Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Vänstersympatisörer dominerar både i vallokalerna och bland rösträknare”

av | 26 aug, 2018 | Val 2018

Lästid: 6 minuter

Att valrörelsen 2018 är extrem och smutsig råder det ingen tvekan om. Valarbetare hånas och hotas, valaffischer rivs ner, det cirkulerar lögner och Postnord ”slarvar” bort valsedlar. Centerledaren Annie Lööf låtsas som ingenting när en väljare öppet berättar om valfusk. Internationella observatörer har för första gången skickats till Sverige för att bevaka det svenska valet, men de är alldeles för få för att det egentligen ska kunna bli någon heltäckande kontroll. Det finns en berättigad oro för att valresultatet ska komma att manipuleras. Här är ett anonymt vittnesmål om hur svenska myndigheter i allmänhet och Länsstyrelsen i synnerhet genomsyras av vänstervärderingar – och hur detta ökar riskerna för valfusk. ”Faktum är att vänstersympatisörerna dominerar både bland personalen i vallokalerna och bland rösträknarna”, säger en anonym källa till Katerina Magasin.

Vi kom i kontakt med varandra via sociala medier och jag bad personen skriva ner sina iakttagelser och erfarenheter. Detta är mejlet jag fick. Vissa detaljer, oviktiga för innehållet, är ändrade så att personen inte kan identifieras. Av säkerhetsskäl vill mejlskrivaren förbli anonym. För så ser det ut i dagens Sverige, att vara visselblåsare kan kosta dig arbete, social ställning, vänner och till och med familj.

”Jag har jobbat på länsstyrelsen sedan 2010. Valet 2014 jobbade jag alltså där. Jag var inte med och räknade röster, men många av mina nära kollegor gjorde det. Under den tiden handlade varenda fika- och lunchrast om ”rasisterna” som röstade på SD. Innan valet var det rätt lugnt, det var efter valet jag upplevde allt det fruktansvärda. Jag röstade SD för första gången då 2014 för jag såg varthän det barkade. Innan dess röstade jag på Moderaterna, men Reinfeldts ”öppna er hjärtan”-trams gjorde att jag slutade med det. Nåväl, jag har tidigare i flera år arbetat inom detaljhandeln i hela landet. Dels i finare områden där majoriteten är svenskar och där vi inte hade något som helst problem med kunderna – men också i områden där majoriteten var invandrare och detta gick hand i hand med hot, droger, provokationer, nedskräpning, okvädinsord till kvinnor som ”fitta” och ”hora”, massor med snatterier, stölder och rent handgemäng. Under den tiden ringde jag 112 ungefär en gång per arbetspass. Under åren i det svenskdominerade området behövde vi aldrig någonsin ringa 112. Så om någon har erfarenhet av invandrare så är det jag…

Nåväl, tillbaka till jobbet hos Länsstyrelsen och valet 2014. Jag röstade alltså SD då jag klart och tydligt sett att integrationen inte fungerade. Jag yppade inte ett ord om detta inför mina kollegor, såklart. Jag har inget intresse av att prata politik med dem. När valresultatet kom var reaktionerna hos kollegorna häpnadsväckande. En person satt och grät och sa att Sverige är det mest rasistiska landet i hela världen. En annan kollega var extremt upprörd och sa högt att SD är nazistern som kommer att rensa ut och döda alla invandrare. När personen fick frågan om var i SD:s partiprogram detta stod, svarade personen det står inte där, men att det ändå är så. Samma person ansåg att Jimmie Åkessons barn borde tas omhand av sociala myndigheter då pappan uppenbarligen var en galning. Personen försökte också övertyga oss om att den stora majoriteten av våldtäkter i Sverige begås av svenska män. Övriga satt och diskuterade hur det kommer sig att så många svenskar helt plötsligt blivit rasister. Deras teori var att SD-sympatisörerna bodde långt ute på landet, att det var människor som aldrig tidigare träffat invandrare. Och där satt jag som en katt bland hermelinerna. Jag yppade inte ett ord. Jag är nämligen inte villig att offra min karriär, vilket konsekvensen skulle bli om jag gått ut med vilket parti jag sympatiserade med.

Kort därefter lunchade jag med en äldre kollega på jobbet. Helt plötsligt under lunchen började kollegan kalla SD-sympatisörerna för ”efterblivna”, och utgick ifrån att jag skulle hålla med. Jag tog personligen inte illa upp – ordvalet sa mer om kollegan som person än om SD-sympatisörerna – men blev förbannad ändå, å en familjemedlems vägnar, som jag vet röstar SD. Där satt alltså denna kollega och kallade min släkting – för efterbliven. Och det är SD-sympatisörerna som ska hatas? Ärligt talat, i mina ögon kommer allt hat numera enbart från de som hatar SD. En bekant hade fått SD:s valsedlar med posten och lade upp en bild i sociala medier när han river sönder sedlarna. Flera personer applåderade tilltaget. När posten slarvade bort en hel massa SD-material nyligen hyllade samma person Postnord på sociala medier och fick återigen massa applåder. Den här personen jobbar för övrigt på en myndighet…

Under en period var jag tjänstledig från Länsstyrelsen för att jobba på en kommun. Kommunen tog dagligen emot olika typer av klagomål. En kollega tog hand om klagomål som handlade om att tiggaren utanför Konsum i närheten ”lämnade” sin avföring dag efter dag runt hörnet för att därefter gå in in butiken och pilla på både bröd och frukt i butiken. Personen som klagade oroade sig över hygienen och smittorisken. En befogad oro, tyckte jag personligen. Kollegan fnös och sa ”Ah, en äcklig rasist!”. Kollegan menade alltså att klagomålet blott och enbart handlade om rasism och inte alls var någon genuin oro över icke-hygienen. Häpnadsväckande. Själv upptäckte jag för sisådär tre år sen ett tiggarläger i skogen där jag bor. Nedskräpningen i lägret var fasansfull. Jag anmälde det hela till kommunen, som svarade att de inte såg det som ett nedskräpningsproblem, utan som blott en konsekvens av social utsatthet. De ämnade alltså inte vräka dem eller städa upp, än mindre åka dit och upprätta en polisanmälan. Jag blev uppgiven och valde att inte gå vidare. Nåväl, jag berättar allt detta för att det vittnar om den kultur som genomsyrar alla myndigheter.

Hursomhelst, jag tror inte gemene man förstår hur bräcklig en demokrati är. En demokrati handlar inte om att hata alla som inte tycker som du själv. En demokrati handlar inte om att tysta dem som pratar i det offentliga rummet för att de säger något du inte gillar. I en demokrati har man acceptans och respekt för ALLAS åsikter. Du ska till och med kunna stå upp och försvara din fiendes rätt att uttrycka sin åsikt.

Jag hörde personligen inte några olämpliga kommentarer om rösträkningen 2014, men jag tvivlar på att samma personer som kallar SD-sympatisörer för ”idioter” och ”rasister”, som påstår att SD vill ta livet av alla invandrare i Sverige och som vill att Jimmie Åkessons barn ska omhändertas, kan gå en trappa ner och räkna röster på ett helt neutralt och professionellt sätt. I år känner jag en av rösträknarna. Personen är själv vänster. Personen har sagt att hen tänker försöka felregistrera rösterna på SD. Jag har sagt att det givetvis är olagligt att pyssla med sånt. Personen sa då att hen bara skojat, men jag är ytterst tveksam till det.

Först sprättas alltså kuverten i vallokalerna. Redan där misstänker jag att det kan gå illa. Personen som på sociala medier förstörde SD-sedlar jobbade i en vallokal 2014. Likaså minst en av de som applåderade tilltaget. Det är som om de på något absurt sätt tänker att de är lojala mot landet Sverige om de agerar så. Mig veterligen går räkningen hos Länsstyrelsen till såhär: Varje valsedel granskas av två personer som sitter intill varandra och som ser till att rösten registreras på rätt parti. Men faktum är att vänstersympatisörerna dominerar både bland personalen i vallokalerna och bland rösträknarna. Av någon anledning har de alltid varit mer politiskt aktiva och det har – fram till valet 2014 – egentligen inte stört mig eftersom jag ändå litat på att de är professionella när det gäller. Därtill är det bland myndighetspersonal en klar dominans av vänstersympatisörer. Jag känner på jobbet inte en enda person som inte är öppet vänster, och då har jag alltså jobbat i myndighetsvärlden i åtta år. Därför litar jag absolut inte på systemet med att personal i vallokalerna sprättar kuverten, för att sedan skicka dem till länsstyrelserna, och att två personer hos länsstyrelsen ska granska och registrera varje valsedel.

Jag hoppas de parar ihop folk som inte känner varandra sedan tidigare, för kanske de trots allt inte vågar föreslå fusk inför en främling. Å andra sidan har det blivit så legitimt att hata SD att man numera kan visa upp hatet öppet inför vem som helst. Det har gått så långt att det är något man t.o.m. skryter om.
Notera att ovanstående inte är ett försvarstal för SD. Det är ett försvarstal till demokratin.”

(Bilden som illustrerar artikeln är ett montage från Nyheter Idag, som skrev om socialdemokratiska politikern som vid förra valet gömde SD:s valsedlar och som nu har lämnat sina politiska uppdrag).

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här.

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer