Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vänsterextremism är den svenska skolans stora demokratiproblem

av | 12 jun, 2018 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 5 minuter

En skolkurator som arbetar på en högstadieskola kopplas nu till det fynd av peruker, polisunform och vapen som gjorts i en container i Jönköping. Enligt källor som Katerina Magasin varit i kontakt med har även mannens sambo ägnat sig åt omstörtande aktiviteter. Mannen som är i 40-års åldern har uttryckt demokratifientliga åsikter på Facebook och ägnat sig åt den hatiska gängse vänsterretoriken där man stämplar alla som efterfrågar ordning och reda samt ansvar i migrationspolitiken som ”rasister”. Tyvärr sanktioneras detta beteende av svenska etablissemanget samt public service och många stora mediehus. Jag anser att dessa är i högsta grad ansvariga för Sveriges problem med till exempel kriminalitet, hedersvåld, högerextremism, samt förföljelse av oliktänkande, och framför allt disciplinlöshet i skolorna där många av samhällsproblemen grundläggs.

Låt mig förklara: Jag avskyr alla former av extremism. Men det finns bara en slags extremism som Sverige idag tar tag med hårdhandskarna emot. Det är de nazistiska grupperingarna som är kartlagda in i minsta söm och där man också lägger ner stora polisiära insatser för att stävja oroligheter vid demonstrationer och andra yttringar. Nazister avbildas med foton, namn och gärna så många detaljerade uppgifter som möjligt när de omskrivs i pressen. De är kartlagda och bevakade och närhelst styrande politiker uttalar sig så är det just dessa grupperingar som pekas ut som de enda bärare av våldet och oron i samhället. Jag är övertygad om att de redan inräknade och grundligt identifierade nazisterna kan hållas under övervakning av polis och säkerhetspolis. Men de är närmast att betrakta som ett ordningsproblem snarare än ett reellt systemhot, oaktat deras förakt för demokratin.

Det stora problemet enligt mig är däremot den suddiga gränszonen mellan Vänsterpartiet, som enligt opinionsundersökningar har 10% av Sveriges väljares röster, och den våldsbejakande ”autonoma” vänstern. Dessa kopplingar förtjänar en mycket mer grundlig granskning och debatt då kunskaperna om deras historiska brott uppenbarligen inte spridits till allmänhet och våra stora mediehus i tillräcklig omfattning. Tvärtom förminskas dessa kopplingar och kändisar, politiker och även vissa institutioner stoltserar med bilder på forna diktatorer och folkmördare som Lenin och Che Guevara. Kommunismens brott och folkmord vill man inte låtsas om.

Den våldskopplade högstadiekuratorn i Jönköping är dessvärre inte ensam om att hysa radikaliserade, extremistiska tankegångar. Vi har många fler lärare med sympatier för vänstern och dess förtryckande och icke-demokratiska metoder i våra svenska skolor. Dessa individer är många gånger de som relativiserar just hedersvåld, som daltar med ungdomsbrottslingar, som låter konflikter urarta, som favoriserar unga män framför flickor och som på olika sätt bidrar till att sotuationen i skolorna försämras i rask takt.

Flera exempel på detta går att se i sociala medier. En stor gruppering är till exempel nätverket #jagärhär där flera medlemmar arbetar med barn och ungdom och samtidigt uttrycker starkt odemokratiska åsikter. Vi har lärare som på Twitter uttryckt många kontroversiella påståenden (jag tänker inte namnge dessa då de trots allt är privatpersoner, men de som är insatt vet vilka jag menar, och det är inte långsökt att påstå att dessa personers tankegods många gånger får stor spridning). Vi har Researchgruppens samarbetspartners som också de arbetar inom skolvärlden, och ofta skriver hatiskt och aggressivt i sociala medier. Skribenten Andreas Magnusson arbetar som gymnasielärare men medverkar samtidigt flitigt på bloggen Magasinet Paragraf där han sprider rena lögner om namngivna personer och ägnar sig åt vänsterextrem propaganda. För bara någon dag sedan gick en SFI-lärare ut på Twitter och uttryckte rena dödshot mot en annan lärare, som inte delar den förstnämdas åsikter. Kända vänsterextremister har uttryckt att man ska ta till vapen för att stävja tankegångar man själv ogillar och att blod bör flyta. De två grupperingarna Expo och Researchgruppen har också pekats ut som säkerhetshot i en aktuell forskningsrapport från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Listan kan göras lång. Och självklart är frågan hur dessa åsikter påverkar de barn och ungdomar dessa personer dagligen kommer i kontakt med? Lek med tanken att lärare, kuratorer och rektorer skulle ha samröre och sympatier med nazistiska organisationer. Att de skulle öppet uttrycka sitt stöd för nazistiska tankegångar i sociala medier. Skulle dessa personer tillåtas vara i närheten av barn och unga i Sverige? Jag har mycket svårt at föreställa mig det. Men vänsterextremister tillåts härja fritt på skolorna. De får oemotsagt sprida sina lögner och odemokratiska värderingar bland minderåriga. De understöds dessutom av statlig media och public service.

I partiledardebatten den 6 maj ondgjorde sig Jonas Sjöstedt över hur många av Sverigedemokraternas företrädare i riksdagen som var straffade. Det måste ändå medges att partiet har haft en tämligen låg tolerans då företrädare har dömts för brott och samtidigt innehaft uppdrag för partiet och man har successivt rensat ut flera företrädare till följd av detta. Sjöstedts ord till trots så tycks det ändå vara fritt fram att kandidera till riksdagen för Vänsterpartiet oaktat brottsbelastning och uttalanden om att vägra underkasta sig en dom i en demokratisk rättsprocess. Det är också fritt fram att arbeta som lärare, förskolepersonal, kurator, ungdomsledare eller ha annan roll där man hyser extrema åsikter. Jag har inga problem med att folk tycker som de gör, men i samröre med unga anser jag att man bör behålla sin eventuella extremism för sig själv. I synnerhet som jag vet att just extremister gärna pådyvlar och hjärntvättar svaga individer med sina odemokratiska värderinar, som givetvis strider mot de principer som byggt Sverige till den öppna demokrati det fram till idag varit.

Samhällsbilden håller nämligen på att kantra betänkligt. Medan de vänsterextrema ges fritt spelrum och till och med hyllas av offentligheten, samt får fritt arbeta med barn och unga, jagas människor som anses ha åsikter till höger om Miljöpartiet med blåslampa och stämplas gärna som ”högerextrema”. Man klumpar alltså ihop helt vanliga systemkritiker med extremister, vilket givetvis skapar ohållbart debattklimat och förstör människors liv. Vänsterextremisterna gör också allt för att förstöra tillvaron för sina politiska motståndare. Genom att ha satt i system att kontakta arbetsgivare och hota företag, sprider man skräck och ångest. Tyvärr spelar mainstreammedierna med i dessa charader och hjälper till att hänga ut och demonisera individer som faktiskt kommer med relevant kritik mot just extremismen. Myndigheter, rättsväsende och förvaltningar är förgiftade av politiska aktivister med vänsteragendor som kämpar hårt för att behålla sin makt. Och det värsta är att de likt en aggressiv virussjukdom tillåts hjärntvätta svenska skolbarn.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer