Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Vänsterns mobbarmentalitet och intolerans hindrar vettig debatt”

av | 10 apr, 2018 | Debatt

Lästid: 5 minuter

En iransk man förnedras och anklagas för rasism för att han berättar om barnäktenskap i sitt hemland. En judinna vars familj mördats i koncentrationsläger pekas ut som antisemit och nazist. Muslimer kallas för islamofober. Rasifierade är ”husblattar”. Anledning: De är modiga människor som kritiserar och ifrågasätter  en mycket ansvarslös och farlig migrationspolitik som sätter grupper mot varandra och utsätter alla våra medborgare (både svenskar och invandrare) för fara. I dag skriver Bianca Muratagic om vänsterns och så kallade ”goda” människors mobbarmentalitet och intolerans som sätter stopp för all vettig debatt – och därmed fördröjer konstruktiva lösningar på växande samhällsproblem.

”För inte så länge sedan delade och kommenterade en okänd bosnisk kvinna mitt inlägg där jag skrev om mina traumatiska upplevelse på flyktingsförläggning i Tierp och där jag blev offer för islamister och hederskultur. ”Vår Bianca springer ärende åt rasister.” ”Hets mot folkgrupp.” ”Vilken rasse!” ”Dina inlägg är rasistiska.” Så lät en del av reaktionerna. Mobbare lockade fram varandra i kommentarsfältet och avslöjade sina absolut vidrigaste och mörkaste sidor. Vem vet, de kanske kände igen sig i min text?

De som aggressivt anklagar andra för rasism, antisemitism, nazism, islamofobi och främlingsfientlighet är oftast själva kryptorasister som projicerar sitt hat och intolerans på andra och på så sätt rättfärdigar och legitimerar hot och hat de riktar mot sina offer. Det är också vänsterns mest kända taktik som nu börjar bli effektlös eftersom deras avsikter blottas och avslöjas allt oftare. De mest komiska situationer är när antirasistiska grupper i sociala medier börjar islamist-och rasiststämpla varandra eftersom de tävlar om godhetspoäng, popularitet och statliga bidrag.
Ironiskt nog är majoritet av dessa etniska vita svenskar som predikar om mångkultur underbara sidor och allas lika värde för människor som själva drabbats, upplevt och flytt från just mångkulturens baksidor: extremism, diskriminering och förtryck. Här har vi så kallade humanister som från skyddat avstånd hyllar och förespråkar fri invandring men som lever långt borta från segregerade områden och no go-zoner. De har aldrig bott i sådana och det som inte händer i deras vardag existerar inte i verkligheten. Det är nog därför de fantiserar om att utsatta områden är fyllda av liv och energi när de i själva verket främst utmärks av konflikter, bränder, kastade stenar, misshandel, mord, och till och med handgranater och bomber. Sverige har de sista decennierna ”berikats” med parallella samhällen där svensk lag knappt gäller och där människor far mycket illa. Men i de välbärgade politiskt korrekta svenskarnas sinne anses detta vara främst främlingsfientliga myter och skrämselpropaganda att mordoffer ställs mot våldtäktsoffer, att hederskulturer skördar tusentals offer för könsstympning, barnäktenskap och förtryck, och att det finns individer som hatar det öppna samhället som Sverige strävar efter att vara. De som lever i sina trygga områden tycker att mångkultur främst innebär exotiska, spännande språk, kultur, traditioner, dans, musik och maträtter. Problemen blundar man för, och de som påtalar dem blir omedelbart utpekade som rasister.

Sociala medier har blivit en plattform för frustrerade mobbare som söker uppmärksamhet och bekräftelse genom att förfölja, förnedra och trakassera andra människor i ”godhetens namn.” Iklädda antirasistisk mantel härjar de vilt på nutidens digitala torg. De kallas ”social justice warriors” – SJW – eftersom de på allvar tror de utkämpar ett krig mot just rasism och orättvisor, trots att det är främst de själva som står för dessa. Deras favoritmåltavlor är samhällets svagaste men även kändisar som de avundas, föraktar och mobbar i grupp.
Åsiktspoliser är strategiska och väljer noga sina offer. De ger sig på gamla människor, ensamstående mammor och våldtäktsoffer för att statuera skräckexempel. Mobbare och narcissister iklädda antirasistisk mantel hatar, förtalar och riktar de grövsta, ihåliga och mest bisarra anklagelser mot dem som de utsett till sina motståndare. De som påstår sig vara toleranta, goda och solidariska medmänniskor hånar, mobbar, sprider falska rykten och ljuger hänsynslöst. Vulgaritet, okunskap, invektiv och personliga påhopp kallas för ”argumentera i sak.” De skriker om källor och belägg och när man lägger fram fakta, studier och statistik de kräver att få se, märker man snabbt att de inte alls är intresserade av sakliga diskussioner. Syftet är att attackera, smutskasta och förnedra men framför allt tillintetgöra dialogen och skrämma till tystnad. De anklagar och beskyller alltid andra för allt hat, destruktivitet och polarisering som de själva skapar och som bidrar till för att kunna fortsätta ödelägga människors liv. Nästa steg är att blockera dig eller använda sig av en Google auto block list med 500.000 namn på ”nazister”, om de misslyckas med en planerad gruppattack och massanmälan. Att de sedan råkat blockera sina närmaste vänner, kollegor, följare och till och med släktingar är inget de reagerar över eller ifrågasätter. Metoderna är både militanta och radikala och gör förstås stor skada för ett nyanserat förhållningssätt mellan människor.

Narcissister är manipulativa individer som ignorerar och förvränger sanningen och använder sig av sina känslor som argument. De avskyr ifrågasättande och kritik. De kommer att ljuga och förneka fakta samtidigt som de pekar ut dig för spridning av desinformation och propaganda. De får enorm tillfredställelse  av att se dig i underläge där du ständigt försvarar dig från deras påhittade och groteska rasistanklagelser och måste bevisa att du har ”rätt värdegrund.”

Inte ens våldtagna kvinnor och barn kommer undan. De hotas till tystnad av hatiska fascister som kallar sig för antirasister. De attackerar i grupp och triggar igång varandras sadism och förakt. Tänk vilken lyx att kunna mobba och förfölja, samt få lön, bidrag, hederspriser och utmärkelse för det. Sverige har blivit ett paradis för sadistiska mobbare och byråkrater.

Absurda, oförskämda och värsta sortens relativiseringar, hån och förminskade av offer är monumental. Att uppge och förhålla sig till fakta anses vara en ”skrämmande och farlig” retorik. Människors känslor och subjektiva tolkningar är överordnad fakta. De som känner sig ”kränkta” av fakta och sanning massanmäler, förföljer, mobbar, fryser ut och disciplinerar personer för deras åsikter som i sin tur förlorar jobb, studier, familj och vänner.

Maktelitens ”värdegrund” sätter skräck i våra medborgare och upprätthålls av etablerad media som lierat sig med politiker och högt uppsatta tjänstemän. Denna tvingande ”värdegrund” (läs: förbudet att kritisera den misslyckade migrationspolitiken) sitter i myndigheters och institutionernas väggar och sprider sig lika snabbt som en elakartad cancer. Vi måste tänka lika eftersom att tänka rätt är större. Kritiskt tänkande utgör ett hot eftersom det riskerar att avslöja sanningen och maktens riktiga ansikte. Värdegrund är inget annat än totalitarism som gömmer sig bakom begreppet demokrati. Att tänka ”rätt” är en farlig indoktrinering av våra medborgare. Vänsters förtal och övertygelse om intellektuell och moralisk överlägsenhet inskränker vår grundlag som utgör grunden för demokrati. Medborgarnas rätt till åsikts- och yttrandefrihet får i själva verket aldrig inskränkas på grund av människors subjektiva upplevelser, känslor, principer och ideologi, som i nuläget anses vara viktigare än kritiskt tänkande och fakta.

Det är dock att leka med elden och leva farligt när den etablerade verklighetsbeskrivningen blir att fakta är hat. Vänsterns mobbarmentalitet, antiintellektualism och intolerans sätter totalt stopp för all vettig debatt och bidrar till polarisering. I själva verket är det faktaresistensen, lögnerna och förnekelsen av existerade problem som sliter sönder vårt samhälle.”

BIANCA MURATAGIC

Bianca Muratagic arbetar som sångpedagog, konstnärlig ledare, konsertarrangör och sångerska. Hon driver sitt eget företag, musikskolan Sångakademi Bianca i Uppsala.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer