Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Varför frågar inga journalister exakt VAD stödet från SD skulle ha kostat?

av | 11 feb, 2019 | Politik

Lästid: 6 minuter

Mainstreammedierna är märkliga numera, eftersom journalister inte gör sitt jobb. Vad är egentligen problemet bland de svenska etablerade journalisterna, varför ställer de inte raka frågor? Är de fega, lata, onda, inkompetenta, ängsliga, förvirrade eller alltihop sammanlagt? Varför talar de inte ur skägget? Varför pratas det hela tiden i en massa kringelikrokar men ingen säger det som behöver sägas? Jag vet exakt hur man ska göra för att komma någon vart i politiken. Om våra makthavare vore vuxna skulle de sätta sig ner allihop och börja diskutera hur man ska lösa de växande problemen som Sverige och dess medborgare lider av. De skulle ställa de rätta frågorna. Istället fortsätter Sverige att falla sönder och folket lider.

Jag ser framför mig hur det borde fungera i ett friskt samhälle där politikerna faktiskt bryr sig om människorna de ska regera över, alltså skattebetalarna som bland annat betalar politikernas löner, och inte om sin egen prestige. Man sätter sig ner och frågar, okej, så vad exakt är det som behöver göras? Precis som i en familj där man har problem, som i ett företag som uppvisar förluster, som i en skolklass där det är bråk.

Stefan Löfven, Annie Lööf, Jan Björklund och Jonas Sjöstedt. Detta oheliga JÖKbo borde parkera sig prestigelöst mitt emot Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson. Och bjuda in Jimmie Åkesson, partiledare för Sveriges andra eller tredje största parti. De borde hälla upp kaffe och ställa fram kakfatet. Vuxet och avspänt, utan att skrika ”nazism” och ”Hitler”. (Kanske bör de reda ut den där nazist-frågan en gång för alla. För det är väl inte så att det är deras enda återstående argument de kan slänga sig med, när alla andra argument tagit slut?)

Istället ser jag superbarnsliga utspel i sociala medier av Jan Björklund och Annie Lööf som belåtet konstaterar att Jimmie Åkessons stöd till Kristersson skulle ha ”kostat”. Men kära ni, vad är priset? Vad är denna kostnad?

I ett normalt, icke-svenskt land skulle en journalist ställt frågan, vad är denna magiska, mystiska, laddade KOSTNAD?

Jag kan servera frågorna som borde ställas. Det handlar givetvis om migration och integration, men också om trygghet, vård, polis, äldreomsorg. Om hur skattebetalarnas pengar ska fördelas.

Jag sufflerar nu till Ulf, Ebba, och kanske Stefan:

Vad är det du vill, Jimmie?

Att kriminella invandrare som våldtar ska utvisas från Sverige? Att de som stridit med IS inte ska vara välkomna i landet? Att vi tar krafttag mot hedersvåld?

Om nu Åkesson tycker att ovanstående är en del av ”kostnaden”, vill jag höra varför Kristersson, Busch-Thor, och Löfven, Lööf, Björklund och Sjöstedt INTE tycker att hans krav är relevanta och riktiga.

Journalister bör då fråga Kristersson, Lööf och gänget, varför de tycker att kriminella män som våldtar och mördar kvinnor, barn och gamla ska få fortsätta bo i Sverige? Jag vill gärna ha en saklig motivering till detta. En motivering som sjuklöverns politiker kan säga tydligt och uppriktigt och med gott samvete samtidigt som de ser i ögonen på ett barn som våldtagits av en sådan kriminell, som kanske tagit sig in i Sverige med falska identitetshandlingar och som bara utarmar vårt samhälle och skapar elände. Hallå politiker, hur vill ni motivera att en sådan individ ska få vara en del av Sverige? Journalisterna borde hänga som blodiglar vid politikerna och avkräva dem dessa förklaringar. Fråga dem hur de sover om nätterna. Fråga dem hur de skulle kännas om deras egna barn drabbades.

Kanske borde vi alla ställa oss upp i solidaritet med de våldtagna, klädda i vitt, utanför Rosenbad, och kräva svar på dessa viktiga frågor. Svara oss! Förklara!

Fler eventuella ”kostnader”:

Att prioritera svenska medborgare som är gamla och sjuka, kanske Jimmie Åkesson tycker. Framför människor som kommer till Sverige utan skyddskäl, bara för att de vill ha ett bättre liv. Jimmie Åkesson kanske tycker att de skulle kunna vara välkomna till Sverige, men då måste försörja sig själva och ordna eget boende. Jimmie Åkesson kanske tycker att det är fel att kommuner köper dyra villor till människor som inte betalar skatt och som inte ens lär sig svenska. Kanske tycker Jimmie Åkesson att de som kommer till Sverige ska respektera svenska lagar och regler. Inte anföra som skäl att misshandla sina barn att man ”inte visste att det var förbjudet”. Jimmie Åkesson kanske inte tycker detta borde vara en förmildrande omständighet som ger lägre straff.

Journalister bör då fråga Ulf Kristersson och Busch Thor om denna kostnad är för hög? Och även varför Löfven, Lööf, Björklund och Sjöstedt tycker att Åkesson har fel? Varför tycker JÖKarna att vi ska ha tusentals gamla svenska medborgare som är hemlösa och svälter, medan andra länders medborgare ges trevliga bostäder? Jag läser att Jonas Sjöstedt engagerar sig i ett soppkök som ger mat åt hemlösa gamla på sin fritid, och det är fint, men varför tycker Jonas att det ska vara så här i ett samhälle med världens högsta skatter? Varför accepterar han dessa sociala klyftor och bidrar till att göra dem ännu större?

Vad kan han vilja mer, Åkesson?

Att kvinnor i Sverige ska känna sig trygga när de går ut? Är det en alltför kvalificerad gissning?

I Örebro är kvinnorna otryggast, 47% känner oro när de går ut.

Är det något åt det hållet Åkesson vill arbeta emot?

Och i så fall, varför tycker Kristersson, Busch Thor, samt Löfven, Lööf, Björklund och Sjöstedt att detta är något dåligt och suspekt? Vill JÖKarna att kvinnor ska vara otrygga i Sverige? Vill man inte ordna upp så att Sverige ska bli ett tryggt land igen?

Andra ”kostnader” som Åkesson kan tänka sig att kräva, om jag får spekulera:

Att vi ger poliserna högre löner, bättre arbetsvillkor, att vi får skärpt lagstiftning för grova brott, att Sverige satsar på sitt försvar?

Håller ni inte med, Kristersson och Busch Thor? Och Löfven, Lööf, Björklund och Sjöstedt?

I så fall, varför inte? Tycker ni situationen är bra just nu, med bomber, granater, mord, våldtäkter, rån, misshandel, stölder i butiker, åldringsrån, villainbrott, bränder, trafikdöd? Hot utifrån och inifrån? Gränser som gränspoliser larmar om är alltför öppna, faktiskt sämst i hela EU? Utländska inbrottsligor som betraktar Sverige som ett generöst smörgåsbord de kan ta för sig av, som det behagar dem?

En noggrann journalist och nyhetsreporter ställer dessa frågor. En noggrann reporter grillar de politiker som bara babblar och sprider floskler omkring sig. En reporter som arbetar för folket och som inte slickar etablissemangets bak vågar vara obekväm.

Men journalistkåren verkar mest bara bry sig om Mello och huruvida någon influenser gjort slut med sin kille.

Vandringen runt den heta gröten fortsätter medan någon spränger sig själv i ett bostadshus i Sverige och någon annan tafsar på kvinnorna i Uppsala.

Och över 1,1 miljon svenskar, som ledsnat på detta, får fortsätta se sig själva nedtystade, nonchalerade, omyndigförklarade, förnedrade och kränkta.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer