Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Våra trafikledare går inte fram om vi utsätts för hot och våld utan betraktar från avstånd”

av | 7 sep, 2017 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Jag funderar på om det finns någon yrkeskategori som kan skriva ett mejl till mig och berätta om hur fridfullt, tryggt och trevligt det blivit på deras arbetsplats (om detta är en arbetsplats där man är i det offentliga på något sätt). Jag tänker främst på alla dem som kommenterar och förnekar problemen ute i samhället, som relativiserar och slätar över, att det skulle vara så skönt om de för en gångs skull fick något konkret att visa upp som motbild mot alla vittnesmål om ökande problem. Jag publicerar gärna något glatt, uppmuntrande och hoppingivande för en gångs skull!

Alltså för att förtydliga: Jag tar mer än gärna emot solskenshistorior om hur sjuksköterskor, lärare, socialtjänst, personal inom äldreomsorgen, polis i yttre tjänst (alltså inte de som vänder papper vid skrivbordet), buss- tåg och tunnelbaneförare, p-vakter, ordningsvakter, badhuspersonal, bibliotekarier, blåljuspersonal, byggjobbare, läkare, kuratorer, biträden och andra grupper fått det säkrare, skönare, mindre stressigt och på det hela taget bättre i Sverige, från sydligaste spetsen upp till nordligaste fjälltuvan… Bara mejla mig era ljusa och härliga upplevelser så ska jag trycka upp dem och sprida dem på sociala medier, så vi får slut på det här eländiga gnället om verkligheten någon gång.

Men tills ni samlat ihop era positiva erfarenheter av de senaste årens utveckling, så kommer här ett mejl från en spårvagnsförare i Göteborg:
Jag kör spårvagn i Göteborg och situationen har urartat totalt. En kollega blev misshandlad av en utländsk kille i nedre tonåren för att kollegan sa åt honom att sluta våldföra sig på dörrarna… Vi har bekymmer med ungdomsgäng som kastar sten, skjuter med grön laser, gäng som beter sig som svin, håller dörrar, hindrar vagnar osv. Vi är helt ensamma, förvisso med larm men då ska ju polisen ha nån att skicka också… Våra trafikledare går inte fram om vi utsätts för hot/våld utan betraktar från avstånd. Först när polisen har säkrat kommer de fram och man får hjälp. Det är främst i invandrartäta områden som de största problemen finns.
Det jag sett under mina snart sexton år i yrket säger mig bara en enda sak; detta kommer att gå käpprätt åt helvete! Sverige är så tvärkört..
Jag vill bara att du ska veta att det finns yrkesgrupper som man kanske inte tänker på så här direkt när det kommer till just dessa problem. Men vi ser enormt mycket, vi sitter på första parkett liksom… Särskilt vi som kör spårvagn eftersom vi kör i de flesta förorterna (Tynnered, Frölunda, Bergsjön,  Biskopsgården… det är väl bara Backa som vi inte trafikerar, där har de bara bussar) och i centrum alla tider på dygnet, alla dagar på året. ”Buset” åker ju med oss också.
Har du frågor får du gärna återkomma, men jag förstår att det är mkt nu .
Du har mitt fulla stöd o jag vet att de flesta av kollegor o vänner känner detsamma.
Mvh en spårvagnsförare i Göteborg 

 ********
Stötta mig gärna genom att köpa min senaste bok Vapendragerskan! Det är den tionde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund, utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta då Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer