Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Varför granskas inte de ljugande debattörerna på vänstersidan?”

av | 28 mar, 2018 | Debatt

Lästid: 4 minuter

”Anders Lindberg är en av dem som i dag skadar den viktiga debatten om hur Sverige ska lägga upp sin invandringspolitik, både integration och migration. Ändå får han ständigt komma till tals som en auktoritet och expert i stora mediekanaler och inom public service. Hur kommer det sig att en person som så uppenbart sysslar med fake news får så stort utrymme i svensk media? Varför granskas inte de ljugande debattörerna på vänstersidan? Hur svårt ska det vara att klargöra att vänstern inte alltid har rätt i migrations- och integrationsfrågor? Granska och ifrågasätt Anders Lindberg och andra opinionsbildare som vilseleder!” Det skriver idag Fredrik Brodén.

”Det pågår just nu en debatt både i media men även i samhället i stort om hur vida Socialdemokraterna har börjat anpassa sin politik efter Sverigedemokraterna eller om man har börjat anpassa sig till verkligheten när det kommer till invandringsfrågorna. Man har dessutom från Socialdemokraternas håll gått ut och sagt att det finns en konfliktbild mellan en bra svensk välfärd och en generös migrationspolitik. Detta uttalande kunde man höra så sent som i helgen från Ardalan Shekarabi (S) när han intervjuades i just dessa frågor. Någon dag efter Ardalans intervju kunde man höra en intervju/debatt i ”Studio Ett” i Sveriges Radio mellan Widar Andersson, socialdemokratisk politiker och chefredaktör på Folkbladet och Anders Lindberg, chef på Aftonbladets ledarredaktion om Ardalans intervju och huruvida socialdemokraterna anpassat sig till verkligheten eller om de till sist har insett att sverigedemokraterna faktiskt hade rätt. När Anders Lindberg fick ordet kunde man ganska så snart höra början på en riktig härdsmälta.

Anders Lindberg har inte levt i verkligheten på flera år, kan man lugnt konstatera efter att man har hört intervjun. Han har, sedan SD kom in i riksdagen, hängt upp sig på dem så pass mycket att det börjar bli sjukligt. I intervjun säger Widar att SD faktiskt har haft rätt i många frågor gällande migration och integration och att de sju övriga partierna har haft fel och gått helt åt andra hållet än vad SD har gjort. Men nej, lyssnar man på vad Anders Lindberg säger så är detta helt falskt. Övriga sju partier har inte haft fel och inte haft samma syn på dessa frågor. Det har funnits sju OLIKA alternativ säger Anders. SJU?! Nä, det vet jag inte om det har funnits. Alla sju partier har varit precis lika rädda och ovilliga att ta tag i ”utmaningar” medan SD har gjort precis tvärtom. Man kan tycka vad man vill om SD men man måste ge dem att de faktiskt hade rätt. Det märker vi nu, när övriga sju partier har börjat gå åt just SD:s håll i dessa frågor, oavsett vad Anders Lindberg säger.

Anders Lindberg hävdar bestämt att Socialdemokraterna inte alls har anpassat sig efter SD utan efter verkligheten och att socialdemokraterna visst har sett konfliktbilden mellan vår välfärd och en generös migrationspolitik. Ursäkta?! Det är väl bland andra socialdemokraterna som varit ute och stämplat folk för det ena och det andra för just sådana argument och uttalande? Det är väl Aftonbladet och Anders Lindberg som fortfarande jagar folk för än det ena, än det andra?

Hur kan Anders Lindberg få sprida falska påstående och föra fram sina egna åsikter till vilket pris som helst i ett av våra största mediebolag och tillika public service? När ska Anders Lindberg få börja stå till svars för sina ”fake news”? När ska han ta ansvar för att han och hans tidning har varit med och bidragit till att vårt debattklimat har blivit så hårt som det har blivit och är idag? Hur länge ska Anders Lindberg få sitta på sin höga häst och sprida sin propaganda som inte alls speglar verkligheten? Är det ingen som kan granska Anders Lindbergs texter och intervjuer och se hur mycket av det han säger och skriver som faktiskt är sant?
Just ja, jag glömde att vi fortfarande lever i Sverige där det ”goda hatet” från vänstern fortfarande är det enda ”rätta” i vår debatt. När det gäller medierna eller personer på högersidan så granskas deras uttalande jämt och ständigt. Varför granskas inte de ljugande debattörerna på vänstersidan? Hur svårt ska det vara att klargöra att vänstern inte alltid har rätt i migrations- och integrationsfrågor? Hur svårt ska det vara att tydliggöra för vänstern och deras anhängare att vänstern inte har ensamrätt på invandringsfrågorna?Anders Lindbergs härdsmälta i intervjun är riktigt pinsam och den blottar hans okunnighet och ovilja till att kunna se hur verkligheten ser ut och vad som behöver göras för att upprätthålla en god standard i Sverige. Jag hoppas att Anders Lindberg inte får fortsätta på samma vis utan att bli granskad eller ifrågasatt. Han är en av de personerna idag som skadar den viktiga debatten om hur vi ska lägga upp vår invandringspolitik, både integration och migration. Granska och ifrågasätt Anders Lindberg.”
FREDRIK BRODÉN 
Fredrik Brodén, 29, bor i Landskrona, och skriver om politik och samhällsfrågor. I nuläget är han politiskt obunden och vet inte vad han ska rösta på i valet 2018. Till vardags arbetar han inom e-handelsbranschen.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer