Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Varför återger SVT okritiskt en opinionsundersökning om IS-terroristernas barn?

av | 14 okt, 2019 | Terrorism

Lästid: 4 minuter

”Stöd för att ta hem IS-terroristers barn” lyder rubriken på SVT:s text-tv och vi ges intrycket att svenska folket vurmar för ”de svenska” terrorbarnen. Här måste sägas att svenska mainstreammedier tydligt går de svenska IS-terroristernas ärenden. Rubriken och texten är ett resultatet av en opinionsundersökning gjord av organisationen Rädda Barnen, om IS-terroristers barn i syriska flyktingläger, och återgavs okritiskt av såväl SVT som Aftonbladet. I tider då det svenska samhällsförfallet ofta beskrivs som ”desinformation” kan man fråga sig vad syftet är att presentera en agendasättande opinionsudersökning för att ge sken av att svenska folket står på islamistiska terroristers sida.

I Aftonbladet blev rubriken ”Majoritet vill ta hem IS-resenärers barn” och tonen i artikeln var sympatisökande, som om det handlar om vanliga, svenska barn som bara haft lite otur. Varför har Rädda Barnen beställt en propagandaundesökning rörande IS-terroristernas barn, som sedan okritiskt återges av mainstreammedierna? Gemene man är föga medveten om att undersökningen är gjord av Kantar Sifo, en del av världens mäktigaste globalistiska påverkansföretag.

Resultatet bygger på påståendet ”Framtiden för svenska barn som bor i syriska flyktingläger med sina mammor, som kan misstänkas sympatisera med terrororganisationen IS, har diskuterats under en längre tid.” Därefter kom påståenden, av vilka man skulle välja vilket man höll mest med om. Alternativen var följande:

”Barnen ska föras till Sverige tillsammans med mamman. Mamman ska utredas för eventuella brott och sin lämplighet som vårdnadshavare i Sverige”. 42 procent instämde i uttalandet, 36 procent var män och 48 procent var kvinnor.

”Barnen ska föras till Sverige ensamma och deras mödrar ska lämnas kvar i Syrien”. 11 procent instämde, 12 procent män och 11 procent kvinnor.

”Barn och deras mödrar ska lämnas kvar i Syrien”. 29 procent instämde. 37 procent män och 20 procent kvinnor.

18 procent visste inte eller tyckte inte att något av uttalandena stämde. 15 procent män och 20 procent kvinnor.

Runt 100 av dem som sitter i ökenlägret al-Hol intill den irakiska gränsen är kvinnor och barn med koppling till Sverige, enligt uppgifter till Dagens Nyheter. I lägret finns ungefär 30 000 människor lojala mot IS.

(Källa: Rädda Barnen/Sifo)

Det som inte näms i vare sig Aftonbladet eller SVT är att ”Sifo” numera heter Kantar Sifo och är ett dotterbolag till Kantar Group, som är en del av WPP plc, världens största globalistiska påverkansföretag.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/WPP_plc

Det faktum att Sifo heter Kantar Sifo anstränger sig svenska mainstreammedierna att glömma bort. WPP plc har runt 130 000 anställda över hela världen och har huvudkontor i två skatteparadis, Jerseyöarna och Dublin. Enligt den brittiska tidningen The Guardian betalar man endast ca 1,6% i skatt. Grundaren och ägaren är den kritiserade Martin Sorell som hade en årslön på ca 500-700 miljoner kronor per år fram till att han gick pension. Sorells hustru Christiana Falcone är PR-chef för ”World Economic Forum” möten i Davos där världens ekonomiska och politiska elit möts varje år.

https://metro.co.uk/2018/04/04/martin-sorrell-net-worth-age-wife-christiana-falcone-history-wpp-7439821/

Tillbaka till Rädda Barnens Kantar Sifo-undersökning: Trots att man presenterar resultaten så får vi inte veta hur många som utfrågades, eller hur många som inte svarade. Kantar Sifo belönar dem som svarar på deras undersökningar med andelar i Svenska statens premieobligationer. Så även dessa svaranden? Och varför publiceras undersökningen bara på SVT Text-TV (1,3 miljoner läsare) men inte på SVT:s webb?

Här kan du läsa mer om rangordningsfrågorna som ställdes:
https://www.svd.se/majoritet-vill-ta-hem-is-resenarers-barn

https://www.texttv.nu/100/arkiv/sida/24529807

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer