottninggatan den 7 april 2017. På grund av Löfvenregeringens slapphet kunde Rachmat Akilov begå sitt terrordåd där fem människor miste livet och där många skadades allvarligt. En av dem var ukrainska Iryna som befann sig på Drottninggatan för att köpa en nyckelring till sin då 14-åriga dotter när Akilov körde på henne med den stulna lastbilen. Hon skakades svårt. Löfven besökte henne två gånger på sjukhuset och lovade att allt skulle bli bra.

– När Stefan Löfven kom till sjukhuset lovade han att göra sitt bästa för mig, sa hon till Aftonbladet 2018.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bKrwxk/skadades-svart-i-terrorattacken–utvisas-fran-sverige?fbclid=IwAR0W8SvlJsYXG3mS709hvLja27rLL2V0bF-r5FPraUiflKFd6C7EJBRQPUk

Men det var en lögn. Istället blev det klart att Iryna och hennes dotter skulle utvisas från Sverige, trots att Iryna vädjade om nåd till regeringen.För Löfven hade ju lovat? Men sommaren 2019 ville han inte längre kännas vid sina löften.

https://www.expressen.se/nyheter/iryna-far-ingen-nad-utvisas-efter-terrordadet-/

Nu var det annat ljud i skällan. Stefan Löfven lät via Morgan Johanssons pressekreterare Adriana Haxhimustafa i ett sms meddela ”Som svar på din fråga angående nåd, nej det är inget som regeringen överväger”. Menregeringsformen ger visst utrymme för undantag och nåd, sa då advokat Henrik Hoffman, som företrädde Iryna, i en intervju i Expressen. Han syftade då på paragraferna 8 och 9 i kapitel 12 i regeringsformen, en av Sveriges grundlagar, som hade kunnat ge regeringen möjlighet att ”genom nåd” låta Iryna och Sofia stanna i Sverige. Men det ville alltså inte Löfven. Istället svek han sitt löfte, han svek terroroffret Iryna. Samtidigt som man lät tusentals afghanska män utan asylskäl stanna kvar i Sverige genom den så kallade gymnasielagen,kunde man inte benåda en svårt skadad kvinna.

Brutna löften är Stefan Löfvens, och socialdemokraternas signum. Kasta sten i glashus, heter det. Fult av vem som helst – men helt oacceptabelt av en statsminister.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer